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Nutrients2018Oct04Vol.10issue(10)

全国人口ベースの調査に基づいて、コーヒー消費と聴覚および耳鳴りとの関連

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

コーヒーは世界で最も一般的な飲料の1つであり、その有益な健康への影響についてかなりの注目を集めています。しかし、コーヒーと聴覚および耳鳴りの関連はよく研究されていません。この研究の目的は、コーヒーと聴覚と耳鳴りとの耳鳴りとの関連を、全国人口ベースの調査に基づいて調査することでした。2009年の韓国国民健康栄養試験調査とコーヒー消費調査との関係からの聴覚と耳鳴りのデータを評価しました。すべての患者は、医療インタビュー、身体検査、聴力検査、耳鳴りアンケート、栄養検査を受けました。多変量ロジスティック回帰モデルを使用して、コーヒーと難聴または耳鳴りの関連を調べました。13,448人の参加者(19年以上)の参加者を評価しました。コーヒー消費の頻度は、40〜64歳の年齢層の二国間難聴と統計的に有意な逆相関がありました。毎日のコーヒー消費者は、希少なコーヒー消費者よりも50〜70%少ない難聴を抱えていました。これは、用量に依存する関係になる傾向がありました。さらに、コーヒー消費の頻度は、19〜64歳の年齢層で耳鳴りと逆相関していましたが、その関連は聴覚と関連していました。醸造されたコーヒーは、40〜64歳の年齢層でインスタントコーヒーや缶詰コーヒーよりも多くの関連性を持っていました。これらの結果は、難聴と耳鳴りに対するコーヒーの保護効果を示唆しています。

コーヒーは世界で最も一般的な飲料の1つであり、その有益な健康への影響についてかなりの注目を集めています。しかし、コーヒーと聴覚および耳鳴りの関連はよく研究されていません。この研究の目的は、コーヒーと聴覚と耳鳴りとの耳鳴りとの関連を、全国人口ベースの調査に基づいて調査することでした。2009年の韓国国民健康栄養試験調査とコーヒー消費調査との関係からの聴覚と耳鳴りのデータを評価しました。すべての患者は、医療インタビュー、身体検査、聴力検査、耳鳴りアンケート、栄養検査を受けました。多変量ロジスティック回帰モデルを使用して、コーヒーと難聴または耳鳴りの関連を調べました。13,448人の参加者(19年以上)の参加者を評価しました。コーヒー消費の頻度は、40〜64歳の年齢層の二国間難聴と統計的に有意な逆相関がありました。毎日のコーヒー消費者は、希少なコーヒー消費者よりも50〜70%少ない難聴を抱えていました。これは、用量に依存する関係になる傾向がありました。さらに、コーヒー消費の頻度は、19〜64歳の年齢層で耳鳴りと逆相関していましたが、その関連は聴覚と関連していました。醸造されたコーヒーは、40〜64歳の年齢層でインスタントコーヒーや缶詰コーヒーよりも多くの関連性を持っていました。これらの結果は、難聴と耳鳴りに対するコーヒーの保護効果を示唆しています。

Coffee is the one of the most common beverages worldwide and has received considerable attention for its beneficial health effects. However, the association of coffee with hearing and tinnitus has not been well studied. The aim of this study was to investigate the association of coffee with hearing and tinnitus based on a national population-based survey. We evaluated hearing and tinnitus data from the 2009⁻2012 Korean National Health and Nutrition Examination Survey and their relationship with a coffee consumption survey. All patients underwent a medical interview, physical examination, hearing test, tinnitus questionnaire and nutrition examination. Multivariable logistic regression models were used to examine the associations between coffee and hearing loss or tinnitus. We evaluated 13,448 participants (≥19 years) participants. The frequency of coffee consumption had a statistically significant inverse correlation with bilateral hearing loss in the 40⁻64 years age group. Daily coffee consumers had 50⁻70% less hearing loss than rare coffee consumers, which tended to be a dose-dependent relationship. In addition, the frequency of coffee consumption had an inverse correlation with tinnitus in the 19⁻64 years age group but its association was related with hearing. Brewed coffee had more of an association than instant or canned coffee in the 40⁻64 years age group. These results suggest a protective effect of coffee on hearing loss and tinnitus.

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