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Plant science : an international journal of experimental plant biology2018Nov01Vol.276issue()

クロマニックおよび非閉塞性の果物におけるエチレン受容体および関連タンパク質

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Review
概要
Abstract

果物は、熟成中にエチレンを生産および応答する能力に基づいて、伝統的に2つのカテゴリに分類されてきました。熟成がエチレン産生のピークと呼吸バーストに関連している果物は、クライマクテリックと呼ばれますが、非閉塞性と呼ばれる果物はクロマクテリックと呼ばれます。しかし、増加する文献は、クライマクと非閉塞性の両方の果物の熟成におけるエチレンの重要な役割を支持しています。ゲノムとトランスクリプトームのデータはさまざまな果物で利用可能になり、これらのデータを活用して、エチレン受容体および関連タンパク質の構造と転写調節を比較します。4つの経済的に重要な果物、2つのクライマニック(トマトとリンゴ)、および2つの非閉塞性(ブドウと柑橘類)の分析を通じて、このレビューでは、両方のタイプの果物におけるエチレン受容体および関連タンパク質の構造と転写調節を比較し、エチレン関連遺伝子の注釈の基礎。この分析では、クライマニックフルーツと非閉塞性果実の2つの興味深い違いが明らかになりました。i)より多くのETR遺伝子がクロマクテリックフルーツに見られ、ii)非閉塞性果実は、糖の蓄積と比較して初期のETR発現ピークによって特徴付けられます。

果物は、熟成中にエチレンを生産および応答する能力に基づいて、伝統的に2つのカテゴリに分類されてきました。熟成がエチレン産生のピークと呼吸バーストに関連している果物は、クライマクテリックと呼ばれますが、非閉塞性と呼ばれる果物はクロマクテリックと呼ばれます。しかし、増加する文献は、クライマクと非閉塞性の両方の果物の熟成におけるエチレンの重要な役割を支持しています。ゲノムとトランスクリプトームのデータはさまざまな果物で利用可能になり、これらのデータを活用して、エチレン受容体および関連タンパク質の構造と転写調節を比較します。4つの経済的に重要な果物、2つのクライマニック(トマトとリンゴ)、および2つの非閉塞性(ブドウと柑橘類)の分析を通じて、このレビューでは、両方のタイプの果物におけるエチレン受容体および関連タンパク質の構造と転写調節を比較し、エチレン関連遺伝子の注釈の基礎。この分析では、クライマニックフルーツと非閉塞性果実の2つの興味深い違いが明らかになりました。i)より多くのETR遺伝子がクロマクテリックフルーツに見られ、ii)非閉塞性果実は、糖の蓄積と比較して初期のETR発現ピークによって特徴付けられます。

Fruits have been traditionally classified into two categories based on their capacity to produce and respond to ethylene during ripening. Fruits whose ripening is associated to a peak of ethylene production and a respiration burst are referred to as climacteric, while those that are not are referred to as non-climacteric. However, an increasing body of literature supports an important role for ethylene in the ripening of both climacteric and non-climacteric fruits. Genome and transcriptomic data have become available across a variety of fruits and we leverage these data to compare the structure and transcriptional regulation of the ethylene receptors and related proteins. Through the analysis of four economically important fruits, two climacteric (tomato and apple), and two non-climacteric (grape and citrus), this review compares the structure and transcriptional regulation of the ethylene receptors and related proteins in both types of fruit, establishing a basis for the annotation of ethylene-related genes. This analysis reveals two interesting differences between climacteric and non-climacteric fruit: i) a higher number of ETR genes are found in climacteric fruits, and ii) non-climacteric fruits are characterized by an earlier ETR expression peak relative to sugar accumulation.

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