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私たちは、看護師の健康研究II(2012-2018)で、3,135人の女性(平均年齢= 59歳)の間で、聴覚測定聴覚閾値の食事パターンと縦断的変化の前向き研究を実施しました。食事アプローチの食事順守スコアは、高血圧(DASH)と代替地中海(AMED)の食事を停止するための食事アプローチと、検証済みの食品周波数アンケートを使用して、Alternate Healthy Eating Index 2010(AHEI2010)を計算しました。ベースラインおよび3年間のフォローアップ聴覚の感受性は、19のUSサイトでの純粋なトーンの聴覚測定によって評価されました。多変量調整ロジスティック回帰モデルを使用して、低周波(LPTA0.5,1,2 kHz)の純粋なトーン平均(PTA)の5 dB以上のリスクの間の独立した関連性を調べることができます。より高い順守スコアは、難聴のリスクが低いことに関連していました。ダッシュスコアの最低五分位と比較して、最高五分位の中周波および高周波しきい値の上昇の多変数調整オッズ比は0.71(95%信頼区間(CI):0.55、0.92;トレンド= 0.003)および0.75(95%CI:0.59、0.96; pAMEDおよびAHEIスコアの場合、中周波のしきい値の上昇の場合、それらは0.77(95%CI:0.60、0.99; Trend = 0.02の場合はP)および0.72(95%CI:0.57、0.92; Trend = 0.002のP)でした。高周波しきい値の上昇については、有意でない逆関連が観察されました。アドヒアランススコアと低頻度のしきい値の上昇の間に有意な関連性はありませんでした。私たちの調査結果は、健康的な食事を食べると、後天性難聴のリスクが低下する可能性があることを示しています。
私たちは、看護師の健康研究II(2012-2018)で、3,135人の女性(平均年齢= 59歳)の間で、聴覚測定聴覚閾値の食事パターンと縦断的変化の前向き研究を実施しました。食事アプローチの食事順守スコアは、高血圧(DASH)と代替地中海(AMED)の食事を停止するための食事アプローチと、検証済みの食品周波数アンケートを使用して、Alternate Healthy Eating Index 2010(AHEI2010)を計算しました。ベースラインおよび3年間のフォローアップ聴覚の感受性は、19のUSサイトでの純粋なトーンの聴覚測定によって評価されました。多変量調整ロジスティック回帰モデルを使用して、低周波(LPTA0.5,1,2 kHz)の純粋なトーン平均(PTA)の5 dB以上のリスクの間の独立した関連性を調べることができます。より高い順守スコアは、難聴のリスクが低いことに関連していました。ダッシュスコアの最低五分位と比較して、最高五分位の中周波および高周波しきい値の上昇の多変数調整オッズ比は0.71(95%信頼区間(CI):0.55、0.92;トレンド= 0.003)および0.75(95%CI:0.59、0.96; pAMEDおよびAHEIスコアの場合、中周波のしきい値の上昇の場合、それらは0.77(95%CI:0.60、0.99; Trend = 0.02の場合はP)および0.72(95%CI:0.57、0.92; Trend = 0.002のP)でした。高周波しきい値の上昇については、有意でない逆関連が観察されました。アドヒアランススコアと低頻度のしきい値の上昇の間に有意な関連性はありませんでした。私たちの調査結果は、健康的な食事を食べると、後天性難聴のリスクが低下する可能性があることを示しています。
We conducted a prospective study of dietary patterns and longitudinal change in audiometric hearing thresholds among 3,135 women (mean age = 59 years) in the Nurses' Health Study II (2012-2018). Diet adherence scores for the Dietary Approaches to Stop Hypertension (DASH) and Alternate Mediterranean (AMED) diets and the Alternate Healthy Eating Index 2010 (AHEI-2010) were calculated using validated food-frequency questionnaires. Baseline and 3-year follow-up hearing sensitivities were assessed by pure-tone audiometry at 19 US sites. We used multivariable-adjusted logistic regression models to examine independent associations between diet adherence scores and risk of ≥5 dB elevation in the pure-tone average (PTA) of low-frequency (LPTA0.5,1,2 kHz), mid-frequency (MPTA3,4 kHz), and high-frequency (HPTA6,8 kHz) hearing thresholds. Higher adherence scores were associated with lower risk of hearing loss. Compared with the lowest quintile of DASH score, the multivariable-adjusted odds ratios for mid-frequency and high-frequency threshold elevation in the highest quintile were 0.71 (95% confidence interval (CI): 0.55, 0.92; P for trend = 0.003) and 0.75 (95% CI: 0.59, 0.96; P for trend = 0.02); for AMED and AHEI scores, for mid-frequency threshold elevation, they were 0.77 (95% CI: 0.60, 0.99; P for trend = 0.02) and 0.72 (95% CI: 0.57, 0.92; P for trend = 0.002). Nonsignificant inverse associations were observed for high-frequency threshold elevation. There were no significant associations between adherence scores and low-frequency threshold elevation. Our findings indicate that eating a healthy diet might reduce the risk of acquired hearing loss.
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