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Molecules (Basel, Switzerland)2019Nov13Vol.24issue(22)

ネオヘスペリジンのアンチエイジングの可能性と、Saccharomyces cerevisiae by4742の時系列寿命を拡張する際に、他の柑橘類フラボノイドとの相乗効果

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

多くの植物フラボノイドのアンチエイジング活性とその作用メカニズムは、現在の文献で調査されています。しかし、異なるフラボノイド化合物間の相乗効果に関する研究は、以前の報告ではかなり限られていた。この研究では、高スループットアッセイを使用して、酵母の年代寿命(CLS)全体で異なる柑橘類フラボノイド間の相乗効果をテストしました。Naringin、Hesperedin、Hesperitin、Neohesperidinを含む4つのフラボノイド化合物の効果と、酵母株By4742のCLSでの異なる組み合わせの効果を研究しました。彼らのROS除去能力、in vitro抗酸化活性、および細胞外pHへの影響もテストされました。結果は、ネオヘシペリジンが酵母のCLを濃度依存的に拡張したことを示した。特に、ネオヘスペリジンは、ヘスペレチンと個別にまたは相乗的に出芽酵母のCLを拡張する際に大きな可能性を示したことがわかりました。ネオヘスペリジンは、酵母の反応性酸素種(ROS)の蓄積を減らす上で最も強力な機能を示しました。これらの発見は、ネオヘスペリジンが潜在的にアンチエイジングの柑橘類フラボノイドである可能性があることを明確に示しており、酵母のCLSに対する他のフラボノイドとの相乗効果は、柑橘類のアンチエイジング機能の将来の研究の興味深いテーマになることを示しています。

多くの植物フラボノイドのアンチエイジング活性とその作用メカニズムは、現在の文献で調査されています。しかし、異なるフラボノイド化合物間の相乗効果に関する研究は、以前の報告ではかなり限られていた。この研究では、高スループットアッセイを使用して、酵母の年代寿命(CLS)全体で異なる柑橘類フラボノイド間の相乗効果をテストしました。Naringin、Hesperedin、Hesperitin、Neohesperidinを含む4つのフラボノイド化合物の効果と、酵母株By4742のCLSでの異なる組み合わせの効果を研究しました。彼らのROS除去能力、in vitro抗酸化活性、および細胞外pHへの影響もテストされました。結果は、ネオヘシペリジンが酵母のCLを濃度依存的に拡張したことを示した。特に、ネオヘスペリジンは、ヘスペレチンと個別にまたは相乗的に出芽酵母のCLを拡張する際に大きな可能性を示したことがわかりました。ネオヘスペリジンは、酵母の反応性酸素種(ROS)の蓄積を減らす上で最も強力な機能を示しました。これらの発見は、ネオヘスペリジンが潜在的にアンチエイジングの柑橘類フラボノイドである可能性があることを明確に示しており、酵母のCLSに対する他のフラボノイドとの相乗効果は、柑橘類のアンチエイジング機能の将来の研究の興味深いテーマになることを示しています。

The anti-aging activity of many plant flavonoids, as well as their mechanisms of action, have been explored in the current literature. However, the studies on the synergistic effects between the different flavonoid compounds were quite limited in previous reports. In this study, by using a high throughput assay, we tested the synergistic effects between different citrus flavonoids throughout the yeast's chronological lifespan (CLS). We studied the effect of four flavonoid compounds including naringin, hesperedin, hesperitin, neohesperidin, as well as their different combinations on the CLS of the yeast strain BY4742. Their ROS scavenging ability, in vitro antioxidant activity and the influence on the extracellular pH were also tested. The results showed that neohesperidin extended the yeast's CLS in a concentration-dependent manner. Especially, we found that neohesperidin showed great potential in extending CLS of budding yeast individually or synergistically with hesperetin. The neohesperidin exhibited the strongest function in decreasing the reactive oxygen species (ROS) accumulation in yeast. These findings clearly indicated that neohesperidin is potentially an anti-aging citrus flavonoid, and its synergistic effect with other flavonoids on yeast's CLS will be an interesting subject for future research of the anti-aging function of citrus fruits.

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