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The American journal of gastroenterology2019Jan01Vol.114issue(1)

セリアック病のない米国の女性の間の食事グルテン摂取と顕微鏡大腸炎のリスク:前向きコホート研究

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, N.I.H., Extramural
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

目的:顕微鏡的大腸炎は、高齢者の間で慢性的な水っぽい下痢の一般的な原因です。セリアック病の有病率は顕微鏡的大腸炎の患者では高いように見えますが、セリアック病のない人の食事グルテン摂取と顕微鏡的大腸炎のリスクとの関係は調査されていません。 方法:看護師の健康研究(NHS)とNHSIIに登録されているセリアック病のない160,744人の米国女性の前向き研究を実施しました。食事のグルテン摂取量は、4年ごとに検証済みの食物頻度アンケートを使用して推定されました。顕微鏡的大腸炎は、医療記録のレビューを通じて確認されました。Cox比例ハザードモデリングを使用して、多変数調整ハザード比(HR)と95%信頼区間(CI)を推定しました。 結果:NHSおよびNHSIIの3,716,718人の年(粗発生率:5.9/100,000人年)を含む20年以上の追跡調査において、顕微鏡大腸炎の219のインシデント症例を記録しました。食事のグルテン摂取量は、顕微鏡的大腸炎のリスクとは関連していませんでした(Ptrend = 0.88)。エネルギー調整されたグルテン摂取量の最低五分位の個体と比較して、顕微鏡大腸炎の調整されたHRは、中央五分位で1.18(95%CI:0.77-1.78)、1.03(95%CI:0.67-1.58)は最高の和ったものであった。。洗練された全粒穀物を含むグルテンの主要な食事源の追加調整は、効果の推定値を実質的に変化させませんでした(すべてのptrend≥0.69)。ヌル関連は、リンパ球またはコラーゲンのサブタイプ(フェテロゼニティ= 0.72)に応じて差はなく、年齢、喫煙状態、またはボディマス指数(すべてのpenterction≥0.17)によって変更されませんでした。 結論:成人期の食事グルテン摂取は、セリアック病のない女性の顕微鏡的大腸炎のリスクとは関連していませんでした。

目的:顕微鏡的大腸炎は、高齢者の間で慢性的な水っぽい下痢の一般的な原因です。セリアック病の有病率は顕微鏡的大腸炎の患者では高いように見えますが、セリアック病のない人の食事グルテン摂取と顕微鏡的大腸炎のリスクとの関係は調査されていません。 方法:看護師の健康研究(NHS)とNHSIIに登録されているセリアック病のない160,744人の米国女性の前向き研究を実施しました。食事のグルテン摂取量は、4年ごとに検証済みの食物頻度アンケートを使用して推定されました。顕微鏡的大腸炎は、医療記録のレビューを通じて確認されました。Cox比例ハザードモデリングを使用して、多変数調整ハザード比(HR)と95%信頼区間(CI)を推定しました。 結果:NHSおよびNHSIIの3,716,718人の年(粗発生率:5.9/100,000人年)を含む20年以上の追跡調査において、顕微鏡大腸炎の219のインシデント症例を記録しました。食事のグルテン摂取量は、顕微鏡的大腸炎のリスクとは関連していませんでした(Ptrend = 0.88)。エネルギー調整されたグルテン摂取量の最低五分位の個体と比較して、顕微鏡大腸炎の調整されたHRは、中央五分位で1.18(95%CI:0.77-1.78)、1.03(95%CI:0.67-1.58)は最高の和ったものであった。。洗練された全粒穀物を含むグルテンの主要な食事源の追加調整は、効果の推定値を実質的に変化させませんでした(すべてのptrend≥0.69)。ヌル関連は、リンパ球またはコラーゲンのサブタイプ(フェテロゼニティ= 0.72)に応じて差はなく、年齢、喫煙状態、またはボディマス指数(すべてのpenterction≥0.17)によって変更されませんでした。 結論:成人期の食事グルテン摂取は、セリアック病のない女性の顕微鏡的大腸炎のリスクとは関連していませんでした。

OBJECTIVE: Microscopic colitis is a common cause of chronic watery diarrhea among the elderly. Although the prevalence of celiac disease appears to be higher in patients with microscopic colitis, the relationship between dietary gluten intake and risk of microscopic colitis among individuals without celiac disease has not been explored. METHODS: We conducted a prospective study of 160,744 US women without celiac disease enrolled in the Nurses' Health Study (NHS) and the NHSII. Dietary gluten intake was estimated using validated food frequency questionnaires every 4 years. Microscopic colitis was confirmed through medical records review. We used Cox proportional hazard modeling to estimate the multivariable-adjusted hazard ratio (HR) and 95% confidence interval (CI). RESULTS: We documented 219 incident cases of microscopic colitis over more than 20 years of follow-up encompassing 3,716,718 person-years (crude incidence rate: 5.9/100,000 person-years) in NHS and NHSII. Dietary gluten intake was not associated with risk of microscopic colitis (Ptrend = 0.88). Compared to individuals in the lowest quintile of energy-adjusted gluten intake, the adjusted HR of microscopic colitis was 1.18 (95% CI: 0.77-1.78) for the middle quintile and 1.03 (95% CI: 0.67-1.58) for the highest quintile. Additional adjustment for primary dietary sources of gluten including refined and whole grains did not materially alter the effect estimates (All Ptrend ≥ 0.69). The null association did not differ according to lymphocytic or collagenous subtypes (Pheterogeneity = 0.72) and was not modified by age, smoking status, or body mass index (All Pinteraction ≥ 0.17). CONCLUSIONS: Dietary gluten intake during adulthood was not associated with risk of microscopic colitis among women without celiac disease.

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