著名医師による解説が無料で読めます
すると翻訳の精度が向上します
ザクロジュースは、ポリフェノール化合物の複合体の高い含有量を伴うザクロ処理の主要な製品の1つです。高い抗酸化活性を持っています。この研究の目的は、ザクロジュースの栄養プロファイルを確立することです。材料と方法。市販のザクロジュースの栄養素組成の研究と、参考書や科学出版物に存在する化学組成のデータと併せて結果の分析が実施されています。結果と考察。ザクロジュースの栄養プロファイルが定義されています。栄養プロファイルは、30を超える栄養素と生物学的に活性な物質の含有量を示しています。ザクロジュースの糖は、ほぼ等しい濃度のグルコースとフルクトースで表されます。クエン酸およびL-マルチン酸はザクロジュース中の有機酸の優勢であり、原則として、クエン酸の含有量はL-Malicの含有量の数倍です。ザクロジュースの総酸性度は高く、平均して1.1 gの有機酸が100 cm3のジュースに存在します。工業生産のザクロジュースの一部には、平均して、カリウムの推奨される毎日の手当、マグネシウムの5%、銅の約10%の15%が含まれています。ザクロジュースには、主にエラゴタンニンで表されるタンニンだけでなく、フラボノイドとフェノール酸 - ポリフェノール化合物が豊富です。平均での工業生産のザクロジュースにおけるアントシアニンの含有量は1 mg/100 cm3です(大部分はシアニジン-3,5-O-ジグルコシドです - アントシアニンの総含有量の約40%)、エラギン酸 - 平均4 mgで4 mg/100 cm3。総濃度のエラゴタニン(ほとんどがプニカリンとプニカーシン)は平均40 mg/100 cm3です。結論。ポリフェノール化合物(エラゴタニン、アントシアニン、エラギン酸)およびミネラル - カリウム、マグネシウム、銅は、微量栄養素と軽度生物学的に活性な物質を人体に提供するという観点からのザクロジュースにとって最も重要です。
ザクロジュースは、ポリフェノール化合物の複合体の高い含有量を伴うザクロ処理の主要な製品の1つです。高い抗酸化活性を持っています。この研究の目的は、ザクロジュースの栄養プロファイルを確立することです。材料と方法。市販のザクロジュースの栄養素組成の研究と、参考書や科学出版物に存在する化学組成のデータと併せて結果の分析が実施されています。結果と考察。ザクロジュースの栄養プロファイルが定義されています。栄養プロファイルは、30を超える栄養素と生物学的に活性な物質の含有量を示しています。ザクロジュースの糖は、ほぼ等しい濃度のグルコースとフルクトースで表されます。クエン酸およびL-マルチン酸はザクロジュース中の有機酸の優勢であり、原則として、クエン酸の含有量はL-Malicの含有量の数倍です。ザクロジュースの総酸性度は高く、平均して1.1 gの有機酸が100 cm3のジュースに存在します。工業生産のザクロジュースの一部には、平均して、カリウムの推奨される毎日の手当、マグネシウムの5%、銅の約10%の15%が含まれています。ザクロジュースには、主にエラゴタンニンで表されるタンニンだけでなく、フラボノイドとフェノール酸 - ポリフェノール化合物が豊富です。平均での工業生産のザクロジュースにおけるアントシアニンの含有量は1 mg/100 cm3です(大部分はシアニジン-3,5-O-ジグルコシドです - アントシアニンの総含有量の約40%)、エラギン酸 - 平均4 mgで4 mg/100 cm3。総濃度のエラゴタニン(ほとんどがプニカリンとプニカーシン)は平均40 mg/100 cm3です。結論。ポリフェノール化合物(エラゴタニン、アントシアニン、エラギン酸)およびミネラル - カリウム、マグネシウム、銅は、微量栄養素と軽度生物学的に活性な物質を人体に提供するという観点からのザクロジュースにとって最も重要です。
Pomegranate juice is one of the main products of pomegranate processing with high content of a complex of polyphenolic compounds. It possesses high antioxidant activity. The aim of the study is to establish the nutritional profile of pomegranate juice. Material and methods. A research of nutrient composition of commercial pomegranate juice and analysis of the results in conjunction with the data of chemical composition present in reference books and scientific publications have been carried out. Results and discussion. The nutrient profile of pomegranate juice has been defined. The nutrient profile shows the content of more than 30 nutrients and biologically active substances. Sugars of pomegranate juice are represented by glucose and fructose in approximately equal concentrations. Citric and L-malic acids prevail of the organic acids in pomegranate juice while the content of citric acid, as a rule, is several times higher than the content of L-malic. The total acidity of pomegranate juice is high, on average 1.1 g of organic acids is present in 100 cm3 of juice. A portion of pomegranate juice of industrial production on average contains 15% of the recommended daily allowance of potassium, 5% of magnesium, about 10% of copper. Pomegranate juice is rich in polyphenolic compounds - flavonoids and phenolic acids, as well as tannins, which are mainly represented by ellagotannins. The content of anthocyanins in pomegranate juice of industrial production on averages is 1 mg/100 cm3 (the majority is cyanidin-3,5-O-diglucoside - about 40% of the total content of anthocyanins), ellagic acid - on average 4 mg/100 cm3. The total concentration ellagotannins ( mostly punicalin and punicalagin ) is on average 40 mg/100 cm3. Conclusion. Polyphenolic compounds (ellagotanins, anthocyanins, ellagic acid) and minerals - potassium, magnesium, copper are the most significant for pomegranate juice from the point of view of providing human body with micronutrients and minor biologically active substances.
医師のための臨床サポートサービス
ヒポクラ x マイナビのご紹介
無料会員登録していただくと、さらに便利で効率的な検索が可能になります。