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Frontiers in endocrinology20190101Vol.10issue()

2型糖尿病における血糖コントロールに対するイソフラボンの有無にかかわらず、大豆タンパク質とココアの効果二重盲検、無作為化、プラセボ対照研究

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

目的:大豆とココアは糖尿病に有益であることが示唆されています。この研究の目的は、グリセミックコントロールパラメーターに対する大豆タンパク質、イソフラボン、およびココアの効果を特定することでした。研究の設計と方法:この研究は、食事またはメトホルミン制御2型糖尿病の患者を、イソフラボン(SPI、SP)を伴うまたは伴わないカゼイン大豆タンパク質に無作為化する並行した二重盲検プラセボ対照研究でした。8週間のココア(SPIC、SPC)アーム。血糖コントロールと心血管リスク因子は、食事介入の完了前後に評価されました。60人の参加者が研究を完了しました。結果:大豆タンパク質は、カゼインと比較してHBA1Cを改善しました(P <0.05)。イソフラボンの添加により、インスリン抵抗性とLDLの指標が改善されました[Delta Quickie(SPI:-0.12±0.04対SP:0.03±0.06、P = 0.03);Delta LDL(-0.27±0.41対0.22±0.43、p = 0.02);HOMAの変化率(31.02±54.75対-14.42±27.07、p = 0.02);Quickieの変化率(-3.89±7.07対6.11±10.54、p = 0.01)]。ただし、ココアの追加は、イソフラボンの有無にかかわらず利益をもたらさなかった。概要:大豆タンパク質は、カゼインと比較して血糖コントロールで固有の活性がありました。イソフラボンはインスリン抵抗性とLDLの両方を改善しましたが、ココアはこれらの指標に利益をもたらしませんでした。臨床試験登録:www.clinicaltrials.gov、識別子NCT01754662。

目的:大豆とココアは糖尿病に有益であることが示唆されています。この研究の目的は、グリセミックコントロールパラメーターに対する大豆タンパク質、イソフラボン、およびココアの効果を特定することでした。研究の設計と方法:この研究は、食事またはメトホルミン制御2型糖尿病の患者を、イソフラボン(SPI、SP)を伴うまたは伴わないカゼイン大豆タンパク質に無作為化する並行した二重盲検プラセボ対照研究でした。8週間のココア(SPIC、SPC)アーム。血糖コントロールと心血管リスク因子は、食事介入の完了前後に評価されました。60人の参加者が研究を完了しました。結果:大豆タンパク質は、カゼインと比較してHBA1Cを改善しました(P <0.05)。イソフラボンの添加により、インスリン抵抗性とLDLの指標が改善されました[Delta Quickie(SPI:-0.12±0.04対SP:0.03±0.06、P = 0.03);Delta LDL(-0.27±0.41対0.22±0.43、p = 0.02);HOMAの変化率(31.02±54.75対-14.42±27.07、p = 0.02);Quickieの変化率(-3.89±7.07対6.11±10.54、p = 0.01)]。ただし、ココアの追加は、イソフラボンの有無にかかわらず利益をもたらさなかった。概要:大豆タンパク質は、カゼインと比較して血糖コントロールで固有の活性がありました。イソフラボンはインスリン抵抗性とLDLの両方を改善しましたが、ココアはこれらの指標に利益をもたらしませんでした。臨床試験登録:www.clinicaltrials.gov、識別子NCT01754662。

Objective: Soy and cocoa have been suggested to be beneficial for diabetes. The aim of this study was to identify the effects of soy protein, isoflavones, and cocoa on glycemic control parameters. Research design and methods: The study was a parallel, double-blind, placebo-controlled study where patients with diet or metformin controlled type 2 diabetes were randomized to, casein soy protein with or without isoflavones (SPI, SP), and with or without cocoa (SPIC, SPC) arms for an 8 week period. Glycemic control and cardiovascular risk factors were assessed prior to and after the completion of the dietary intervention. Sixty participants completed the study. Results: Soy protein improved HbA1c compared to casein (p < 0.05). The addition of isoflavones improved indices of insulin resistance and LDL [delta QUICKIE (SPI: -0.12 ± 0.04 vs. SP: 0.03 ± 0.06, p = 0.03); delta LDL (-0.27 ± 0.41 vs. 0.22 ± 0.43, p = 0.02); percentage change in HOMA (31.02 ± 54.75 vs. -14.42 ± 27.07, p = 0.02); percentage change in QUICKIE (-3.89 ± 7.07 vs. 6.11 ± 10.54, p = 0.01)]. However, the addition of cocoa provided no benefit with or without isoflavones. Summary: Soy protein had intrinsic activity on glycemic control compared to casein. Isoflavones improved both insulin resistance and LDL, but cocoa did not have added benefit on these indices. Clinical Trial Registration: www.ClinicalTrials.gov, identifier NCT01754662.

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