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Advances in food and nutrition research20190101Vol.89issue()

食物由来の生物活性ペプチドと高血圧の改善および関連する心血管疾患におけるその役割

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Review
概要
Abstract

心血管疾患(CVD)や関連する代謝障害を含む非感染性疾患は、年間世界中で約4,000万人の死亡を担当しています。高血圧または高血圧(BP)は、CVDの開発の主な理由の1つです。身体活動を補完する健康的な栄養戦略は、BPが大幅に低下し、CVD関連の罹患率と死亡率の発生を防ぐことができます。現在、生物活性ペプチドは、高血圧を含む慢性および急性の健康問題を標的とする潜在的な標的のための有望なベンチからクリニックオプションの次の波です。抗炎症、抗酸化、およびアンジオテンシン変換酵素I阻害活性を示すペプチドは、高血圧および関連するCVDの改善のために広く研究されています。これらの強力な生物活性ペプチドをさまざまな食物源から分離することは、栄養補助食品に基づいた食事管理と高血圧の予防に対する有望な努力です。高血圧の病態生理学と生物活性ペプチドの作用メカニズムを理解することは、より強力なペプチドと高血圧および関連するCVDの予防のための適切な包括的な栄養計画の設計と特性を補完するでしょう。

心血管疾患(CVD)や関連する代謝障害を含む非感染性疾患は、年間世界中で約4,000万人の死亡を担当しています。高血圧または高血圧(BP)は、CVDの開発の主な理由の1つです。身体活動を補完する健康的な栄養戦略は、BPが大幅に低下し、CVD関連の罹患率と死亡率の発生を防ぐことができます。現在、生物活性ペプチドは、高血圧を含む慢性および急性の健康問題を標的とする潜在的な標的のための有望なベンチからクリニックオプションの次の波です。抗炎症、抗酸化、およびアンジオテンシン変換酵素I阻害活性を示すペプチドは、高血圧および関連するCVDの改善のために広く研究されています。これらの強力な生物活性ペプチドをさまざまな食物源から分離することは、栄養補助食品に基づいた食事管理と高血圧の予防に対する有望な努力です。高血圧の病態生理学と生物活性ペプチドの作用メカニズムを理解することは、より強力なペプチドと高血圧および関連するCVDの予防のための適切な包括的な栄養計画の設計と特性を補完するでしょう。

Non-communicable diseases including cardiovascular diseases (CVDs) and associated metabolic disorders are responsible for nearly 40 million deaths globally per year. Hypertension or high blood pressure (BP) is one of the primary reasons for the development of CVDs. A healthy nutritional strategy complementing with physical activity can substantially reduce high BP and prevent the occurrence of CVD-associated morbidity and mortality. Bioactive peptides currently are the next wave of the promising bench to clinic options for potential targeting chronic and acute health issues including hypertension. Peptides demonstrating anti-inflammatory, anti-oxidant, and angiotensin-converting enzyme-I inhibitory activity are widely studied for the amelioration of hypertension and associated CVDs. Isolating these potent bioactive peptides from different food sources is a promising endeavor toward nutraceutical based dietary management and prevention of hypertension. Understanding the pathophysiology of hypertension and the action mechanisms of the bioactive peptides would complement in designing and characterizing more potent peptides and suitable comprehensive dietary plans for the prevention of hypertension and associated CVDs.

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