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背景:脳卒中と栄養の関連が最近調査されました。しかし、日本の食事と脳卒中との関連は明らかにされていません。私たちは、ラーメンの消費と脳卒中死亡率の間に関連があるかもしれないと仮定しました。したがって、私たちは、ラーメンレストランの有病率と日本の県の脳卒中死亡率との関連を調査しました。 方法:ピアソンの相関係数を使用して、4つのレストラン(ラーメン、ファーストフード、フランス料理、イタリア語、ウドンまたはソバ)のそれぞれの有病率と、各県の年齢および性調整された脳卒中死亡率との関連性を評価しました。また、急性心筋梗塞と各タイプのレストランのコントロールとしての有病率との相関関係を調査しました。日本で発表された2017年の国民健康における2017年の傾向から、各県の年齢および性調整された脳卒中死亡率と急性心筋梗塞死亡率を獲得しました。各県の各タイプのレストランの数に関するデータは、Nippon Telegraph and Telephone Corporationのデータベースから入手しました。 結果:ラーメンレストランの有病率は、他のレストランタイプではなく、男性と女性の両方の脳卒中死亡率と正の相関がありました(r> 0.5)。ラーメンレストランの有病率と、急性心筋梗塞との死亡率との間に相関関係はないことがわかりました。 結論:日本の県のラーメンレストランの有病率は、脳卒中の死亡率と有意な相関があります。
背景:脳卒中と栄養の関連が最近調査されました。しかし、日本の食事と脳卒中との関連は明らかにされていません。私たちは、ラーメンの消費と脳卒中死亡率の間に関連があるかもしれないと仮定しました。したがって、私たちは、ラーメンレストランの有病率と日本の県の脳卒中死亡率との関連を調査しました。 方法:ピアソンの相関係数を使用して、4つのレストラン(ラーメン、ファーストフード、フランス料理、イタリア語、ウドンまたはソバ)のそれぞれの有病率と、各県の年齢および性調整された脳卒中死亡率との関連性を評価しました。また、急性心筋梗塞と各タイプのレストランのコントロールとしての有病率との相関関係を調査しました。日本で発表された2017年の国民健康における2017年の傾向から、各県の年齢および性調整された脳卒中死亡率と急性心筋梗塞死亡率を獲得しました。各県の各タイプのレストランの数に関するデータは、Nippon Telegraph and Telephone Corporationのデータベースから入手しました。 結果:ラーメンレストランの有病率は、他のレストランタイプではなく、男性と女性の両方の脳卒中死亡率と正の相関がありました(r> 0.5)。ラーメンレストランの有病率と、急性心筋梗塞との死亡率との間に相関関係はないことがわかりました。 結論:日本の県のラーメンレストランの有病率は、脳卒中の死亡率と有意な相関があります。
BACKGROUND: The association between stroke and nutrition has recently been investigated. However, the association between diet and stroke in Japan has not been clarified. We hypothesized that there may be an association between consumption of ramen and stroke mortality. Therefore, we investigated the association between the prevalence of ramen restaurants and stroke mortality in Japanese prefectures. METHODS: We used Pearson's correlation coefficients to evaluate associations between the prevalence of each of four restaurant types (ramen, fast food, French or Italian, and udon or soba) and age- and sex-adjusted stroke mortality rates in each prefecture. We also investigated correlations between acute myocardial infarction and the prevalence of each type of restaurant as a control. We obtained age- and sex-adjusted stroke mortality rates and the acute myocardial infarction mortality rate in each prefecture from the 2017 Trends in National Health published in Japan. Data on the number of restaurants of each type in each prefecture were obtained from the database of the Nippon Telegraph and Telephone Corporation. RESULTS: The prevalence of ramen restaurants, but not of other restaurant types, positively correlated with stroke mortality in both men and women (r > 0.5). We found no correlation between ramen restaurant prevalence and mortality from acute myocardial infarction. CONCLUSION: The prevalence of ramen restaurants in Japanese prefectures has a significant correlation with the stroke mortality rate.
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