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コロンビアでの近年の海洋と淡水の減少は、輸入魚の購入と消費の増加とともに、食習慣の変化をもたらしました。これは、魚が水銀汚染された水に捕まることがあり、その後缶詰または未発表で販売されるため、特に懸念があります。さらに、缶詰のマグロは、濃度が低いと広く想定されているため、ほとんど注目されていません。この研究では、コロンビア、Prochilodus lineatus、Prochilodus reticulatus、およびPangasianodon hypophthalmusに販売されている3つの輸入魚種で、総水銀(THG)とメチル水銀(MEHG)濃度を評価し、さらに缶詰の腫瘍と1つのサルダインのブランドで評価しました。1つのブランドのマグロは、THGの最高平均濃度(0.543±0.237μg/g、湿重量、WW)およびMEHG(0.518±0.337μg/g WW)を示しましたが、P。hypophthalmusの濃度は約30倍低かった(≈0.02µg/gww)。子どもの推定週間摂取量(EWI)は、2007年に共同FAO/世界保健機関(WHO)食品添加物に関する専門委員会(JECFA)によって確立されたMEHGの暫定許容容認可能な週摂取量(PTWI)を上回り、すべての缶詰Tunaブランドの週に1.6μg/kg体重(BW)を上回っていました。大人の価値はPTWIを下回っていましたが、出産年齢の女性の価値は、缶詰のマグロのブランドDのみのPTWIを超えていました。潜在的なリスクの推定は、缶詰のマグロのMEHGレベルが脆弱なグループで悪影響を引き起こす可能性があることを示していますが、新鮮な魚のEWIは一般集団に脅威を与えませんでした。したがって、Hg暴露を減らすために、缶詰のマグロの大量消費と継続的な監視に対処するための戦略を確立することをお勧めします。
コロンビアでの近年の海洋と淡水の減少は、輸入魚の購入と消費の増加とともに、食習慣の変化をもたらしました。これは、魚が水銀汚染された水に捕まることがあり、その後缶詰または未発表で販売されるため、特に懸念があります。さらに、缶詰のマグロは、濃度が低いと広く想定されているため、ほとんど注目されていません。この研究では、コロンビア、Prochilodus lineatus、Prochilodus reticulatus、およびPangasianodon hypophthalmusに販売されている3つの輸入魚種で、総水銀(THG)とメチル水銀(MEHG)濃度を評価し、さらに缶詰の腫瘍と1つのサルダインのブランドで評価しました。1つのブランドのマグロは、THGの最高平均濃度(0.543±0.237μg/g、湿重量、WW)およびMEHG(0.518±0.337μg/g WW)を示しましたが、P。hypophthalmusの濃度は約30倍低かった(≈0.02µg/gww)。子どもの推定週間摂取量(EWI)は、2007年に共同FAO/世界保健機関(WHO)食品添加物に関する専門委員会(JECFA)によって確立されたMEHGの暫定許容容認可能な週摂取量(PTWI)を上回り、すべての缶詰Tunaブランドの週に1.6μg/kg体重(BW)を上回っていました。大人の価値はPTWIを下回っていましたが、出産年齢の女性の価値は、缶詰のマグロのブランドDのみのPTWIを超えていました。潜在的なリスクの推定は、缶詰のマグロのMEHGレベルが脆弱なグループで悪影響を引き起こす可能性があることを示していますが、新鮮な魚のEWIは一般集団に脅威を与えませんでした。したがって、Hg暴露を減らすために、缶詰のマグロの大量消費と継続的な監視に対処するための戦略を確立することをお勧めします。
The decline in marine and freshwaters catches in recent years in Colombia has led to a change in dietary habits, with an increase in the purchase and consumption of imported fish. This is of particular concern as fish are sometimes caught in mercury-contaminated waters, and are subsequently sold canned or uncanned. In addition, canned tuna has received little attention as it is widely assumed that concentrations are low. In this study, total mercury (THg) and methylmercury (MeHg) concentrations were evaluated in three imported fish species marketed in Colombia, Prochilodus lineatus, Prochilodus reticulatus, and Pangasianodon hypophthalmus, plus four brands of canned tuna and one of sardines. One brand of tuna showed the highest mean concentrations of THg (0.543 ± 0.237 μg/g, wet weight, ww) and MeHg (0.518 ± 0.337 μg/g ww), while concentrations in P. hypophthalmus were approximately 30 times lower (≈0.02 µg/g ww). The estimated weekly intake (EWI) in children was above the provisional tolerable weekly intake (PTWI) of MeHg established by the Joint FAO/World Health Organization (WHO) Expert Committee on Food Additives (JECFA) in 2007, 1.6 μg/kg body weight (bw) per week, for all the canned tuna brands. Values for adults were below PTWI, whereas for women of childbearing age, values were above PTWI only for brand D of canned tuna. The estimate of the potential risk indicated that MeHg levels in canned tuna can generate negative effects in vulnerable groups, while the EWI of fresh fish did not pose a threat to the general population. Therefore, establishing strategies to address the high consumption of canned tuna, and continuous monitoring to control commercial food, are recommended to decrease Hg exposure.
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