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範囲:潰瘍性大腸炎(UC)は、長期の強力な薬理学的治療を必要とする多面的で再発性免疫障害です。蜂蜜は、栄養と医薬品の価値の自然食品として、大腸炎から守ることがわかっています。 方法と結果:蜂蜜中の異なる成分の効果は、ラットのDSS誘発性大腸炎で調査されています。ラットには、生化学的パラメーターと炎症関連の遺伝子分析および腸内微生物叢の結腸含有量のために血液と結腸のサンプルが収集され、1週間DSS、糖、蜂蜜、ポリフェノール、またはSASPが投与されます。結果は、蜂蜜ポリフェノールによる前処理がSOD、GSH-PX、NO、およびMPOレベルを大幅に改善し、DSS誘発性結腸アポトーシス、結腸炎症性サイトカインIL-6、TNF-α、およびTGF-β1を減少させることを示しています。-1β、IL-6、TNF-α、およびIFN-γ遺伝子およびIκB-α遺伝子のアップレギュレーション。さらに、蜂蜜ポリフェノールとSASPは、同様の微生物群集構造のシフトと重要な種の選択的濃縮を示しています。属レベルでは、蜂蜜ポリフェノールはバクテロイド、コリネバクテリウム、およびプロテウス種の個体数を大幅に減少させます。相関分析は、蜂蜜ポリフェノールによって調節される結腸遺伝子発現が腸内微生物叢の重要な種に関連していることを示しています。 結論:蜂蜜ポリフェノールは、腸の炎症と酸化ストレス耐性を改善し、腸内微生物叢を調節することで、宿主ミクローブの相互作用を明らかにすることに役立ちます。
範囲:潰瘍性大腸炎(UC)は、長期の強力な薬理学的治療を必要とする多面的で再発性免疫障害です。蜂蜜は、栄養と医薬品の価値の自然食品として、大腸炎から守ることがわかっています。 方法と結果:蜂蜜中の異なる成分の効果は、ラットのDSS誘発性大腸炎で調査されています。ラットには、生化学的パラメーターと炎症関連の遺伝子分析および腸内微生物叢の結腸含有量のために血液と結腸のサンプルが収集され、1週間DSS、糖、蜂蜜、ポリフェノール、またはSASPが投与されます。結果は、蜂蜜ポリフェノールによる前処理がSOD、GSH-PX、NO、およびMPOレベルを大幅に改善し、DSS誘発性結腸アポトーシス、結腸炎症性サイトカインIL-6、TNF-α、およびTGF-β1を減少させることを示しています。-1β、IL-6、TNF-α、およびIFN-γ遺伝子およびIκB-α遺伝子のアップレギュレーション。さらに、蜂蜜ポリフェノールとSASPは、同様の微生物群集構造のシフトと重要な種の選択的濃縮を示しています。属レベルでは、蜂蜜ポリフェノールはバクテロイド、コリネバクテリウム、およびプロテウス種の個体数を大幅に減少させます。相関分析は、蜂蜜ポリフェノールによって調節される結腸遺伝子発現が腸内微生物叢の重要な種に関連していることを示しています。 結論:蜂蜜ポリフェノールは、腸の炎症と酸化ストレス耐性を改善し、腸内微生物叢を調節することで、宿主ミクローブの相互作用を明らかにすることに役立ちます。
SCOPE: Ulcerative colitis (UC) is a multifaceted and recurrent immune disorder that requires long-term potent pharmacological treatment. Honey, as a natural food of nourishment and pharmaceutical value, has been found to defend against colitis. METHODS AND RESULTS: The effects of different constituents in honey are investigated on DSS-induced colitis in rats. Rats are given DSS, sugars, honey, polyphenols, or SASP for a week, with blood and colon samples collected for the biochemical parameters and inflammation-related gene analysis and colon contents for gut microbiota. The results show that pretreatments with honey polyphenols significantly improve SOD, GSH-Px, NO, and MPO levels and reduce DSS-induced colonic apoptosis, the colonic inflammatory cytokines IL-6, TNF-α, and TGF-β1 accompanied by downregulation of IL-1β, IL-6, TNF-α, and IFN-γ gene and upregulation of IκB-α gene. Furthermore, honey polyphenols and SASP show similar microbial community structure shifts and selective enrichment of key species. At the genus level, honey polyphenols significantly reduce the population of Bacteroides, Corynebacterium, and Proteus species. The correlation analysis indicates that colonic gene expression regulated by honey polyphenols is relative to the key species of gut microbiota. CONCLUSIONS: Honey polyphenols improve intestinal inflammation and oxidative stress resistance via modulating gut microbiota, which is conducive to revealing the host-microbe interactions.
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