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EBioMedicine2019Jul01Vol.45issue()

食事酢は、エピジェネティックな規制を介して腎臓の石の再発を防ぎます

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

背景:9000人を超える人々の疫学的証拠は、主要な生物活性成分が酢酸である酢の毎日の摂取が腎症のリスクの低下と関連していることを示唆しています。ただし、基礎となるメカニズムはほとんど不明のままです。 方法:酢と酢酸のin vitroおよびin vivo抗nephrolithiasis効果を調べました。人間の酢の影響を確認するために、無作為化研究を実施しました。 調査結果:ヒトのシュウ酸カルシウム(Caox)腎臓の2つの重要な分子である尿中の2つの重要な分子である尿中のカルシウム排泄が高い人と比較して、酢が毎日消費されている人と比較して、私たちは発見しました。酢の経口投与または酢酸5%の経口投与は、尿中排泄のクエン酸塩を増加させ、カルシウムを減少させ、最終的にラットモデルで腎Caox結晶形成を抑制することが観察されました。メカニズムの解剖により、アセテートは腎尿細管細胞におけるヒストンH3のアセチル化を促進し、プロモーター領域でH3K9、H3K27アセチル化を増加させることにより、ミクロRNAS-130A-3P、-148B-3Pおよび-374B-5Pの発現を促進することが示唆されました。これらのmiRNAは、NADC1およびCLDN14の発現を抑制し、したがって尿中クエン酸排泄を促進し、尿中カルシウム排泄を減少させます。これらの機械的所見は、ヒト腎臓組織で確認され、ヒトに同様の機械的関係が存在することを示唆しています。パイロット臨床研究の結果は、酢の毎日の摂取量が石の再発を減らし、クエン酸塩を増加させ、副副作用を伴うCaox石形成の尿中排泄のカルシウムを減少させたことを示しています。 解釈:酢は、エピジェネティックな規制を介して尿中のクエン酸塩およびカルシウム排泄に影響を与えることにより、腎Caox結晶の形成を防ぎます。酢の消費は、Caox腎症の発生と再発を防ぐための有望な戦略です。基金:中国の国立自然科学財団と広東省の国立自然科学財団。

背景:9000人を超える人々の疫学的証拠は、主要な生物活性成分が酢酸である酢の毎日の摂取が腎症のリスクの低下と関連していることを示唆しています。ただし、基礎となるメカニズムはほとんど不明のままです。 方法:酢と酢酸のin vitroおよびin vivo抗nephrolithiasis効果を調べました。人間の酢の影響を確認するために、無作為化研究を実施しました。 調査結果:ヒトのシュウ酸カルシウム(Caox)腎臓の2つの重要な分子である尿中の2つの重要な分子である尿中のカルシウム排泄が高い人と比較して、酢が毎日消費されている人と比較して、私たちは発見しました。酢の経口投与または酢酸5%の経口投与は、尿中排泄のクエン酸塩を増加させ、カルシウムを減少させ、最終的にラットモデルで腎Caox結晶形成を抑制することが観察されました。メカニズムの解剖により、アセテートは腎尿細管細胞におけるヒストンH3のアセチル化を促進し、プロモーター領域でH3K9、H3K27アセチル化を増加させることにより、ミクロRNAS-130A-3P、-148B-3Pおよび-374B-5Pの発現を促進することが示唆されました。これらのmiRNAは、NADC1およびCLDN14の発現を抑制し、したがって尿中クエン酸排泄を促進し、尿中カルシウム排泄を減少させます。これらの機械的所見は、ヒト腎臓組織で確認され、ヒトに同様の機械的関係が存在することを示唆しています。パイロット臨床研究の結果は、酢の毎日の摂取量が石の再発を減らし、クエン酸塩を増加させ、副副作用を伴うCaox石形成の尿中排泄のカルシウムを減少させたことを示しています。 解釈:酢は、エピジェネティックな規制を介して尿中のクエン酸塩およびカルシウム排泄に影響を与えることにより、腎Caox結晶の形成を防ぎます。酢の消費は、Caox腎症の発生と再発を防ぐための有望な戦略です。基金:中国の国立自然科学財団と広東省の国立自然科学財団。

BACKGROUND: Epidemiological evidence of over 9000 people suggests that daily intake of vinegar whose principal bioactive component is acetic acid is associated with a reduced risk of nephrolithiasis. The underlying mechanism, however, remains largely unknown. METHODS: We examined the in vitro and in vivo anti-nephrolithiasis effects of vinegar and acetate. A randomized study was performed to confirm the effects of vinegar in humans. FINDINGS: We found individuals with daily consumption of vinegar compared to those without have a higher citrate and a lower calcium excretion in urine, two critical molecules for calcium oxalate (CaOx) kidney stone in humans. We observed that oral administration of vinegar or 5% acetate increased citrate and reduced calcium in urinary excretion, and finally suppressed renal CaOx crystal formation in a rat model. Mechanism dissection suggested that acetate enhanced acetylation of Histone H3 in renal tubular cells and promoted expression of microRNAs-130a-3p, -148b-3p and -374b-5p by increasing H3K9, H3K27 acetylation at their promoter regions. These miRNAs can suppress the expression of Nadc1 and Cldn14, thus enhancing urinary citrate excretion and reducing urinary calcium excretion. Significantly these mechanistic findings were confirmed in human kidney tissues, suggesting similar mechanistic relationships exist in humans. Results from a pilot clinical study indicated that daily intake of vinegar reduced stone recurrence, increased citrate and reduced calcium in urinary excretion in CaOx stone formers without adverse side effects. INTERPRETATION: Vinegar prevents renal CaOx crystal formation through influencing urinary citrate and calcium excretion via epigenetic regulations. Vinegar consumption is a promising strategy to prevent CaOx nephrolithiasis occurrence and recurrence. FUND: National Natural Science Foundations of China and National Natural Science Foundation of Guangdong Province.

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