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Zhejiang da xue xue bao. Yi xue ban = Journal of Zhejiang University. Medical sciences2018Jan25Vol.47issue(1)

[クロロゲン酸は、低密度リポタンパク質の非酵素的糖化と酸化を阻害します]

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

目的::低密度リポタンパク質(LDL)の非酵素的糖化と酸化に対するクロロゲン酸(CGA)の効果を調査する。 方法:: LDL-グルコースの非酵素解糖インキュベーションシステムが確立されました。早期解節生成物(アモドリ産物)および中間産物(ジカルボニル化合物)の含有量は、紫外線光学測定法によって決定され、高度な糖化最終生成物(AGE)の含有量は蛍光分光測光測定によって決定されました。LDL酸化インキュベーションシステムが確立されました。チオバルビツール酸反応性物質(TBARS)と共役ジエンの含有量は、紫外線分光光度測定によって決定されました。トリプトファン蛍光消光、およびリポフスチンの含有量、総蛍光生成物、活性アルデヒド、およびマロンジアルデヒドは、蛍光分光光度測定によって決定され、3次元蛍光分光法によってさらに検証されました。 結果:: LDL糖化実験では、150μg/mLおよび300μg/mL CGAがアマドリ産物、ジカルボニル化合物および年齢の形成を阻害しました。LDL酸化実験では、15μg/mLおよび25μg/mL CGAがTBARの形成を効果的に阻害しました。5μg/mLおよび10μg/mL CGAは、トリプトファン蛍光消光を阻害し、活性アルデヒド、マロンディアルデヒド、総蛍光生成物、リポウシンおよび共役ジオレフィンの形成を阻害しました。また、3次元蛍光分光法は同じ結果を示しました。 結論:: CGAは、LDLの非酵素的糖化と酸化を阻害する可能性があります。

目的::低密度リポタンパク質(LDL)の非酵素的糖化と酸化に対するクロロゲン酸(CGA)の効果を調査する。 方法:: LDL-グルコースの非酵素解糖インキュベーションシステムが確立されました。早期解節生成物(アモドリ産物)および中間産物(ジカルボニル化合物)の含有量は、紫外線光学測定法によって決定され、高度な糖化最終生成物(AGE)の含有量は蛍光分光測光測定によって決定されました。LDL酸化インキュベーションシステムが確立されました。チオバルビツール酸反応性物質(TBARS)と共役ジエンの含有量は、紫外線分光光度測定によって決定されました。トリプトファン蛍光消光、およびリポフスチンの含有量、総蛍光生成物、活性アルデヒド、およびマロンジアルデヒドは、蛍光分光光度測定によって決定され、3次元蛍光分光法によってさらに検証されました。 結果:: LDL糖化実験では、150μg/mLおよび300μg/mL CGAがアマドリ産物、ジカルボニル化合物および年齢の形成を阻害しました。LDL酸化実験では、15μg/mLおよび25μg/mL CGAがTBARの形成を効果的に阻害しました。5μg/mLおよび10μg/mL CGAは、トリプトファン蛍光消光を阻害し、活性アルデヒド、マロンディアルデヒド、総蛍光生成物、リポウシンおよび共役ジオレフィンの形成を阻害しました。また、3次元蛍光分光法は同じ結果を示しました。 結論:: CGAは、LDLの非酵素的糖化と酸化を阻害する可能性があります。

OBJECTIVE: : To investigate the effect of chlorogenic acid (CGA) on non-enzymatic glycation and oxidation of low density lipoprotein (LDL). METHODS: : The non-enzymatic glycation incubation system of LDL-glucose was established. The contents of early glycation products (Amodori product) and intermediate products (dicarbonyl compound) were determined by ultraviolet-visible spectrophotometry, and the content of advanced glycation end products (AGEs) was determined by fluorescence spectrophotometry. The LDL oxidation incubation system was established. The contents of thiobarbituric acid reactive substances(TBARS) and conjugated diene were determined by ultraviolet-visible spectrophotometry. The tryptophan fluorescence quenching, and the content of lipofuscin, total fluorescence products, active aldehydes and malondialdehyde were determined by fluorescence spectrophotometry, and further verified by three-dimensional fluorescence spectroscopy. RESULTS: : In the LDL glycation experiment, 150 μg/mL and 300 μg/mL CGA inhibited the formation of Amadori product, dicarbonyl compounds and AGEs. In the LDL oxidation experiment, 15 μg/mL and 25 μg/mL CGA inhibited the formation of TBARS effectively; 5 μg/mL and 10 μg/mL CGA inhibited tryptophan fluorescence quenching, and the formation of active aldehydes, malondialdehyde, total fluorescence products, lipofuscin and conjugated diolefine. And the three-dimensional fluorescence spectroscopy showed the same results. CONCLUSIONS: : CGA can inhibit non-enzymatic glycation and oxidation of LDL.

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