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Nutricion hospitalaria2019Aug27Vol.36issue(Spec No3)

[胆石と腎リチアシスの制御における栄養介入]

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Review
概要
Abstract

コレリチア症と腎臓結石は、先進国の頻繁な病理です。胆石は、色素、コレステロール(75%)、または混合することができます。年齢、女性の性別、肥満、急速な体重減少、精製糖の消費、飽和脂肪、鉄欠乏、ビタミンD、繊維およびビタミンCの低摂取量は、コレリチア症のリスクの増加に関連する要因です。一方、ω-3脂肪酸、オレイン酸、カルシウム、マグネシウム、繊維、果物と野菜、乳製品、ナッツ、コーヒー、アルコールの中程度の消費、ビタミンCサプリメント、身体運動、通常の食事の摂取量保護紙。最も頻繁な腎臓結石は、シュウ酸カルシウムに続く混合物(シュウ酸塩とリン酸カルシウム)、ストルバイト、尿酸、シスチンが続きます。高い水分摂取量(> 2.5 L /日)が推奨され、計算の種類に応じて推奨または慣習できない食品の種類を変化させます。シュウリチア症では、肉の消費を減らし、ほうれん草、スイスのチャード、アスパラガス、チョコレートの消費量を緩和し、過度のナトリウム摂取を避けることをお勧めします。これらの結果を裏付けるにはさらなる研究が必要ですが、シュウ酸塩のプロバイオティクス(乳酸菌)の投与は腸の吸収を減らす可能性があります。リン酸カルシウムでは、酸性化食が推奨され、コーヒーと紅茶の消費を制限します。尿微積分の予防は、アルカリ化飲料やベジタリアンダイエットとの水分補給、肝臓、腎臓、魚の卵、アンチョビ、イワシ、魚介類)の豊富な食品の減少に基づいており、シスチンダイエットの計算はアルカリ化を推奨しています。Struvite Calculiの形成は、尿感染症、薬理学的治療、酸性化食の摂取、リン酸塩が豊富な食品の摂取量の緩和、脂肪と柑橘類の寄与の制限によるものであるため、必要です。栄養介入は、胆道および腎リチアシスの予防における効果的な尺度であり、その再発を防ぎます。

コレリチア症と腎臓結石は、先進国の頻繁な病理です。胆石は、色素、コレステロール(75%)、または混合することができます。年齢、女性の性別、肥満、急速な体重減少、精製糖の消費、飽和脂肪、鉄欠乏、ビタミンD、繊維およびビタミンCの低摂取量は、コレリチア症のリスクの増加に関連する要因です。一方、ω-3脂肪酸、オレイン酸、カルシウム、マグネシウム、繊維、果物と野菜、乳製品、ナッツ、コーヒー、アルコールの中程度の消費、ビタミンCサプリメント、身体運動、通常の食事の摂取量保護紙。最も頻繁な腎臓結石は、シュウ酸カルシウムに続く混合物(シュウ酸塩とリン酸カルシウム)、ストルバイト、尿酸、シスチンが続きます。高い水分摂取量(> 2.5 L /日)が推奨され、計算の種類に応じて推奨または慣習できない食品の種類を変化させます。シュウリチア症では、肉の消費を減らし、ほうれん草、スイスのチャード、アスパラガス、チョコレートの消費量を緩和し、過度のナトリウム摂取を避けることをお勧めします。これらの結果を裏付けるにはさらなる研究が必要ですが、シュウ酸塩のプロバイオティクス(乳酸菌)の投与は腸の吸収を減らす可能性があります。リン酸カルシウムでは、酸性化食が推奨され、コーヒーと紅茶の消費を制限します。尿微積分の予防は、アルカリ化飲料やベジタリアンダイエットとの水分補給、肝臓、腎臓、魚の卵、アンチョビ、イワシ、魚介類)の豊富な食品の減少に基づいており、シスチンダイエットの計算はアルカリ化を推奨しています。Struvite Calculiの形成は、尿感染症、薬理学的治療、酸性化食の摂取、リン酸塩が豊富な食品の摂取量の緩和、脂肪と柑橘類の寄与の制限によるものであるため、必要です。栄養介入は、胆道および腎リチアシスの予防における効果的な尺度であり、その再発を防ぎます。

Cholelithiasis and kidney stones are frequent pathologies in developed countries. Gallstones can be pigmentary, cholesterol (75%) or mixed. Age, female sex, obesity, rapid weight loss, consumption of refined sugars, saturated fat, iron deficiency, vitamin D and low intake of fiber and vitamin C are factors associated with an increased risk of cholelithiasis. On the other hand, the intake of ω-3 fatty acids, oleic acid, calcium, magnesium, fiber, fruits and vegetables, dairy products, nuts, coffee, moderate consumption of alcohol, vitamin C supplements, physical exercise and a regular diet have a protective paper. The most frequent kidney stones are calcium oxalate followed by mixed ones (oxalate and calcium phosphate), struvite, uric acid and cystine. A high water intake is recommended (> 2.5 l / day), varying the type of recommended or unadvisable food depending on the type of calculus. In oxalic lithiasis it is recommended to reduce the consumption of meat, moderate that of spinach, Swiss chard, asparagus, chocolate and avoid excessive sodium intake. The administration of oxalate-degrading probiotics (Lactobacillus) may reduce intestinal absorption, although further studies are necessary to corroborate these results. In calcium phosphate acidifying diet is recommended and limit the consumption of coffee and tea. The prevention of uric calculus is based on hydration with alkalizing drinks and vegetarian diet, decreasing foods rich in purines (liver, kidney, fish eggs, anchovies, sardines and seafood) and in calculus of cystine diet is recommended alkalizing. Since the formation of struvite calculi is due to urinary infections, pharmacological treatment and the consumption of acidifying diets, moderation of the intake of phosphate-rich foods and limiting the contribution of fats and citrus fruits are necessary. The nutritional intervention is an effective measure in the prevention of biliary and renal lithiasis and prevent its recurrence.

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