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Journal of applied microbiology2020Feb01Vol.128issue(2)

使用済み化粧品の微生物学的研究:消費者の健康に影響を与える可能性のある影響

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

目的:使用済み化粧品(口紅、リップグロス、アイライナー、マスカラ、美容ブレンダー)の5つのカテゴリで微生物汚染の性質と範囲を調査し、英国の消費者にもたらす潜在的なリスクを強調します。 方法と結果:使用済み製品を寄付し、微生物の含有量は微生物培養と識別によって決定されました。使用済み製品の約79〜90%は細菌で汚染され、細菌荷重はmLあたり102〜103 CFUの範囲で、美容ブレンダーには平均負荷が1 mLあたり106 CFUを> 106 cfuしました。黄色ブドウ球菌の存在、大腸菌大腸菌、シトロバクター・フロンディが検出されました。Enterobacteriaceaeと菌類はすべての製品タイプで検出され、美容ブレンダー(それぞれ26・58および56・96%)で普及していました。美容ブレンダーの93%は掃除されておらず、64%が床に落とされ、引き続き使用されていました。 結論:美容産物の使用中に微生物汚染のかなりのレベルが発生し、病原性生物の存在は健康に潜在的なリスクをもたらします。 研究の重要性と影響:使用済みの化粧品における性質と高レベルの汚染は、ユーザーの認識と教育がより高いことが必要であることを示しています。メーカーは、製品の有効期限が顕著に表示され、消費者が製品パッケージで使用されるシンボルを識別できるようにする必要があります。

目的:使用済み化粧品(口紅、リップグロス、アイライナー、マスカラ、美容ブレンダー)の5つのカテゴリで微生物汚染の性質と範囲を調査し、英国の消費者にもたらす潜在的なリスクを強調します。 方法と結果:使用済み製品を寄付し、微生物の含有量は微生物培養と識別によって決定されました。使用済み製品の約79〜90%は細菌で汚染され、細菌荷重はmLあたり102〜103 CFUの範囲で、美容ブレンダーには平均負荷が1 mLあたり106 CFUを> 106 cfuしました。黄色ブドウ球菌の存在、大腸菌大腸菌、シトロバクター・フロンディが検出されました。Enterobacteriaceaeと菌類はすべての製品タイプで検出され、美容ブレンダー(それぞれ26・58および56・96%)で普及していました。美容ブレンダーの93%は掃除されておらず、64%が床に落とされ、引き続き使用されていました。 結論:美容産物の使用中に微生物汚染のかなりのレベルが発生し、病原性生物の存在は健康に潜在的なリスクをもたらします。 研究の重要性と影響:使用済みの化粧品における性質と高レベルの汚染は、ユーザーの認識と教育がより高いことが必要であることを示しています。メーカーは、製品の有効期限が顕著に表示され、消費者が製品パッケージで使用されるシンボルを識別できるようにする必要があります。

AIMS: To investigate the nature and extent of microbial contamination in five categories of used cosmetic products (lipstick, lip gloss, eyeliners, mascaras and beauty blenders) and highlight the potential risk posed to consumers in the UK. METHODS AND RESULTS: Used products were donated and microbial contents were determined by microbial culture and identification. About 79-90% of all used products were contaminated with bacteria, with bacterial loads ranging between 102 and 103  CFU per ml, beauty blenders contained an average load of >106  CFU per ml. Presence of Staphylococcus aureus, Escherichia coli and Citrobacter freundii was detected. Enterobacteriaceae and fungi were detected in all product types, and were prevalent in beauty blenders (26·58 and 56·96% respectively). Ninety-three per cent of beauty blenders had not been cleaned and 64% had been dropped on the floor and continued to be used. CONCLUSIONS: Significant levels of microbial contamination occur during use of cosmetic products and presence of pathogenic organisms pose a potential risk to health. SIGNIFICANCE AND IMPACT OF THE STUDY: The nature and high level of contamination in used cosmetic products indicate that greater user awareness and education are required. Manufacturers should ensure that product expiry dates are prominently displayed and consumers can identify the symbols used on product packaging.

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