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背景:タンパク質の酸誘発加水分解は、さまざまなタンパク質の溶解度と機能的特性を改善するために使用されており、食品用途での現在十分に活用されていない不溶性微細藻類タンパク質額の使用を促進するための有望なツールになる可能性があります。しかし、以前の研究の結果は、室温での酸性加水分解に対する不溶性微細藻類タンパク質の骨折の異常な耐性を示しました。 結果:本研究では、クロレラプロトテコイドから抽出された不溶性タンパク質が豊富な画分を、25、45、65、または85°Cで0.5 mol L-1塩酸で0〜4時間処理しました。結果は、85°Cで4時間85°Cでの加水分解により、不溶性タンパク質が豊富な凝集体の量が減少し、分子量が低い断片の形成が減少し、タンパク質溶解度の増加が約40%減少することを示しました。。それにもかかわらず、85°Cで4時間加水分解後でも、いくつかの凝集した不溶性タンパク質が豊富な粒子は残っていました。 結論:高い温度により、非常に酸性耐性の微細藻類クロロララプロテコイドからの不溶性タンパク質画分の酸加水分解の効率が改善されました。全体として、不溶性微細藻類タンパク質画分の酸加水分解について、侵食ベースのメカニズムが提案されました。©2019著者。Journal of the Science of Food and Agricultureは、Society of Chemical Industryを代表してJohn Wiley&Sons Ltdが発行しました。
背景:タンパク質の酸誘発加水分解は、さまざまなタンパク質の溶解度と機能的特性を改善するために使用されており、食品用途での現在十分に活用されていない不溶性微細藻類タンパク質額の使用を促進するための有望なツールになる可能性があります。しかし、以前の研究の結果は、室温での酸性加水分解に対する不溶性微細藻類タンパク質の骨折の異常な耐性を示しました。 結果:本研究では、クロレラプロトテコイドから抽出された不溶性タンパク質が豊富な画分を、25、45、65、または85°Cで0.5 mol L-1塩酸で0〜4時間処理しました。結果は、85°Cで4時間85°Cでの加水分解により、不溶性タンパク質が豊富な凝集体の量が減少し、分子量が低い断片の形成が減少し、タンパク質溶解度の増加が約40%減少することを示しました。。それにもかかわらず、85°Cで4時間加水分解後でも、いくつかの凝集した不溶性タンパク質が豊富な粒子は残っていました。 結論:高い温度により、非常に酸性耐性の微細藻類クロロララプロテコイドからの不溶性タンパク質画分の酸加水分解の効率が改善されました。全体として、不溶性微細藻類タンパク質画分の酸加水分解について、侵食ベースのメカニズムが提案されました。©2019著者。Journal of the Science of Food and Agricultureは、Society of Chemical Industryを代表してJohn Wiley&Sons Ltdが発行しました。
BACKGROUND: Acid-induced hydrolysis of proteins has been used to improve the solubility and functional properties of various proteins, and could be a promising tool to facilitate the use of currently underutilized insoluble microalgae protein-rich fractions in food applications. However, the results of a prior study showed an unusual resistance of an insoluble microalgae protein-rich fraction to acid hydrolysis at room temperature. RESULTS: In the present study, the insoluble protein-rich fraction extracted from microalgae Chlorella prothothecoides was treated with 0.5 mol L-1 hydrochloric acid at 25, 45, 65 or 85 °C for 0-4 h. The results showed that hydrolysis of the fraction at 85 °C for 4 h led to decreases in the amount of insoluble protein-rich aggregates and the formation of fragments with a lower molecular weight, as well as an increase in protein solubility by approximately 40%. Nevertheless, some aggregated insoluble protein-rich particles remained, even after hydrolysis at 85 °C for 4 h. CONCLUSION: The higher temperature improved the efficiency of the acid hydrolysis of the insoluble protein fraction from microalgae Chlorella prothothecoides, which is highly acid-resistant. Overall, an erosion-based mechanism was suggested for the acid hydrolysis of insoluble microalgae protein fraction. © 2019 The Authors. Journal of The Science of Food and Agriculture published by John Wiley & Sons Ltd on behalf of Society of Chemical Industry.
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