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Advances in experimental medicine and biology20190101Vol.1155issue()

韓国の小学生におけるタウリンとタウリンの主要な食物源の摂取量

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

タウリンは、人体に最も広く分布しているβ-アミノ酸であり、動物性食品に豊富で、抗酸化機能を持っています。小学校の子供の現在の栄養摂取と食習慣は、野菜食品の摂取量が少なく、加工食品やファーストフードの摂取量が高いことを示しています。これには、子供向けの抗酸化栄養素の摂取量の重点が必要です。小学生向けの抗酸化栄養素の主な供給源としての植物性食品の消費量が少ないため、豊富な量のタウリンを含む動物性食品は、そのため、代替食品として採用することができます。多くの以前の研究では、これまでのところ、小学校の子供のタンパク質摂取が報告されています。しかし、この研究は、小学生のタウリンの摂取量が少ないと報告しています。したがって、この研究では、韓国の大egの子供のタウリンと栄養素の摂取量を分析しました。子供の1日の平均エネルギー摂取量は153±155 mg/日でした。平均タウリンの摂取値に従います。Q1グループでは27.6±11.6 mg/日、Q2グループで61.2±10.0 mg/日、Q3グループで137.7±51.1 mg/日、Q4グループで385.9±123.6 mg/日(P <.001)。Q3およびQ4グループは、Q1およびQ2群のグループよりも、ビタミンD、ビタミンB12、カルシウム、および葉酸の摂取量のレベルが有意に高いことを示しました。この研究では、タウリンの摂取に影響を与えた食品が従ったとおりでした。魚と貝(79%)、肉(14%)、海藻(5%)、およびその他の食品(2%)。結果として、タウリンの摂取量はシーフード摂取の影響を受けているように見えます。エネルギー摂取量が適切であり、タウリン、カルシウム、ビタミンDの摂取量の増加に貢献します。

タウリンは、人体に最も広く分布しているβ-アミノ酸であり、動物性食品に豊富で、抗酸化機能を持っています。小学校の子供の現在の栄養摂取と食習慣は、野菜食品の摂取量が少なく、加工食品やファーストフードの摂取量が高いことを示しています。これには、子供向けの抗酸化栄養素の摂取量の重点が必要です。小学生向けの抗酸化栄養素の主な供給源としての植物性食品の消費量が少ないため、豊富な量のタウリンを含む動物性食品は、そのため、代替食品として採用することができます。多くの以前の研究では、これまでのところ、小学校の子供のタンパク質摂取が報告されています。しかし、この研究は、小学生のタウリンの摂取量が少ないと報告しています。したがって、この研究では、韓国の大egの子供のタウリンと栄養素の摂取量を分析しました。子供の1日の平均エネルギー摂取量は153±155 mg/日でした。平均タウリンの摂取値に従います。Q1グループでは27.6±11.6 mg/日、Q2グループで61.2±10.0 mg/日、Q3グループで137.7±51.1 mg/日、Q4グループで385.9±123.6 mg/日(P <.001)。Q3およびQ4グループは、Q1およびQ2群のグループよりも、ビタミンD、ビタミンB12、カルシウム、および葉酸の摂取量のレベルが有意に高いことを示しました。この研究では、タウリンの摂取に影響を与えた食品が従ったとおりでした。魚と貝(79%)、肉(14%)、海藻(5%)、およびその他の食品(2%)。結果として、タウリンの摂取量はシーフード摂取の影響を受けているように見えます。エネルギー摂取量が適切であり、タウリン、カルシウム、ビタミンDの摂取量の増加に貢献します。

Taurine is a β-amino acid found most broadly distributed in human body, abundant in animal foods, and has an antioxidative function. Current nutritional intake and dietary habits of children in elementary schools show low level of the intake of vegetable foods and high level of the intake of processed foods and fast foods; this necessitates the emphasis of the intake of antioxidative nutrients for children. On account of the less consumption of vegetable foods as a main source of antioxidative nutrients for elementary school children, animal foods containing abundant amount of taurine can be preferably taken as an alternative foods therefor. Many previous studies have reported the protein intake of the children in elementary schools so far. However, the studies, reported the intake of taurine of elementary school children, are few. Thus, this study analyzed taurine and nutrients intake for children in Daegu, Korea. The average daily energy intake of the children was 153 ± 155 mg/day. The mean taurine intake values are followed; 27.6 ± 11.6 mg/day in the Q1 group, 61.2 ± 10.0 mg/day in the Q2 group, 137.7 ± 51.1 mg/day in the Q3 group, and 385.9 ± 123.6 mg/day in the Q4 group (p < .001). Q3 and Q4 groups showed significantly higher level of the intake of vitamin D, vitamin B12, Calcium, and folate than those of Q1 and Q2 groups. In the study, foods that affected the intake of taurine were as followed; fish and shellfish (79%), meat (14%), seaweed (5%), and other food products (2%).As a consequence, Taurine intake appears to be affected by seafood intake, and if seafood is consumed primarily, the amount of energy intake would be appropriate and will contribute to the increase of intakes of taurine, calcium and vitamin D.

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