Loading...
European journal of nutrition2020Oct01Vol.59issue(7)

ファーストフード、エナジードリンク、または青年のアトピー性皮膚炎との頻繁な摂取量の関連

,
,
,
,
文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

目的:特定の食物消費は、食物アレルギーに加えて、アトピー性皮膚炎(AD)を悪化させる可能性があります。ただし、青少年のADと食物摂取量との関連に関する以前の報告は不足しています。この研究の目的は、青少年のADと特定の食品消費頻度の関係を決定することでした。 方法:韓国の若者リスク行動Webベースの調査2017のデータを使用した断面分析が実行されました。以前の診断されたAD(12か月以上前に診断されたAD診断)または対照群と比較して、最近診断されたADグループ(12か月以内にAD診断)の食物消費頻度(12か月以内に診断)を調査しました。 結果:合計53,373人の参加者がこの研究の対象となりました。最近診断されたADと以前の診断されたADの加重普及率は、それぞれ7.39%と18.00%でした。以前の診断されたADの被験者と比較した場合、最近診断された広告を持つ人は、ファーストフード(オッズ比または1.405; 95%CI 1.150-1.717)、エネルギードリンク(OR 1.457; 95%CI)を頻繁に消費する可能性が非常に高くなりました。1.175-1.807)、または便利な食品(OR 1.304; 95%CI 1.138-1.495)。最近診断されたADの患者は、対照群よりもファーストフード(OR 1.374; 95%CI 1.155-1.634)を頻繁に消費する可能性が有意に高かった。グループ間の特定の食物消費の頻度の違いは、中学生よりも高校生の方が顕著でした。 結論:ファーストフード、エネルギードリンク、および便利な食品の頻繁な摂取は、青少年の最近の診断された広告に関連していました。因果関係を特定するには、前向きコホートと介入研究が必要です。

目的:特定の食物消費は、食物アレルギーに加えて、アトピー性皮膚炎(AD)を悪化させる可能性があります。ただし、青少年のADと食物摂取量との関連に関する以前の報告は不足しています。この研究の目的は、青少年のADと特定の食品消費頻度の関係を決定することでした。 方法:韓国の若者リスク行動Webベースの調査2017のデータを使用した断面分析が実行されました。以前の診断されたAD(12か月以上前に診断されたAD診断)または対照群と比較して、最近診断されたADグループ(12か月以内にAD診断)の食物消費頻度(12か月以内に診断)を調査しました。 結果:合計53,373人の参加者がこの研究の対象となりました。最近診断されたADと以前の診断されたADの加重普及率は、それぞれ7.39%と18.00%でした。以前の診断されたADの被験者と比較した場合、最近診断された広告を持つ人は、ファーストフード(オッズ比または1.405; 95%CI 1.150-1.717)、エネルギードリンク(OR 1.457; 95%CI)を頻繁に消費する可能性が非常に高くなりました。1.175-1.807)、または便利な食品(OR 1.304; 95%CI 1.138-1.495)。最近診断されたADの患者は、対照群よりもファーストフード(OR 1.374; 95%CI 1.155-1.634)を頻繁に消費する可能性が有意に高かった。グループ間の特定の食物消費の頻度の違いは、中学生よりも高校生の方が顕著でした。 結論:ファーストフード、エネルギードリンク、および便利な食品の頻繁な摂取は、青少年の最近の診断された広告に関連していました。因果関係を特定するには、前向きコホートと介入研究が必要です。

PURPOSE: Specific food consumption, besides food allergy, may aggravate atopic dermatitis (AD). However, previous reports on the association between AD and food intake in adolescents are scarce. The aim of this study was to determine the relationship between AD and specific food consumption frequency in adolescents. METHODS: A cross-sectional analysis using data from the Korea Youth Risk Behavior Web-based Survey 2017 was performed. The frequency of food consumption in the recent-diagnosed AD group (AD diagnosed within 12 months) compared to those in the previous-diagnosed AD (AD diagnosed more than 12 months ago) or control group were investigated. RESULTS: A total of 53,373 participants were eligible for this study. The weighted prevalence of the recent-diagnosed AD and the previous-diagnosed AD was 7.39% and 18.00%, respectively. When compared with subjects with the previous-diagnosed AD, those with the recent-diagnosed AD were significantly more likely to frequently consume fast foods (odds ratio OR 1.405; 95% CI 1.150-1.717), energy drinks (OR 1.457; 95% CI 1.175-1.807), or convenience food (OR 1.304; 95% CI 1.138-1.495). Patients of the recent-diagnosed AD were significantly more likely to frequently consume fast foods (OR 1.374; 95% CI 1.155-1.634) than the control group. The differences in the frequency of specific food consumption among groups were more pronounced in high school students than in middle school students. CONCLUSIONS: Frequent intake of fast foods, energy drinks, and convenience food was related to the recent-diagnosed AD in adolescents. Prospective cohort and interventional studies are needed to identify causal relationships.

医師のための臨床サポートサービス

ヒポクラ x マイナビのご紹介

無料会員登録していただくと、さらに便利で効率的な検索が可能になります。

Translated by Google