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Orvosi hetilap2019Jan01Vol.160issue(1)

[チョコレート消費とハンガリーのノーベル賞受賞者]

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

はじめに:特定の栄養材には、認知機能を改善することが示されたかなりの量のフラボノイドが含まれています。以前の調査では、チョコレート消費と特定の国のノーベル賞受賞者の数との間に強い線形相関があることが示されました。しかし、ハンガリーとハンガリーのノーベル賞受賞者はこの分析に含まれていませんでした。 目的:この出版物では、ハンガリーで利用可能なデータを分析することにより、これらのデータを補完することを目指しています。 方法:国ごとのノーベル賞受賞者の数とチョコレート消費に関する国際データは、以前に公開された結果に基づいていました。ハンガリーのチョコレート消費量は、ハンガリーの中央統計局のデータに基づいていました。調査対象国の一人当たりのGDPと研究開発支出データは、世界銀行から派生していました。 結果:ハンガリーからのノーベル賞受賞者は11人います。これに基づいて、ハンガリーは24の研究された国の中で9位にランクされています。ただし、チョコレートの消費に関しては、19位にランクされています。ノーベル賞受賞者の数と一人当たりのGDP(r = 0.734; p = 0.001)と、研究開発支出(r = 0.532; p = 0.01)との間に相関が見つかりました。 結論:ハンガリーの学者の成果は、ノーベル賞受賞者の数(認知機能)と特定の国のチョコレート消費の間にリンクがあるという以前の概念を支持していません。彼らの伝記は、裕福な国における研究資金の重要性とより多くの可能性を強調しています。orv hetil。2019;160(1):26-29。

はじめに:特定の栄養材には、認知機能を改善することが示されたかなりの量のフラボノイドが含まれています。以前の調査では、チョコレート消費と特定の国のノーベル賞受賞者の数との間に強い線形相関があることが示されました。しかし、ハンガリーとハンガリーのノーベル賞受賞者はこの分析に含まれていませんでした。 目的:この出版物では、ハンガリーで利用可能なデータを分析することにより、これらのデータを補完することを目指しています。 方法:国ごとのノーベル賞受賞者の数とチョコレート消費に関する国際データは、以前に公開された結果に基づいていました。ハンガリーのチョコレート消費量は、ハンガリーの中央統計局のデータに基づいていました。調査対象国の一人当たりのGDPと研究開発支出データは、世界銀行から派生していました。 結果:ハンガリーからのノーベル賞受賞者は11人います。これに基づいて、ハンガリーは24の研究された国の中で9位にランクされています。ただし、チョコレートの消費に関しては、19位にランクされています。ノーベル賞受賞者の数と一人当たりのGDP(r = 0.734; p = 0.001)と、研究開発支出(r = 0.532; p = 0.01)との間に相関が見つかりました。 結論:ハンガリーの学者の成果は、ノーベル賞受賞者の数(認知機能)と特定の国のチョコレート消費の間にリンクがあるという以前の概念を支持していません。彼らの伝記は、裕福な国における研究資金の重要性とより多くの可能性を強調しています。orv hetil。2019;160(1):26-29。

INTRODUCTION: Certain dietary items contain significant amounts of flavonoids which was shown to improve cognitive function. An earlier investigation demonstrated a strong linear correlation between chocolate consumption and the number of Nobel laureates in a given country. However, Hungary and the Hungarian Nobel laureates were not included in this analysis. AIM: In this publication, we aim to complement these data by analyzing data available for Hungary. METHOD: The number of Nobel laureates per country and the international data on chocolate consumption were based on the previously published results. The amount of chocolate consumption in Hungary was based on data from the Hungarian Central Statistical Office. GDP per capita and Research and Development Expenditure data for the investigated countries were derived from the World Bank. RESULTS: There are 11 Nobel laureates from Hungary. Based on this, Hungary ranks the 9th amongst the 24 studied countries. However, it only ranks the 19th when it comes to chocolate consumption. Correlations were found between the number of Nobel laureates and GDP per capita (r = 0.734; p = 0.001) as well as Research and Development Expenditure (r = 0.532; p = 0.01) amongst the studied countries. CONCLUSION: The achievements of Hungarian scholars do not support the earlier notion that there is a link between the number of Nobel laureates (cognitive function) and the chocolate consumption in a given country. Their biographies highlight the importance and more possibilities of research funding in wealthier countries. Orv Hetil. 2019; 160(1): 26-29.

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