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Ciencia & saude coletiva2019Aug05Vol.24issue(8)

牛乳の種類と毎日のナトリウムとカルシウム摂取への貢献

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文献タイプ:
  • Comparative Study
  • Journal Article
概要
Abstract

青年の間のカルシウム消費量が少なく、ナトリウム摂取量が少ないことは、深刻な公衆衛生問題です。牛乳中のカルシウムの含有量とバイオアベイラビリティは、カルシウムの栄養基準摂取量(DRI)を満たすのに最適な選択肢です。牛乳はナトリウム摂取にも寄与しているため、牛乳の消費を促進するプログラムには、ナトリウム含有量を減らすためのイニシアチブが先行する必要があります。加工乳のカルシウムとナトリウム含有量を知ることは、牛乳の適切な消費を確立するために不可欠です。この研究の目的は、リオデジャネイロのスーパーマーケットで販売されている粉末および超熱処理(UHT)牛乳のさまざまなブランドのカルシウムとナトリウム含有量を推定し、毎日のカルシウムのニーズを満たすために青年が消費するはずのこれらのミルクの量とこの消費量の摂取量の影響を計算することでした。体積分析はカルシウム含有量を測定するために使用され、ナトリウム含有量は火炎測光を使用して決定されました。平均カルシウムおよびナトリウム濃度の粉末(mg/26g)およびUHTミルク(mg/200ml)は、それぞれ262.5±5.1 mgおよび116.8±3.1 mgおよび246.0±10.3 mgと162.5±16.3 mgでした。青年の間でカルシウムのDRIを満たすのに十分な牛乳摂取量は、粉末牛乳の消費から584 mg(AIの39%)とUHTミルクの消費から812.5 mg(AIの54%)のナトリウム摂取量をもたらします。

青年の間のカルシウム消費量が少なく、ナトリウム摂取量が少ないことは、深刻な公衆衛生問題です。牛乳中のカルシウムの含有量とバイオアベイラビリティは、カルシウムの栄養基準摂取量(DRI)を満たすのに最適な選択肢です。牛乳はナトリウム摂取にも寄与しているため、牛乳の消費を促進するプログラムには、ナトリウム含有量を減らすためのイニシアチブが先行する必要があります。加工乳のカルシウムとナトリウム含有量を知ることは、牛乳の適切な消費を確立するために不可欠です。この研究の目的は、リオデジャネイロのスーパーマーケットで販売されている粉末および超熱処理(UHT)牛乳のさまざまなブランドのカルシウムとナトリウム含有量を推定し、毎日のカルシウムのニーズを満たすために青年が消費するはずのこれらのミルクの量とこの消費量の摂取量の影響を計算することでした。体積分析はカルシウム含有量を測定するために使用され、ナトリウム含有量は火炎測光を使用して決定されました。平均カルシウムおよびナトリウム濃度の粉末(mg/26g)およびUHTミルク(mg/200ml)は、それぞれ262.5±5.1 mgおよび116.8±3.1 mgおよび246.0±10.3 mgと162.5±16.3 mgでした。青年の間でカルシウムのDRIを満たすのに十分な牛乳摂取量は、粉末牛乳の消費から584 mg(AIの39%)とUHTミルクの消費から812.5 mg(AIの54%)のナトリウム摂取量をもたらします。

Low calcium consumption and high sodium intake among adolescents is a serious public health problem. Thehigh content and bioavailability of calcium in milk makes it the best choice for meeting the Dietary Reference Intakes (DRIs) for calcium. Since milk also contributes to sodium intake, programs promoting milk consumption should be preceded by initiatives to reduce its sodium content. Knowing the calcium and sodium content of processed milk is essential for establishing the adequate consumption of milk. The aim of this study was to estimate the calcium and sodium content of different brands of powdered and ultra heat treated (UHT) milk sold in supermarkets in Rio de Janeiro and calculate the amount of these milks that should be consumed by adolescents to meet daily calcium needs and the impact of this consumption on sodium intake. Volumetric analysis was used to measure calcium content and sodium content was determined using flame photometry. The mean calcium and sodium concentrations of powdered (mg/26g) and UHT milk (mg/200ml) were 262.5 ± 5.1 mg and 116.8 ± 3.1 mg and 246.0 ± 10.3 mg and 162.5 ± 16.3 mg, respectively. Milk intake sufficient to meet the DRI for calcium among adolescents would result in a sodium intake of 584 mg (39% of the AI) from the consumption of powdered milk and 812.5 mg (54% of the AI) from the consumption of UHT milk.

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