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Molecular nutrition & food research2019Oct01Vol.63issue(20)

ヒト前立腺組織における食事性S-メチルシステインスルホキシドの蓄積

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

範囲:観察研究では、前立腺がんのリスクが低い、アブラナ科の菜の消費が関連しています。この効果は、十字架内に蓄積するグルコシノレート - チオグリコシドの分解生成物に関連しています。癌予防におけるアブラナ科野菜とその誘導体にも蓄積する代謝物であるS-メチルシステインスルホキシドの可能な役割は、グルコシノレート誘導体と比較して比較的未開拓です。ブロッコリースープを消費すると、硫酸塩(SMCSO誘導体)および前立腺組織の他のブロッコリー由来の代謝物が蓄積するという仮説がテストされています。 方法と結果:経腸前立腺生検を予定している18人の男性が、4週間の並列単一盲検食事補給研究(NCT02821728)に募集されました。9人の男性が、手術の4週間、毎週300 mlのブロッコリースープの3つの部分を食事に補充しました。前立腺生検組織の分析では、グルコシノレートと誘導体の検出可能なレベルがないことが明らかになりました。対照的に、SMCSOは参加者の前立腺組織で検出され、補給群の男性の組織のレベルが大幅に高くなっています。SMCSOは、同一のブロッコリースープを用いた以前の介入研究からの血液および尿サンプルでも発見されました。 結論:前立腺組織におけるSMCSO蓄積の結果と前立腺癌の予防におけるその潜在的な役割はまだ調査されていません。

範囲:観察研究では、前立腺がんのリスクが低い、アブラナ科の菜の消費が関連しています。この効果は、十字架内に蓄積するグルコシノレート - チオグリコシドの分解生成物に関連しています。癌予防におけるアブラナ科野菜とその誘導体にも蓄積する代謝物であるS-メチルシステインスルホキシドの可能な役割は、グルコシノレート誘導体と比較して比較的未開拓です。ブロッコリースープを消費すると、硫酸塩(SMCSO誘導体)および前立腺組織の他のブロッコリー由来の代謝物が蓄積するという仮説がテストされています。 方法と結果:経腸前立腺生検を予定している18人の男性が、4週間の並列単一盲検食事補給研究(NCT02821728)に募集されました。9人の男性が、手術の4週間、毎週300 mlのブロッコリースープの3つの部分を食事に補充しました。前立腺生検組織の分析では、グルコシノレートと誘導体の検出可能なレベルがないことが明らかになりました。対照的に、SMCSOは参加者の前立腺組織で検出され、補給群の男性の組織のレベルが大幅に高くなっています。SMCSOは、同一のブロッコリースープを用いた以前の介入研究からの血液および尿サンプルでも発見されました。 結論:前立腺組織におけるSMCSO蓄積の結果と前立腺癌の予防におけるその潜在的な役割はまだ調査されていません。

SCOPE: Observational studies have associated consumption of cruciferous vegetables with reduced risk of prostate cancer. This effect has been associated with the degradation products of glucosinolates-thioglycosides that accumulate within crucifers. The possible role of S-methyl cysteine sulfoxide, a metabolite that also accumulates in cruciferous vegetables, and its derivatives, in cancer prevention is relatively unexplored compared to glucosinolate derivatives. The hypothesis that consuming a broccoli soup results in the accumulation of sulfate (a SMCSO derivative) and other broccoli-derived metabolites in prostate tissue is tested. METHODS AND RESULTS: Eighteen men scheduled for transperineal prostate biopsy were recruited into a 4-week parallel single blinded diet supplementation study (NCT02821728). Nine men supplemented their diet with three 300 mL portions of a broccoli soup each week for four weeks prior to surgery. Analyses of prostate biopsy tissues reveal no detectable levels of glucosinolates and derivatives. In contrast, SMCSO is detected in prostate tissues of the participants, with significantly higher levels in tissue of men in the supplementation arm. SMCSO was also found in blood and urine samples from a previous intervention study with the identical broccoli soup. CONCLUSION: The consequences of SMCSO accumulation in prostate tissues and its potential role in prevention of prostate cancer remains to be investigated.

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