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β-ガラクトシダーゼおよびグルコースイソメラーゼの沈殿と架橋(コンビ片)によって、フルクトースへのラクトース変換のカスケード反応を触媒し、ラクトースフルクトースシロップ(LFS)を産生するための沈殿と架橋(コンビ片)によって生成されました。グルコースイソメラーゼを化学的にアミネートして、架橋ステップを支持するために反応性表面基を増加させました。β-ガラクトシダーゼがグルコースイソメラーゼ活性比とグルタルアルデヒドとタンパク質質量比とコンビ片菌産生における効果を評価しました。選択されたコンビ触媒は、単一の反応容器でのラクトースからのフルクトースシロップの産生に成功裏に使用されました。バイオ触媒は、LFS生産の少なくとも5つの連続バッチで使用でき、合計50時間の反応後に完全に安定しており、一定の品質の産物を取得できます。乳製品の食品産業にとって魅力的な軽度の甘味料であるLFS生産で繰り返し使用できる堅牢な双酵素触媒が生成されました。
β-ガラクトシダーゼおよびグルコースイソメラーゼの沈殿と架橋(コンビ片)によって、フルクトースへのラクトース変換のカスケード反応を触媒し、ラクトースフルクトースシロップ(LFS)を産生するための沈殿と架橋(コンビ片)によって生成されました。グルコースイソメラーゼを化学的にアミネートして、架橋ステップを支持するために反応性表面基を増加させました。β-ガラクトシダーゼがグルコースイソメラーゼ活性比とグルタルアルデヒドとタンパク質質量比とコンビ片菌産生における効果を評価しました。選択されたコンビ触媒は、単一の反応容器でのラクトースからのフルクトースシロップの産生に成功裏に使用されました。バイオ触媒は、LFS生産の少なくとも5つの連続バッチで使用でき、合計50時間の反応後に完全に安定しており、一定の品質の産物を取得できます。乳製品の食品産業にとって魅力的な軽度の甘味料であるLFS生産で繰り返し使用できる堅牢な双酵素触媒が生成されました。
A new bi-enzymatic catalyst has been produced by precipitation and crosslinking (combi-CLEAs) of β-galactosidase and glucose isomerase for catalyzing the cascade reactions of lactose conversion into fructose, producing a lactose-fructose syrup (LFS). Glucose isomerase was chemically aminated to increase its reactive surface groups for favour the crosslinking step. The effect of β-galactosidase to glucose isomerase activity ratio and glutaraldehyde to protein mass ratio in combi-CLEAs production was evaluated. The selected combi-catalyst was successfully used in the production of fructose syrup from lactose in a single reaction vessel. The biocatalyst could be used at least in five sequential batches of LFS production, remaining fully stable after a total of 50 h of reaction, obtaining a product of constant quality. A robust bi-enzymatic catalyst was produced that can be repeatedly used in LFS production, an attractive mild sweetener for the dairy food industry.
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