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背景:乳酸(プロトン化乳酸)は、広範な抗菌活性を持っています。膣乳酸菌は乳酸を産生し、膣微生物叢で優勢な場合に生殖路感染症からの保護を与えることが知られています。新しいex vivo法を使用して、主に乳酸菌形成型の微生物叢を持つ女性の子宮頸部液(CVF)は、以前考えられていたよりも著しく多くの乳酸を含むことを示しました。ここでは、主にラクトバシリ - モルホ型(低nugentスコア)微生物叢を持つ20人の女性のin vivoで膣pHを測定しました。また、膣乳酸菌による陽子(水素イオンとして)および乳酸のin vitro産生(水素イオンとして)を調査しました。 結果:これらの女性の平均膣pHは3.80±0.20であり、平均乳酸濃度は0.79%±0.22%w/vであり、各サンプルでpHと乳酸濃度が密接に相関していました。in vitroでは、これらのCVFサンプルから培養された乳酸菌は平均pH 3.92±0.22に達しましたが、平均乳酸濃度は0.14%±0.06%w/vで、対応するCVFサンプルよりも約5倍少ない。培養物のpHが上昇すると、乳酸および水素イオン産生が再開され、膣乳酸菌による乳酸および水素イオンの産生は、主に乳酸濃度ではなく水素イオン濃度(低pH)に対する感受性によって制限されることを示しています。 結論:一部の膣乳酸菌培養では、他の培養培養よりも低いpHがあり、in vitroでpHを制限すると、in vivoで測定されたpHとの良好な相関が示されました。女性の膣微生物叢の乳酸菌を支配する乳酸菌の制限pHは、彼女を保護する抗菌乳酸の濃度を決定する上で重要であると思われます。
背景:乳酸(プロトン化乳酸)は、広範な抗菌活性を持っています。膣乳酸菌は乳酸を産生し、膣微生物叢で優勢な場合に生殖路感染症からの保護を与えることが知られています。新しいex vivo法を使用して、主に乳酸菌形成型の微生物叢を持つ女性の子宮頸部液(CVF)は、以前考えられていたよりも著しく多くの乳酸を含むことを示しました。ここでは、主にラクトバシリ - モルホ型(低nugentスコア)微生物叢を持つ20人の女性のin vivoで膣pHを測定しました。また、膣乳酸菌による陽子(水素イオンとして)および乳酸のin vitro産生(水素イオンとして)を調査しました。 結果:これらの女性の平均膣pHは3.80±0.20であり、平均乳酸濃度は0.79%±0.22%w/vであり、各サンプルでpHと乳酸濃度が密接に相関していました。in vitroでは、これらのCVFサンプルから培養された乳酸菌は平均pH 3.92±0.22に達しましたが、平均乳酸濃度は0.14%±0.06%w/vで、対応するCVFサンプルよりも約5倍少ない。培養物のpHが上昇すると、乳酸および水素イオン産生が再開され、膣乳酸菌による乳酸および水素イオンの産生は、主に乳酸濃度ではなく水素イオン濃度(低pH)に対する感受性によって制限されることを示しています。 結論:一部の膣乳酸菌培養では、他の培養培養よりも低いpHがあり、in vitroでpHを制限すると、in vivoで測定されたpHとの良好な相関が示されました。女性の膣微生物叢の乳酸菌を支配する乳酸菌の制限pHは、彼女を保護する抗菌乳酸の濃度を決定する上で重要であると思われます。
BACKGROUND: Lactic acid (protonated lactate) has broad antimicrobial activity. Vaginal lactobacilli produce lactic acid, and are known to confer protection against reproductive tract infections when they are predominant in the vaginal microbiota. Using novel ex vivo methods, we showed that cervicovaginal fluid (CVF) from women with a predominantly lactobacilli-morphotype microbiota contains significantly more lactic acid than previously thought, sufficient to inactivate reproductive tract pathogens. Here, we measured vaginal pH in vivo in 20 women with a predominantly lactobacilli-morphotype (low Nugent score) microbiota. We also investigated the in vitro production of protons (as hydrogen ions) and lactate by vaginal lactobacilli. RESULTS: The average vaginal pH in these women was 3.80 ± 0.20, and the average lactate concentration was 0.79% ± 0.22% w/v, with pH and lactate concentration tightly correlated for each sample. In vitro, lactobacilli cultured from these CVF samples reached an average pH of 3.92 ± 0.22, but the average lactate concentration was only 0.14% ± 0.06% w/v, approximately five-fold less than in the corresponding CVF samples. When the pH of the cultures was raised, lactate and hydrogen ion production resumed, indicating that production of lactate and hydrogen ions by vaginal lactobacilli is limited primarily by their sensitivity to hydrogen ion concentration (low pH) not lactate concentration. CONCLUSIONS: Some vaginal lactobacilli cultures have a lower limiting pH than others, and limiting pHs in vitro showed good correlation with pHs measured in vivo. The limiting pH of the lactobacilli predominant in a woman's vaginal microbiota seems critical in determining the concentration of antimicrobial lactic acid protecting her.
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