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Journal of agricultural and food chemistry2019Oct30Vol.67issue(43)

C57BL/6マウスにおける柑橘類のペクチンオリゴ糖のコレステロール低下効果の調節における腸内微生物叢とその代謝産物の役割

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

コレステロール代謝と腸内微生物組成に関する革新的な化学的に制御可能な分解プロセスからの柑橘類のペクチンオリゴ糖(POS)の調節効果を調査しました。腸内細菌叢の調節の役割が調査されました。4週齢の雄C57BL/6マウスに標準的な食事を与えられました。高脂肪(HF)ダイエット;または、30日間、0.15、0.45、および0.9 g/kg体重POSのHFダイエット。POSは、用量依存的に血清総コレステロール(TC)および低密度のリポタンパク質コレステロール(LDL-C)を減少させました。糞便中の特定の細菌基の相対的存在量とそれらの代謝産物の濃度は、POSグループでより高かった。ビフィドバクテリウム、ラクトバチルス、バクテロイド、および短鎖脂肪酸、ならびに血清TC、LDL-C、糞便胆汁酸、肝臓コレステロール7-α-ヒドロキシラーゼおよび3-ヒドロキシ-3-メチルグルタリアル誘発性酵素Aの間に有意な相関がありました。これらの発見は、調製されたPOSが低コレステロール血症効果を示し、コレステロール代謝に対する柑橘類のPOSの潜在的な調節メカニズムが、その代謝産物とともに特定の細菌基によって調節されることを示しています。

コレステロール代謝と腸内微生物組成に関する革新的な化学的に制御可能な分解プロセスからの柑橘類のペクチンオリゴ糖(POS)の調節効果を調査しました。腸内細菌叢の調節の役割が調査されました。4週齢の雄C57BL/6マウスに標準的な食事を与えられました。高脂肪(HF)ダイエット;または、30日間、0.15、0.45、および0.9 g/kg体重POSのHFダイエット。POSは、用量依存的に血清総コレステロール(TC)および低密度のリポタンパク質コレステロール(LDL-C)を減少させました。糞便中の特定の細菌基の相対的存在量とそれらの代謝産物の濃度は、POSグループでより高かった。ビフィドバクテリウム、ラクトバチルス、バクテロイド、および短鎖脂肪酸、ならびに血清TC、LDL-C、糞便胆汁酸、肝臓コレステロール7-α-ヒドロキシラーゼおよび3-ヒドロキシ-3-メチルグルタリアル誘発性酵素Aの間に有意な相関がありました。これらの発見は、調製されたPOSが低コレステロール血症効果を示し、コレステロール代謝に対する柑橘類のPOSの潜在的な調節メカニズムが、その代謝産物とともに特定の細菌基によって調節されることを示しています。

We investigated the regulatory effects of citrus pectin oligosaccharides (POS) from an innovative, chemically controllable degradation process on cholesterol metabolism and the gut microbial composition. The modulatory role of the intestinal flora was explored. Four-week-old male C57BL/6 mice were fed either a standard diet; a high-fat (HF) diet; or a HF diet with 0.15, 0.45, and 0.9 g/kg body weight POS for 30 days. POS reduced serum total cholesterol (TC) and low-density lipoprotein-cholesterol (LDL-C) in a dose-dependent manner. The relative abundances of specific bacterial groups in the feces and the concentrations of their metabolites were higher in the POS groups. There were significant correlations among Bifidobacterium, Lactobacillus, and Bacteroides and short-chain fatty acids, as well as among serum TC, LDL-C, fecal bile acids, and liver cholesterol 7-α-hydroxylase and 3-hydroxy-3-methylglutaryl-coenzyme A reductase. These findings indicate that the prepared POS exhibited hypocholesterolemic effects and that the potential regulatory mechanisms of citrus POS on cholesterol metabolism are modulated by specific bacterial groups together with their metabolites.

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