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Journal of agricultural and food chemistry2018Nov21Vol.66issue(46)

ヒマワリレシチンから形成されたクルクミン充填リポソームの製造と特性評価:組成と環境ストレスの影響

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

レシチンの安価な植物ベースの商業源を使用したリポソームベースの送達システムの製剤には大きな関心があります。この研究では、ヒマワリのリポソームの形成、安定性、およびクルクミンローディングに対するリン脂質タイプの影響を評価しました。異なるホスファチジルコリン(PC)レベルを持つ4種類のヒマワリのレシチン(Sunlipon 50、65、75、および90)を使用して、マイクロ流体化を使用してリポソームを調製しました。リポソームの粒子サイズ、表面電荷、微細構造、および安定性が測定されました。4種類のレシチンはすべて、PC含有量に関係なく安定したリポソームの製造に適していました。新しく開発されたpH駆動型方法を使用して、クルクミンをリポソームにロードしました。レシチンのPC含有量が増加するにつれて、クルクミンの負荷能力と熱安定性が増加しました。これらの結果は、市販の植物ベースのレシチンが、高コストや安定性の低さなど、食品業界でリポソームを使用することに通常関連するハードルのいくつかを克服するのに適している可能性があることを示しました。

レシチンの安価な植物ベースの商業源を使用したリポソームベースの送達システムの製剤には大きな関心があります。この研究では、ヒマワリのリポソームの形成、安定性、およびクルクミンローディングに対するリン脂質タイプの影響を評価しました。異なるホスファチジルコリン(PC)レベルを持つ4種類のヒマワリのレシチン(Sunlipon 50、65、75、および90)を使用して、マイクロ流体化を使用してリポソームを調製しました。リポソームの粒子サイズ、表面電荷、微細構造、および安定性が測定されました。4種類のレシチンはすべて、PC含有量に関係なく安定したリポソームの製造に適していました。新しく開発されたpH駆動型方法を使用して、クルクミンをリポソームにロードしました。レシチンのPC含有量が増加するにつれて、クルクミンの負荷能力と熱安定性が増加しました。これらの結果は、市販の植物ベースのレシチンが、高コストや安定性の低さなど、食品業界でリポソームを使用することに通常関連するハードルのいくつかを克服するのに適している可能性があることを示しました。

There is significant interest in the formulation of liposome-based delivery systems using cheap plant-based commercial sources of lecithin. This study evaluated the impact of phospholipid type on the formation, stability, and curcumin-loading of sunflower liposomes. Four kinds of sunflower lecithin (Sunlipon 50, 65, 75, and 90) with different phosphatidylcholine (PC) levels were used to prepare the liposomes using microfluidization. The particle size, surface charge, microstructure, and stability of the liposomes were determined. All four kinds of lecithin were suitable for fabricating stable liposomes regardless of the PC content. Curcumin was loaded into the liposomes using a newly developed pH-driven method. The loading capacity and heat stability of curcumin increased as the PC content of the lecithin increased. These results showed that commercial plant-based lecithins may be suitable for overcoming some of the hurdles normally associated with using liposomes in the food industry, such as high cost and poor stability.

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