著名医師による解説が無料で読めます
すると翻訳の精度が向上します
背景:脳性麻痺は、栄養不足、成長障害、胃腸症状などの併存疾患に関連している可能性があります。脳性麻痺の子供は、栄養失調をもたらす摂食機能に関与する解剖学的および機能的構造に影響を与えるため、摂食の問題を示します。 目的:この研究の目的は、脳性麻痺の子供の食物摂取、栄養状態、胃腸症状との関連を調査することでした。 方法:脳性麻痺の40人の子供(35人の痙性四重院型を備えた35人、5人の非痙性コレオアトトイド型の脳性麻痺を含む5人)を含む断面研究。両親との食事評価は、通常の家庭用食品摂取調査を使用して行われました。人体測定データが収集されました。脱毛症、胃食道逆流、慢性便秘に関連する胃腸症状も記録されました。 結果:年齢の高さのZスコア(-4.05)の中央値は、年齢の体重(-3.29)および重量(-0.94)の中央値よりも低かった(P <0.05)。体重と体重のZスコアの間に統計的な違いはありませんでした。脳性麻痺の3人の患者(7.5%)が軽度の貧血を示し、2人で正常なフェリチンレベルを示しました。嚥下障害、胃食道逆流、および便秘の症状は、それぞれサンプルの82.5%(n = 33)、40.0%(n = 16)、および60.0%(n = 24)で見つかりました。嚥下障害の症状のある患者は、毎日のエネルギーが低くなりました(1280.2±454.8 kcal vs 1890.3±847.1 kcal、p = 0.009)、炭水化物(中央値:170.9 g vs 234.5 g、p = 0.023)および流血摂取量(483.1±294.9 ml vs 992.9 vs±292.2 ml、p = 0.001)。胃腸逆流の症状のある患者は、胃食道逆流の症状のない患者(483.7±320.0 mL、P = 0.042)および高さの高さの不足(Zスコア:-4.9±1.7 vs 3.7±1.5、p = 0.033)。便秘の症状のある患者は、毎日の食物繊維(9.2±4.3 g対12.3±4.3 g、p = 0.031)および液体(456.5±283.1 ml vs 741.1±379.2 ml、p = 0.013)摂取を示しました。 結論:脳性麻痺の子供は、食物摂取量が大きく変動し、重度の障害のある成長と栄養失調を説明する可能性があります。嚥下障害、胃食道逆流、および便秘の症状は、異なる食物摂取パターンに関連しています。したがって、胃腸症状と栄養状態を考慮して、栄養介入を調整する必要があります。
背景:脳性麻痺は、栄養不足、成長障害、胃腸症状などの併存疾患に関連している可能性があります。脳性麻痺の子供は、栄養失調をもたらす摂食機能に関与する解剖学的および機能的構造に影響を与えるため、摂食の問題を示します。 目的:この研究の目的は、脳性麻痺の子供の食物摂取、栄養状態、胃腸症状との関連を調査することでした。 方法:脳性麻痺の40人の子供(35人の痙性四重院型を備えた35人、5人の非痙性コレオアトトイド型の脳性麻痺を含む5人)を含む断面研究。両親との食事評価は、通常の家庭用食品摂取調査を使用して行われました。人体測定データが収集されました。脱毛症、胃食道逆流、慢性便秘に関連する胃腸症状も記録されました。 結果:年齢の高さのZスコア(-4.05)の中央値は、年齢の体重(-3.29)および重量(-0.94)の中央値よりも低かった(P <0.05)。体重と体重のZスコアの間に統計的な違いはありませんでした。脳性麻痺の3人の患者(7.5%)が軽度の貧血を示し、2人で正常なフェリチンレベルを示しました。嚥下障害、胃食道逆流、および便秘の症状は、それぞれサンプルの82.5%(n = 33)、40.0%(n = 16)、および60.0%(n = 24)で見つかりました。嚥下障害の症状のある患者は、毎日のエネルギーが低くなりました(1280.2±454.8 kcal vs 1890.3±847.1 kcal、p = 0.009)、炭水化物(中央値:170.9 g vs 234.5 g、p = 0.023)および流血摂取量(483.1±294.9 ml vs 992.9 vs±292.2 ml、p = 0.001)。胃腸逆流の症状のある患者は、胃食道逆流の症状のない患者(483.7±320.0 mL、P = 0.042)および高さの高さの不足(Zスコア:-4.9±1.7 vs 3.7±1.5、p = 0.033)。便秘の症状のある患者は、毎日の食物繊維(9.2±4.3 g対12.3±4.3 g、p = 0.031)および液体(456.5±283.1 ml vs 741.1±379.2 ml、p = 0.013)摂取を示しました。 結論:脳性麻痺の子供は、食物摂取量が大きく変動し、重度の障害のある成長と栄養失調を説明する可能性があります。嚥下障害、胃食道逆流、および便秘の症状は、異なる食物摂取パターンに関連しています。したがって、胃腸症状と栄養状態を考慮して、栄養介入を調整する必要があります。
BACKGROUND: Cerebral palsy may be associated with comorbidities such as undernutrition, impaired growth and gastrointestinal symptoms. Children with cerebral palsy exhibit eating problems due to the effect on the anatomical and functional structures involved in the eating function resulting in malnutrition. OBJECTIVE: The aim of this study was to investigate the association between food intake, nutritional status and gastrointestinal symptoms in children with cerebral palsy. METHODS: Cross-sectional study that included 40 children with cerebral palsy (35 with spastic tetraparetic form and 5 with non-spastic choreoathetoid form of cerebral palsy, all requiring wheelchairs or bedridden) aged from 4 to 10 years. The dietary assessment with the parents was performed using the usual household food intake inquiry. Anthropometric data were collected. Gastrointestinal symptoms associated with deglutition disorders, gastroesophageal reflux and chronic constipation were also recorded. RESULTS: The median of height-for-age Z-score (-4.05) was lower (P<0.05) than the median of weight-for-age (-3.29) and weight-for-height (-0.94). There was no statistical difference between weight-for-age and weight-for-height Z-scores. Three patients with cerebral palsy (7.5%) exhibited mild anemia, with normal ferritin levels in two. Symptoms of dysphagia, gastroesophageal reflux, and constipation were found in 82.5% (n=33), 40.0% (n=16), and 60.0% (n=24) of the sample, respectively. The patients with symptoms of dysphagia exhibited lower daily energy (1280.2±454.8 Kcal vs 1890.3±847.1 Kcal, P=0.009), carbohydrate (median: 170.9 g vs 234.5 g, P=0.023) and fluid intake (483.1±294.9 mL vs 992.9±292.2 mL, P=0.001). The patients with symptoms of gastrointestinal reflux exhibited greater daily fluid intake (720.0±362.9 mL) than the patients without symptoms of gastroesophageal reflux (483.7±320.0 mL, P=0.042) and a greater height-for-age deficit (Z-score: -4.9±1.7 vs 3.7±1.5, P=0.033). The patients with symptoms of constipation exhibited lower daily dietary fiber (9.2±4.3 g vs 12.3±4.3 g, P=0.031) and fluid (456.5±283.1 mL vs 741.1±379.2 mL, P=0.013) intake. CONCLUSION: Children with cerebral palsy exhibited wide variability in food intake which may partially account for their severe impaired growth and malnutrition. Symptoms of dysphagia, gastroesophageal reflux, and constipation are associated with different food intake patterns. Therefore, nutritional intervention should be tailored considering the gastrointestinal symptoms and nutritional status.
医師のための臨床サポートサービス
ヒポクラ x マイナビのご紹介
無料会員登録していただくと、さらに便利で効率的な検索が可能になります。