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Clinical nutrition (Edinburgh, Scotland)2019Jun01Vol.38issue(3)

食事性ビタミンB6摂取と原因特異的死亡率のリスクに関する前向きコホート研究

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, N.I.H., Extramural
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

背景と目的:ビタミンB6は、慢性疾患の決定に重要な役割を果たすと仮定されています。しかし、食事のビタミンB6と原因特異的死亡率の間の関連性を包括的に評価している研究はほとんどありません。 方法:食事からのビタミンB6と全原因のリスクと、上海男性の健康研究(2002-2014)と上海女性健康研究(1997-2014)の134,480人の参加者の原因特異的死亡率との関連を調査しました。男性と女性の追跡期間の中央値は、それぞれ10.3および16。2年でした。COX比例ハザードモデルを使用して、ハザード比(HR)と95%信頼区間(CI)を推定しました。 結果:疑わしい交絡因子の調整後、男性の間で最高と最低の最低五分位で最低の五分位と最低五分位で多変数調整HRSは0.83(95%CI = 0.76、0.90)、0.73(95%CI = 0.63、0.85)、0.71(0.71(95%CI = 0.58、0.58、0.58、0.88、0.88、0.88、0.88、0.88)(95%CI = 0.47、0.91)。摂取量が最も多い女性は、有意に17%(HR = 0.83; 95%CI = 0.77、0.90)、20%(HR = 0.80; 95%CI = 0.70、0.92)、および28%(HR = 0.72; 95%CI = 0.59、0.86)の低いリスクの低いリスク、CVDおよびSTROKE MOLATY LOMIN with LighIn bitam bitam bitam bitam biTAMPATH。男性と女性の間で、食事のビタミンB6と癌死亡率の間に有意な関連性は観察されませんでした。 結論:2つの将来の中国コホートを伴う現在の研究では、高い食事療法ビタミンB6消費は全原因およびCVD死亡率のリスクと反比例していました。

背景と目的:ビタミンB6は、慢性疾患の決定に重要な役割を果たすと仮定されています。しかし、食事のビタミンB6と原因特異的死亡率の間の関連性を包括的に評価している研究はほとんどありません。 方法:食事からのビタミンB6と全原因のリスクと、上海男性の健康研究(2002-2014)と上海女性健康研究(1997-2014)の134,480人の参加者の原因特異的死亡率との関連を調査しました。男性と女性の追跡期間の中央値は、それぞれ10.3および16。2年でした。COX比例ハザードモデルを使用して、ハザード比(HR)と95%信頼区間(CI)を推定しました。 結果:疑わしい交絡因子の調整後、男性の間で最高と最低の最低五分位で最低の五分位と最低五分位で多変数調整HRSは0.83(95%CI = 0.76、0.90)、0.73(95%CI = 0.63、0.85)、0.71(0.71(95%CI = 0.58、0.58、0.58、0.88、0.88、0.88、0.88、0.88)(95%CI = 0.47、0.91)。摂取量が最も多い女性は、有意に17%(HR = 0.83; 95%CI = 0.77、0.90)、20%(HR = 0.80; 95%CI = 0.70、0.92)、および28%(HR = 0.72; 95%CI = 0.59、0.86)の低いリスクの低いリスク、CVDおよびSTROKE MOLATY LOMIN with LighIn bitam bitam bitam bitam biTAMPATH。男性と女性の間で、食事のビタミンB6と癌死亡率の間に有意な関連性は観察されませんでした。 結論:2つの将来の中国コホートを伴う現在の研究では、高い食事療法ビタミンB6消費は全原因およびCVD死亡率のリスクと反比例していました。

BACKGROUND & AIMS: Vitamin B6 has been postulated to play an important role in determining chronic diseases. However, few studies have evaluated associations between dietary vitamin B6 and cause-specific mortality comprehensively. METHODS: We investigated the associations between vitamin B6 from diet and risk of all-cause, and cause-specific mortality in 134,480 participants from the Shanghai Men's Health Study (2002-2014) and Shanghai Women's Health Study (1997-2014). The median follow-up periods for men and women were 10.3 and 16.2 years, respectively. We estimated hazard ratio (HR) and 95% confidence interval (CI) using Cox proportional hazards models. RESULTS: After adjustment for suspected confounders, the multivariable-adjusted HRs for the highest versus lowest quintiles for total, CVD, stroke and CHD mortality among men were 0.83 (95%CI = 0.76, 0.90), 0.73 (95%CI = 0.63, 0.85), 0.71 (95%CI = 0.58, 0.88), 0.66 (95%CI = 0.47, 0.91), accordingly. Women with the highest intake had significantly 17% (HR = 0.83; 95% CI = 0.77, 0.90), 20% (HR = 0.80; 95% CI = 0.70, 0.92), and 28% (HR = 0.72; 95% CI = 0.59, 0.86) lower risks of total, CVD and stroke mortality compared with those of women with lowest vitamin B6 intake. No significant association was observed between dietary vitamin B6 and cancer mortality both among men and women. CONCLUSIONS: In the current study with two prospective Chinese cohorts, high dietary vitamin B6 consumption was inversely associated with risk of all-cause and CVD mortality.

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