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Allergologie select20180101Vol.2issue(1)

ワインに対するアレルギーおよび不耐性反応。

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Review
概要
Abstract

アルコール飲料(特に赤ワイン)に対する過敏症反応は比較的頻繁であり、一般集団の10%に影響を及ぼします。主に気道反応(鼻炎と喘息)の形でのアルコール飲料による過敏症反応は、既存の鼻炎と喘息の人ではかなり頻繁に発生します。病因の観点から、免疫学的、主にIgEを介した過敏症反応(ワインアレルギー)と、原因となるアレルゲン特異的免疫メカニズムが検出されない不耐性反応との間を区別する必要があります。ワインアレルギーの原因となるアレルゲンは、ブドウ(ビタスビニフェラ)タンパク質(特に主要なアレルゲン脂質移動タンパク質VIT V1)、タンパク質、および魚のゼラチンやイシングラスなどのワインの罰金に使用されるタンパク質、および成分(魚のフッソの水泳膀胱、家族家族家族チョウザメ、卵形、乳製品(カゼイン)生成物、アラビアガム、酵素(リゾチーム、ペクチナーゼ、グルカナーゼ、セルラーゼ、グルコシダーゼ、ウレアーゼ、芳香族酵素)、カビ(特にボトリチスシネレア)、ワインの希薄な腐敗の原因となるカビ、マッシュを汚染した昆虫から。エタノール、アセトアルデヒド、酢酸、亜硫酸塩などの無機成分については、1型アレルギー反応(陽性の刺し傷試験)が報告されていますが、血清では特定のIgEを検出できませんでした。エタノール、アセトアルデヒドおよび酢酸、フラボノイド(アントシアニンとチャタチン)、亜硫酸塩、ヒスタミン、およびその他の生物原性アミンは、ワインに対する不耐性反応(擬似アレル作動反応)の主な原因剤です。ブドウ栽培の短い歴史的レビューと古典的な古代におけるワインの重要性の後、私たちはアルコール発酵の化学プロセスと、アセトアルデヒドデヒドロゲナーゼ2ポリモルフィスによって引き起こされる遺伝的に遺伝的に遺伝的に遺伝的に遺伝的に遺伝的に遺伝的に遺伝的に遺伝的に遺伝的に遺伝的に遺伝した「フラッシュ症候群」に進みます。ワインに対するアレルギーと不耐性の反応。亜硫酸塩に対する最も頻繁な不耐性反応は、特に白ワインの摂取後および喘息患者の摂取後に発生します。ヒスタミンおよびその他の生体アミンに対する不耐性反応は、主に赤ワインの摂取後およびジアミンオキシダーゼ(DAO)欠乏症の人で発生します。

アルコール飲料(特に赤ワイン)に対する過敏症反応は比較的頻繁であり、一般集団の10%に影響を及ぼします。主に気道反応(鼻炎と喘息)の形でのアルコール飲料による過敏症反応は、既存の鼻炎と喘息の人ではかなり頻繁に発生します。病因の観点から、免疫学的、主にIgEを介した過敏症反応(ワインアレルギー)と、原因となるアレルゲン特異的免疫メカニズムが検出されない不耐性反応との間を区別する必要があります。ワインアレルギーの原因となるアレルゲンは、ブドウ(ビタスビニフェラ)タンパク質(特に主要なアレルゲン脂質移動タンパク質VIT V1)、タンパク質、および魚のゼラチンやイシングラスなどのワインの罰金に使用されるタンパク質、および成分(魚のフッソの水泳膀胱、家族家族家族チョウザメ、卵形、乳製品(カゼイン)生成物、アラビアガム、酵素(リゾチーム、ペクチナーゼ、グルカナーゼ、セルラーゼ、グルコシダーゼ、ウレアーゼ、芳香族酵素)、カビ(特にボトリチスシネレア)、ワインの希薄な腐敗の原因となるカビ、マッシュを汚染した昆虫から。エタノール、アセトアルデヒド、酢酸、亜硫酸塩などの無機成分については、1型アレルギー反応(陽性の刺し傷試験)が報告されていますが、血清では特定のIgEを検出できませんでした。エタノール、アセトアルデヒドおよび酢酸、フラボノイド(アントシアニンとチャタチン)、亜硫酸塩、ヒスタミン、およびその他の生物原性アミンは、ワインに対する不耐性反応(擬似アレル作動反応)の主な原因剤です。ブドウ栽培の短い歴史的レビューと古典的な古代におけるワインの重要性の後、私たちはアルコール発酵の化学プロセスと、アセトアルデヒドデヒドロゲナーゼ2ポリモルフィスによって引き起こされる遺伝的に遺伝的に遺伝的に遺伝的に遺伝的に遺伝的に遺伝的に遺伝的に遺伝的に遺伝的に遺伝的に遺伝した「フラッシュ症候群」に進みます。ワインに対するアレルギーと不耐性の反応。亜硫酸塩に対する最も頻繁な不耐性反応は、特に白ワインの摂取後および喘息患者の摂取後に発生します。ヒスタミンおよびその他の生体アミンに対する不耐性反応は、主に赤ワインの摂取後およびジアミンオキシダーゼ(DAO)欠乏症の人で発生します。

Hypersensitivity reactions to alcoholic beverages (particularly red wine) are relatively frequent, affecting 10% of the general population. Hypersensitivity reactions due to alcoholic drinks, mainly in the form of airway reactions (rhinitis and asthma), occur significantly more frequently in persons with pre-existing rhinitis and asthma. In terms of pathogenesis, it has to be differentiated between immunologic, mainly IgE-mediated, hypersensitivity reactions (wine allergies), and intolerance reactions in which no causative allergen-specific immune mechanisms can be detected. Allergens responsible for wine allergy could be: grape (Vitis vinifera) proteins (particularly the major allergen lipid transfer protein Vit v1), proteins and ingredients used for the fining of wines such as fish gelatin or isinglass (swim bladder of the fish huso, family of sturgeons), ovalbumin, dairy (casein) products, gum arabic, enzymes (lysozyme, pectinase, glucanase, cellulase, glucosidase, urease, aromatic enzymes), molds (particularly Botrytis cinerea) responsible for the noble rot in wines, yeasts and proteins from insects that contaminated the mash. Type 1 allergic reactions (positive prick tests) have been described for inorganic components like ethanol, acetaldehyde, acetic acid and sulfites, but no specific IgE could be detected in the serum. Ethanol, acetaldehyde and acetic acid, flavonoids (anthocyanins and chatechines), sulfites, histamine and other biogenic amines are the main causative agents of intolerance reactions (pseudoallergic reactions) to wine. After a short historic review of viticulture and the importance of wine in classical antiquity, we go into the chemical processes of alcoholic fermentation and the genetically inherited "flush syndrome" caused by an acetaldehyde dehydrogenase 2 polymorphism, subsequently we focus on the different etiologic factors of allergies and intolerance reactions to wine. The most frequent intolerance reactions to sulfites occur particularly after the ingestion of white wine and in asthma patients. Intolerance reactions to histamine and other biogenic amines occur mainly after ingestion of red wine and in persons with diamine oxidase (DAO) deficiency.

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