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Nutrients2019Nov20Vol.11issue(12)

授乳中の母乳脂肪酸組成の変化:ULM Spatz Health Study

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文献タイプ:
  • Comparative Study
  • Journal Article
  • Observational Study
概要
Abstract

母乳の脂質画分は、最適な成長と発達に必要な脂肪酸を乳児に提供します。この研究の目的は、授乳中の3つの時点での牛乳の脂肪酸組成と、適切な統計的方法を使用して時間の経過に伴う変化を調査することでした。6週間(n = 706)、6か月(n = 483)、および12か月(3つの時点すべてのn = 81)で母乳育児中の母親からの母乳サンプルを分析しました。中心的なログ比(CLR)変換が脂肪酸データに適用されました。主成分分析(PCA)および一般化された線形モデルベースの反復測定分析を使用して、時間の経過とともに変化を評価しました。総脂質含有量は、6か月(β= 0.199、p <0.029)および12か月の授乳(β= 0.421、p <0.001)で有意に高かった。C20:3N-6およびC20:3N-3の成分は、6か月で低かった(P <0.001)。4つの異なるサブコンポジット脂肪酸基は、12か月の授乳時にのみ特定されました。分析に小さな成分サイズの小さな脂肪酸を含めると、脂肪酸成分間のバランスが変化しました。長期にわたる授乳中の母乳脂肪酸組成は、授乳の短い期間中の母乳の脂肪酸の組成とは異なります。私たちの発見は、個々の脂肪酸の提示を超えて脂肪酸プロファイリングにおいて重要であるという仮説を支持しています。さらに、組成分析がより顕著な変化を示す可能性があるため、小脂肪酸の高い変動性は注意を払う必要があります。

母乳の脂質画分は、最適な成長と発達に必要な脂肪酸を乳児に提供します。この研究の目的は、授乳中の3つの時点での牛乳の脂肪酸組成と、適切な統計的方法を使用して時間の経過に伴う変化を調査することでした。6週間(n = 706)、6か月(n = 483)、および12か月(3つの時点すべてのn = 81)で母乳育児中の母親からの母乳サンプルを分析しました。中心的なログ比(CLR)変換が脂肪酸データに適用されました。主成分分析(PCA)および一般化された線形モデルベースの反復測定分析を使用して、時間の経過とともに変化を評価しました。総脂質含有量は、6か月(β= 0.199、p <0.029)および12か月の授乳(β= 0.421、p <0.001)で有意に高かった。C20:3N-6およびC20:3N-3の成分は、6か月で低かった(P <0.001)。4つの異なるサブコンポジット脂肪酸基は、12か月の授乳時にのみ特定されました。分析に小さな成分サイズの小さな脂肪酸を含めると、脂肪酸成分間のバランスが変化しました。長期にわたる授乳中の母乳脂肪酸組成は、授乳の短い期間中の母乳の脂肪酸の組成とは異なります。私たちの発見は、個々の脂肪酸の提示を超えて脂肪酸プロファイリングにおいて重要であるという仮説を支持しています。さらに、組成分析がより顕著な変化を示す可能性があるため、小脂肪酸の高い変動性は注意を払う必要があります。

The lipid fraction of human milk provides the infant with the fatty acids that are necessary for optimal growth and development. The aim of this study was to investigate the fatty acid composition of human milk at three time points during lactation and its change over time using appropriate statistical methods. Human milk samples from breastfeeding mothers at 6 weeks (n = 706), 6 months (n = 483), and 12 months (n = 81 with all three time points) were analyzed. Centered log-ratio (clr) transformation was applied to the fatty acid data. Principal component analysis (PCA) and generalized linear model-based repeated measure analysis were used to assess changes over time. The total lipid content was significantly higher at 6 months (β = 0.199, p < 0.029) and 12 months of lactation (β = 0.421, p < 0.001). The constituents of C20:3n-6 and C20:3n-3 were lower at 6 months (p < 0.001). Four distinct sub-compositional fatty acid groups were only identified at 12 months of lactation. The inclusion of small fatty acids of small constituent size in the analysis resulted in a shift in the balance between fatty acid constituents. Human milk fatty acid composition during prolonged lactation is different from that of human milk during a short duration of lactation. Our findings support the hypothesis that a combination of multiple fatty acids is important in fatty acid profiling beyond the presentation of individual fatty acids. Furthermore, the high variability of small fatty acids warrants attention because a compositional analysis may show more pronounced changes.

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