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背景:大麻中毒は一般的に食欲を高め、食物の評価を高めることが報告されています(「ムンチ」)。これらの効果は、内因性カンナビノイド系の活性化に起因します。しかし、これらの現象の根底にある心理的な変化は研究されていません。ここでは、探索的カンナビノイド摂食経験アンケート(CEEQ)を使用した大麻ユーザーの広範なオンライン調査の結果を報告します。 方法:頻繁な大麻ユーザーは、大麻の影響下での食事行動に関する46項目のアンケートに記入しました。英語を話すサンプル(n = 591)は、スケールの最初の探索的検証のデータを提供しました。2回目のオランダ語調査(n = 163)が確認因子分析に使用されました。テストと再テストの信頼性は、2週間にわたって修正された28項目のCEEQを2回完了した3番目の英語圏のサンプル(n = 40)に基づいていました。 結果:主成分分析は、2因子ソリューションを提供しました。因子1(快楽)は、主に摂食の楽しさと変化した感覚的側面に関連する14のアイテムで構成されていました。因子2(食欲)では、食事を扇動または促進する動機付けの要因に関連するさらに14の項目で構成されていました。2因子構造は、確認因子分析によってサポートされました。快楽と食欲の両方のサブスケールは、2つの独立したサンプルで、各サブスケールでα= 0.92)の良好な内部信頼性を持っていました。修正された28項目のアンケート(合計CEEQおよび各サブスケールではPS <.01)では、良好なテストと再テストの信頼性が得られました。 結論:カンナビノイド摂食経験のアンケートは、大麻誘発性の変化の心理的特徴の有効で信頼できる評価を食欲に対する評価を提供しました。私たちのデータは、大麻が主に摂食の開始と摂食の維持に関係する快楽要因につながる動機付けの要因に影響を与えることを確認しています。
背景:大麻中毒は一般的に食欲を高め、食物の評価を高めることが報告されています(「ムンチ」)。これらの効果は、内因性カンナビノイド系の活性化に起因します。しかし、これらの現象の根底にある心理的な変化は研究されていません。ここでは、探索的カンナビノイド摂食経験アンケート(CEEQ)を使用した大麻ユーザーの広範なオンライン調査の結果を報告します。 方法:頻繁な大麻ユーザーは、大麻の影響下での食事行動に関する46項目のアンケートに記入しました。英語を話すサンプル(n = 591)は、スケールの最初の探索的検証のデータを提供しました。2回目のオランダ語調査(n = 163)が確認因子分析に使用されました。テストと再テストの信頼性は、2週間にわたって修正された28項目のCEEQを2回完了した3番目の英語圏のサンプル(n = 40)に基づいていました。 結果:主成分分析は、2因子ソリューションを提供しました。因子1(快楽)は、主に摂食の楽しさと変化した感覚的側面に関連する14のアイテムで構成されていました。因子2(食欲)では、食事を扇動または促進する動機付けの要因に関連するさらに14の項目で構成されていました。2因子構造は、確認因子分析によってサポートされました。快楽と食欲の両方のサブスケールは、2つの独立したサンプルで、各サブスケールでα= 0.92)の良好な内部信頼性を持っていました。修正された28項目のアンケート(合計CEEQおよび各サブスケールではPS <.01)では、良好なテストと再テストの信頼性が得られました。 結論:カンナビノイド摂食経験のアンケートは、大麻誘発性の変化の心理的特徴の有効で信頼できる評価を食欲に対する評価を提供しました。私たちのデータは、大麻が主に摂食の開始と摂食の維持に関係する快楽要因につながる動機付けの要因に影響を与えることを確認しています。
BACKGROUND: Cannabis intoxication is commonly reported to increase appetite and enhance appreciation of food (the 'munchies'). These effects are attributed to activation of the endocannabinoid system. However, the psychological changes that underlie these phenomena are under-researched. We report here the results of an extensive online survey of cannabis users with an exploratory Cannabinoid Eating Experience Questionnaire (CEEQ). METHOD: Frequent cannabis users completed a 46-item questionnaire about their eating behaviour under the influence of cannabis. An English-speaking sample (n=591) provided data for the initial exploratory validation of the scale. A second Dutch-language survey (n=163) was used for confirmatory factor analysis. Test-retest reliability was based on a third English-speaking sample (n=40) who completed the revised, 28-item CEEQ twice across 2 weeks. RESULTS: Principal components analysis provided a two-factor solution. Factor 1 (hedonic) comprised 14 items that related primarily to the enjoyment and altered sensory aspects of eating. Factor 2 (appetitive) comprised a further 14 items related to motivational factors that instigate or promote eating. The two-factor structure was supported by confirmatory factor analysis. Both the hedonic and appetitive subscales had good internal reliability (α=0.92 for each subscale, in two independent samples). Good test-retest reliability was obtained for the revised 28-item questionnaire (ps<.01 for Total CEEQ and each subscale). CONCLUSION: The Cannabinoid Eating Experience Questionnaire provided a valid, reliable assessment of the psychological features of cannabis-induced alterations to appetite. Our data confirm that cannabis principally influences the motivational factors that lead to the initiation of eating and the hedonic factors implicated in maintaining eating.
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