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GM crops & food2020Apr02Vol.11issue(2)

トリプシン切断部位は、セリアックの原因となる制限されたエピトープで発生する可能性が非常に低い

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

リスクを評価するために、欧州の食品安全局は、遺伝子操作された(GE)作物における新たに発現したタンパク質のアミノ酸シーケンスを、セリアック病を引き起こすことが知られている9-MER制限されたエピトープとの部分的な一致を検索する必要があることを要求しています。26の既知のセリアックを引き起こす9メートルのエピトープのいずれも、シリコ内予測トリプシン切断部位を含んでいません。偶然だけで発生する確率は0.000056です。セリアック病を引き起こすことが知られている9メートルのエピトープ内のトリプシン切断部位が予測されていることに基づいて、セリアック病を引き起こすことが知られている9メートルのエピトープ内には、真のセリアックを引き起こすエピトープは、シリコ内の予測されるトリプシン切断部位を含む可能性が非常に低く、この基準が9つのリスクを排除することを断言することを断言するために、この基準が断言されていることを断言することができるという非常に高い自信を持って結論付けることができます。GE作物はセリアック病を引き起こします。

リスクを評価するために、欧州の食品安全局は、遺伝子操作された(GE)作物における新たに発現したタンパク質のアミノ酸シーケンスを、セリアック病を引き起こすことが知られている9-MER制限されたエピトープとの部分的な一致を検索する必要があることを要求しています。26の既知のセリアックを引き起こす9メートルのエピトープのいずれも、シリコ内予測トリプシン切断部位を含んでいません。偶然だけで発生する確率は0.000056です。セリアック病を引き起こすことが知られている9メートルのエピトープ内のトリプシン切断部位が予測されていることに基づいて、セリアック病を引き起こすことが知られている9メートルのエピトープ内には、真のセリアックを引き起こすエピトープは、シリコ内の予測されるトリプシン切断部位を含む可能性が非常に低く、この基準が9つのリスクを排除することを断言することを断言するために、この基準が断言されていることを断言することができるという非常に高い自信を持って結論付けることができます。GE作物はセリアック病を引き起こします。

To assess risk, the European Food Safety Authority requires that the amino-acid sequences of newly expressed proteins in genetically engineered (GE) crops should be searched for partial matches with 9-mer restricted epitopes known to cause celiac disease. None of the 26 known celiac-causing 9-mer epitopes contain an in-silico predicted trypsin cleavage site. The probability of this occurring by chance alone is 0.000056. Based on the absence of in-silico predicted trypsin cleavage sites within 9-mer epitopes known to cause celiac disease, it can be concluded with very high confidence that true celiac-causing epitopes are highly unlikely to contain in-silico predicted trypsin cleavage sites and that this criterion can reliably be used to exclude the risk that imperfect 9-mer peptide matches within newly expressed proteins from GE crops cause celiac disease.

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