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L-アスパラギナーゼまたはアスナーゼ(L-アスパラギンアミノヒドロラーゼ、E.C.3.5.1.1)は、L-アスパラギン(L-アスン)の枯渇を通じて急性リンパ芽球性白血病(ALL)およびリンパ肉腫を治療するための抗腫瘍剤として臨床的に受け入れられている酵素です。白血病細胞へ。アスナーゼは食品産業でも重要であり、加工食品のアクリルアミド形成を防ぎます。いくつかの定量化手法が開発され、アスナーゼ活性の測定に使用されていますが、標準的な医薬品の品質管理方法はほとんど報告されておらず、一般的に、公式の品質管理ガイドラインは定義されていません。この情報の不足を克服し、利点と制限を実証するために、この作業は従来の比色法(nessler; l-アスパルギン酸β-ヒドロキサメート(AHA);およびインドオキシン)と高速液体クロマトグラフィ(HPLC)法を適切に比較します。。純粋なアスナーゼを使用した方法の比較は、HPLCで得られた値と比較した場合、この方法が基質消費量と基質消費と両方を監視するため、最も正確な方法と見なされた場合、アスナーゼ活性を過大評価(nessler)と過小評価(AHAおよびインドオキシン)の両方の比色法が基質消費と過小評価の両方であることを示しています。全体的な質量バランスを可能にする製品の形成。HPLCメソッドに対する各メソッドの相関と批判的分析が実行され、アスナーゼ活性の定量化のための適切な方法を選択することが重要であり、異なるアスナーゼ製剤の生物的等価研究と個別モニタリングを可能にすることが重要であることを実証します。グラフィカルアブストラクトᅟ。
L-アスパラギナーゼまたはアスナーゼ(L-アスパラギンアミノヒドロラーゼ、E.C.3.5.1.1)は、L-アスパラギン(L-アスン)の枯渇を通じて急性リンパ芽球性白血病(ALL)およびリンパ肉腫を治療するための抗腫瘍剤として臨床的に受け入れられている酵素です。白血病細胞へ。アスナーゼは食品産業でも重要であり、加工食品のアクリルアミド形成を防ぎます。いくつかの定量化手法が開発され、アスナーゼ活性の測定に使用されていますが、標準的な医薬品の品質管理方法はほとんど報告されておらず、一般的に、公式の品質管理ガイドラインは定義されていません。この情報の不足を克服し、利点と制限を実証するために、この作業は従来の比色法(nessler; l-アスパルギン酸β-ヒドロキサメート(AHA);およびインドオキシン)と高速液体クロマトグラフィ(HPLC)法を適切に比較します。。純粋なアスナーゼを使用した方法の比較は、HPLCで得られた値と比較した場合、この方法が基質消費量と基質消費と両方を監視するため、最も正確な方法と見なされた場合、アスナーゼ活性を過大評価(nessler)と過小評価(AHAおよびインドオキシン)の両方の比色法が基質消費と過小評価の両方であることを示しています。全体的な質量バランスを可能にする製品の形成。HPLCメソッドに対する各メソッドの相関と批判的分析が実行され、アスナーゼ活性の定量化のための適切な方法を選択することが重要であり、異なるアスナーゼ製剤の生物的等価研究と個別モニタリングを可能にすることが重要であることを実証します。グラフィカルアブストラクトᅟ。
L-asparaginase or ASNase (L-asparagine aminohydrolase, E.C.3.5.1.1) is an enzyme clinically accepted as an antitumor agent to treat acute lymphoblastic leukemia (ALL) and lymphosarcoma through the depletion of L-asparagine (L-Asn) resulting in cytotoxicity to leukemic cells. ASNase is also important in the food industry, preventing acrylamide formation in processed foods. Several quantification techniques have been developed and used for the measurement of the ASNase activity, but standard pharmaceutical quality control methods were hardly reported, and in general, no official quality control guidelines were defined. To overcome this lack of information and to demonstrate the advantages and limitations, this work properly compares the traditional colorimetric methods (Nessler; L-aspartic acid β-hydroxamate (AHA); and indooxine) and the high-performance liquid chromatography (HPLC) method. A comparison of the methods using pure ASNase shows that the colorimetric methods both overestimate (Nessler) and underestimate (AHA and indooxine) the ASNase activity when compared to the values obtained with HPLC, considered the most precise method as this method monitors both substrate consumption and product formation, allowing for overall mass-balance. Correlation and critical analysis of each method relative to the HPLC method were carried out, resulting in a demonstration that it is crucial to select a proper method for the quantification of ASNase activity, allowing bioequivalence studies and individualized monitoring of different ASNase preparations. Graphical abstract ᅟ.
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