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Critical reviews in food science and nutrition20200101Vol.60issue(19)

アントシアニン:植物の色素からミ​​トコンドリアレベルでの健康上の利点まで

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Review
概要
Abstract

アントシアニンは、特に食用の果実で、さまざまな植物部品に特定の色を提供する水溶性色素です。以前のこれらの化合物は自然食品色素としてのみ知られていましたが、その安定性はpH、光、貯蔵温度、化学構造に依存していました。しかし、in vitro、in vivoの実験データ、および疫学研究の増加により、今日のアントシアニンとその代謝物は、人間または動物の心血管系のいずれかにさまざまな有益な健康効果を提供する潜在的な医薬品化合物と見なされています。、肝臓、膵臓、腎臓。これらの効果の多くは、アントシアニンの自由ラジカル除去および抗酸化特性、または細胞内抗酸化システムを調節する能力に関連していることが示されています。しかし、一般に、抗酸化物質としてのみ作用する代わりに、特定のアントシアニンが細胞の主要なエネルギー源であるミトコンドリアの活性に影響することは見落とされています。したがって、本レビューの目的は、植物におけるアントシアニンの生合成の化学と調節に関する主要な知識を要約し、バイオアベイラビリティに関する事実を概要し、ミトコンドリアを強調する有益な健康影響に関連する最新の実験的所見を議論することです。

アントシアニンは、特に食用の果実で、さまざまな植物部品に特定の色を提供する水溶性色素です。以前のこれらの化合物は自然食品色素としてのみ知られていましたが、その安定性はpH、光、貯蔵温度、化学構造に依存していました。しかし、in vitro、in vivoの実験データ、および疫学研究の増加により、今日のアントシアニンとその代謝物は、人間または動物の心血管系のいずれかにさまざまな有益な健康効果を提供する潜在的な医薬品化合物と見なされています。、肝臓、膵臓、腎臓。これらの効果の多くは、アントシアニンの自由ラジカル除去および抗酸化特性、または細胞内抗酸化システムを調節する能力に関連していることが示されています。しかし、一般に、抗酸化物質としてのみ作用する代わりに、特定のアントシアニンが細胞の主要なエネルギー源であるミトコンドリアの活性に影響することは見落とされています。したがって、本レビューの目的は、植物におけるアントシアニンの生合成の化学と調節に関する主要な知識を要約し、バイオアベイラビリティに関する事実を概要し、ミトコンドリアを強調する有益な健康影響に関連する最新の実験的所見を議論することです。

Anthocyanins are water-soluble pigments providing certain color for various plant parts, especially in edible berries. Earlier these compounds were only known as natural food colorants, the stability of which depended on pH, light, storage temperature and chemical structure. However, due to the increase of the in vitro, in vivo experimental data, as well as of the epidemiological studies, today anthocyanins and their metabolites are also regarded as potential pharmaceutical compounds providing various beneficial health effects on either human or animal cardiovascular system, brain, liver, pancreas and kidney. Many of these effects are shown to be related to the free-radical scavenging and antioxidant properties of anthocyanins, or to their ability to modulate the intracellular antioxidant systems. However, it is generally overlooked that instead of acting exclusively as antioxidants certain anthocyanins affect the activity of mitochondria that are the main source of energy in cells. Therefore, the aim of the present review is to summarize the major knowledge about the chemistry and regulation of biosynthesis of anthocyanins in plants, to overview the facts on bioavailability, and to discuss the most recent experimental findings related to the beneficial health effects emphasizing mitochondria.

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