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Frontiers in neuroscience20180101Vol.12issue()

醸造されたコーヒー中のフェニルインデーンは、アミロイドベータとタウの凝集を阻害します

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

コーヒー消費は、アルツハイマー病(AD)とパーキンソン病(PD)を発症するリスクの低下と相関していますが、人間で神経保護を提供するメカニズムは完全には理解されていません。醸造されたコーヒーで見つかった化合物は、アミロイドベータ(Aβ)とタウ(AD)またはα-シヌクレイン(PD)の凝集を阻害することにより、神経保護効果を引き出す可能性があると仮定しました。3つのインスタントコーヒーエキス(ライトロースト、ダークロースト、カフェイン入りダークロースト)と6つのコーヒー成分[カフェイン(1)、クロロゲン酸(2)、キニン酸(3)、カフェ酸(4)、ケルセチン(5)、フェニルインデンゲン(6)]チオフラビンT(THT)およびチオフラビン(THS)蛍光アッセイを使用して、それぞれAβおよびTauタンパク質の線維化を阻害する能力について調査されました。Aβおよびα-シヌクレインオリゴマー化の阻害は、ELISAアッセイを使用して評価されました。すべてのインスタントコーヒー抽出物は、Aβとタウの線維化を阻害し、100μg/mLを超える濃度でα-シヌクレインオリゴマー化を促進します。ダークローストコーヒー抽出物は、ライトローストコーヒー抽出物(IC50 =40.3μg/mL)よりもAβオリゴマー化のより強力な阻害剤(IC50 CA.10μg/mL)であり、純粋なカフェイン(1)はAβ、タウ、またはα-α-α-αには影響しません。Synuclein Aggregation。コーヒー成分2、4、および5は、100μM濃度でのAβの線維化を阻害しますが、Aβオリゴマー化(IC50 =10.3μM)を阻害するのは5です。1-5は、タウの線維化に影響を与えません。しかし、コーヒー成分6は、Aβとタウの両方の線維化の両方の強力な阻害剤であり、Aβオリゴマー化も阻害します(IC50 =42.1μM)。コーヒー成分4と5は、100μMを超える濃度でα-シヌクレインの凝集を促進します。他のコーヒー成分は、α-シヌクレインオリゴマー化に影響を与えません。コーヒー消費の神経保護効果は因子の組み合わせによる可能性が高いが、我々のデータは、フェニルンディン6による阻害Aβとタウ凝集(コーヒー豆の焙煎中に形成され、ダークローストコーヒーで見られる大量)がもっともらしいメカニズムであることを示唆している。どのコーヒーが神経保護を提供する可能性があるか。Aβとタウの両方の凝集の二重阻害剤としての6の同定は注目に値し、私たちの知る限り、これは6の凝集阻害活性の最初の報告です。

コーヒー消費は、アルツハイマー病(AD)とパーキンソン病(PD)を発症するリスクの低下と相関していますが、人間で神経保護を提供するメカニズムは完全には理解されていません。醸造されたコーヒーで見つかった化合物は、アミロイドベータ(Aβ)とタウ(AD)またはα-シヌクレイン(PD)の凝集を阻害することにより、神経保護効果を引き出す可能性があると仮定しました。3つのインスタントコーヒーエキス(ライトロースト、ダークロースト、カフェイン入りダークロースト)と6つのコーヒー成分[カフェイン(1)、クロロゲン酸(2)、キニン酸(3)、カフェ酸(4)、ケルセチン(5)、フェニルインデンゲン(6)]チオフラビンT(THT)およびチオフラビン(THS)蛍光アッセイを使用して、それぞれAβおよびTauタンパク質の線維化を阻害する能力について調査されました。Aβおよびα-シヌクレインオリゴマー化の阻害は、ELISAアッセイを使用して評価されました。すべてのインスタントコーヒー抽出物は、Aβとタウの線維化を阻害し、100μg/mLを超える濃度でα-シヌクレインオリゴマー化を促進します。ダークローストコーヒー抽出物は、ライトローストコーヒー抽出物(IC50 =40.3μg/mL)よりもAβオリゴマー化のより強力な阻害剤(IC50 CA.10μg/mL)であり、純粋なカフェイン(1)はAβ、タウ、またはα-α-α-αには影響しません。Synuclein Aggregation。コーヒー成分2、4、および5は、100μM濃度でのAβの線維化を阻害しますが、Aβオリゴマー化(IC50 =10.3μM)を阻害するのは5です。1-5は、タウの線維化に影響を与えません。しかし、コーヒー成分6は、Aβとタウの両方の線維化の両方の強力な阻害剤であり、Aβオリゴマー化も阻害します(IC50 =42.1μM)。コーヒー成分4と5は、100μMを超える濃度でα-シヌクレインの凝集を促進します。他のコーヒー成分は、α-シヌクレインオリゴマー化に影響を与えません。コーヒー消費の神経保護効果は因子の組み合わせによる可能性が高いが、我々のデータは、フェニルンディン6による阻害Aβとタウ凝集(コーヒー豆の焙煎中に形成され、ダークローストコーヒーで見られる大量)がもっともらしいメカニズムであることを示唆している。どのコーヒーが神経保護を提供する可能性があるか。Aβとタウの両方の凝集の二重阻害剤としての6の同定は注目に値し、私たちの知る限り、これは6の凝集阻害活性の最初の報告です。

Coffee consumption has been correlated with a decreased risk of developing Alzheimer's disease (AD) and Parkinson's disease (PD), but the mechanism by which coffee may provide neuroprotection in humans is not fully understood. We hypothesized that compounds found in brewed coffee may elicit neuroprotective effects by inhibiting the aggregation of amyloid-beta (Aβ) and tau (AD) or α-synuclein (PD). Three instant coffee extracts (light roast, dark roast, decaffeinated dark roast) and six coffee components [caffeine (1), chlorogenic acid (2), quinic acid (3), caffeic acid (4), quercetin (5), and phenylindane (6)] were investigated for their ability to inhibit the fibrillization of Aβ and tau proteins using thioflavin T (ThT) and thioflavin S (ThS) fluorescence assays, respectively. Inhibition of Aβ and α-synuclein oligomerization was assessed using ELISA assays. All instant coffee extracts inhibit fibrillization of Aβ and tau, and promote α-synuclein oligomerization at concentrations above 100 μg/mL. Dark roast coffee extracts are more potent inhibitors of Aβ oligomerization (IC50 ca. 10 μg/mL) than light roast coffee extract (IC50 = 40.3 μg/mL), and pure caffeine (1) has no effect on Aβ, tau or α-synuclein aggregation. Coffee components 2, 4, and 5 inhibit the fibrillization of Aβ at 100 μM concentration, yet only 5 inhibits Aβ oligomerization (IC50 = 10.3 μM). 1-5 have no effect on tau fibrillization. Coffee component 6, however, is a potent inhibitor of both Aβ and tau fibrillization, and also inhibits Aβ oligomerization (IC50 = 42.1 μM). Coffee components 4 and 5 promote the aggregation of α-synuclein at concentrations above 100 μM; no other coffee components affect α-synuclein oligomerization. While the neuroprotective effect of coffee consumption is likely due to a combination of factors, our data suggest that inhibition Aβ and tau aggregation by phenylindane 6 (formed during the roasting of coffee beans, higher quantities found in dark roast coffees) is a plausible mechanism by which coffee may provide neuroprotection. The identification of 6 as a dual-inhibitor of both Aβ and tau aggregation is noteworthy, and to our knowledge this is the first report of the aggregation inhibition activity of 6.

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