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Clinical nutrition ESPEN2018Jun01Vol.25issue()

牛乳および乳タンパク質の母体摂取量は、出生時体重に積極的に関連しています:前向き観察コホート研究

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Observational Study
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

背景:毎年生まれた低出生体重(LBW)のインドの赤ちゃんが顕著になります。以前の研究では、牛乳の摂取量と出生時体重との間の正の関連が確認されています。しかし、牛乳と出生時体重からのタンパク質とビタミンB12の関係は体系的に調査されていません。 目的:出生時体重と牛乳の母体摂取量、牛乳からのタンパク質、牛乳のビタミンB12の関係を調べました。 方法:この前向き観察コホート研究は、南インドの都市部の病院で実施されました。牛乳と乳製品の食事摂取量は、検証済みの食物頻度アンケートを使用して評価され、出産時の出産結果が測定されました。出生時体重と妊娠体重増加を伴う牛乳からの乳製品、乳タンパク質、およびビタミンB12の関係は、妊娠初期の食事と送達データの2036年の出生時に評価されました。 結果:妊娠初期の乳製品の消費量の中央値は310 g・1日、平均出生時体重は2876 gでした。出生時体重は、乳製品の摂取量と乳製品からの%タンパク質(乳タンパク質%)の摂取量と正の関連がありました[β= 86.8、95%信頼区間(CI):29.1、144.6;β= 63.1、95%CI:10.8、115.5;両方の場合はp <0.001]。妊娠第3期の乳製品と%乳タンパク質の摂取量は、妊娠第2期と第3期の妊娠体重増加(GWG)と正の関連がありました(それぞれ、一元配置分散分析、p <0.001および= 0.001)。出生時体重もGWGも、乳製品の%ビタミンB12と関連していませんでした。 結論:これらの発見は、妊娠初期の乳製品の摂取、特に乳製品のタンパク質は、この南アジアのインドの人口の出生時体重と正の関連があることを示しています。

背景:毎年生まれた低出生体重(LBW)のインドの赤ちゃんが顕著になります。以前の研究では、牛乳の摂取量と出生時体重との間の正の関連が確認されています。しかし、牛乳と出生時体重からのタンパク質とビタミンB12の関係は体系的に調査されていません。 目的:出生時体重と牛乳の母体摂取量、牛乳からのタンパク質、牛乳のビタミンB12の関係を調べました。 方法:この前向き観察コホート研究は、南インドの都市部の病院で実施されました。牛乳と乳製品の食事摂取量は、検証済みの食物頻度アンケートを使用して評価され、出産時の出産結果が測定されました。出生時体重と妊娠体重増加を伴う牛乳からの乳製品、乳タンパク質、およびビタミンB12の関係は、妊娠初期の食事と送達データの2036年の出生時に評価されました。 結果:妊娠初期の乳製品の消費量の中央値は310 g・1日、平均出生時体重は2876 gでした。出生時体重は、乳製品の摂取量と乳製品からの%タンパク質(乳タンパク質%)の摂取量と正の関連がありました[β= 86.8、95%信頼区間(CI):29.1、144.6;β= 63.1、95%CI:10.8、115.5;両方の場合はp <0.001]。妊娠第3期の乳製品と%乳タンパク質の摂取量は、妊娠第2期と第3期の妊娠体重増加(GWG)と正の関連がありました(それぞれ、一元配置分散分析、p <0.001および= 0.001)。出生時体重もGWGも、乳製品の%ビタミンB12と関連していませんでした。 結論:これらの発見は、妊娠初期の乳製品の摂取、特に乳製品のタンパク質は、この南アジアのインドの人口の出生時体重と正の関連があることを示しています。

BACKGROUND: A striking number of low birth weight (LBW) Indian babies are born annually. Previous studies have confirmed the positive association between milk intake and birth weight. However, the relations between protein and vitamin B12 from milk and birth weight have not been systematically explored. AIMS: We examined the relations between birth weight and maternal intake of milk, protein from milk and vitamin B12 from milk. METHODS: This prospective, observational cohort study was conducted in an urban South Indian hospital. The dietary intakes of milk and milk products were assessed using validated food frequency questionnaire and at delivery birth outcomes were measured. The relations between milk products, milk protein, and vitamin B12 from milk with birth weight and gestational weight gain were assessed in 2036 births with first trimester dietary and delivery data. RESULTS: Median consumption of milk products in the first trimester was 310 g·day-1 and average birth weight was 2876 g. Birth weight was positively associated with intake of milk products and of % protein from milk products (%milk protein) in the first trimester [β = 86.8, 95% confidence interval (CI): 29.1, 144.6; β = 63.1, 95% CI: 10.8, 115.5; P < 0.001 for both]. Intake of milk products and of %milk protein in the third trimester was positively associated with gestational weight gain (GWG) between the second and third trimester (One-way ANOVA, P < 0.001 and = 0.001, respectively). Neither birth weight nor GWG were associated with %vitamin B12 from milk products. CONCLUSIONS: These findings indicate that intake of milk products in the first trimester and especially, protein from milk products is positively associated with birth weight in this South Asian Indian population.

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