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Veterinary world2019Oct01Vol.12issue(10)

北西ヒマラヤ地域のガディヤギと丘の牛のスキムミルクの抗酸化活性とタンパク質プロファイル

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

目的:この研究は、抗酸化活性、タンパク質プロファイル、およびガディヤギ、地元のガディヤギ、丘の牛、ジャージーの交配牛の牛乳のビタミン含有量の評価を目的としていました。 材料と方法:総フェノール、2、2-ジフェニル-1ピクリルヒドラジルラジカル除去能力、総タンパク質、およびビタミンは、分光光度法による牛乳サンプルで推定されました。乳タンパク質プロファイルは、硫酸ポリアクリルアミドゲル電気泳動によって研究されました。 結果:総フェノール、抗酸化活性、および総タンパク質は、先住民族の丘牛牛乳でより高かった。生乳中の平均タンパク質含有量は、先住民族の丘の牛、ジャージーの交配牛、非ガディヤギ、およびガディヤギで、1.33±0.01、1.03±0.02、0.76±0.05、および0.81±0.01%でした。19.01、22.08、および32.96 kDaの3つのタンパク質がGaddi Goatで観察されましたが、ガディヤギのスキム牛乳ではありませんでした。さらに、上記のタンパク質は牛のスキムミルクには存在しませんでした。15.56と25.06 kDaの2つのタンパク質は、地元の丘と交配牛のスキムミルクで発見されましたが、ヤギのスキムミルクには存在しませんでした。ビタミンC含有量は、ガディヤギ牛乳で最も低く、ジャージーの交配牛乳で最も高かった。 結論:ガディヤギと丘の牛の牛乳中の生物活性代謝産物が、アンチエイジングと有益な健康への影響を提供する可能性があることが想定されています。

目的:この研究は、抗酸化活性、タンパク質プロファイル、およびガディヤギ、地元のガディヤギ、丘の牛、ジャージーの交配牛の牛乳のビタミン含有量の評価を目的としていました。 材料と方法:総フェノール、2、2-ジフェニル-1ピクリルヒドラジルラジカル除去能力、総タンパク質、およびビタミンは、分光光度法による牛乳サンプルで推定されました。乳タンパク質プロファイルは、硫酸ポリアクリルアミドゲル電気泳動によって研究されました。 結果:総フェノール、抗酸化活性、および総タンパク質は、先住民族の丘牛牛乳でより高かった。生乳中の平均タンパク質含有量は、先住民族の丘の牛、ジャージーの交配牛、非ガディヤギ、およびガディヤギで、1.33±0.01、1.03±0.02、0.76±0.05、および0.81±0.01%でした。19.01、22.08、および32.96 kDaの3つのタンパク質がGaddi Goatで観察されましたが、ガディヤギのスキム牛乳ではありませんでした。さらに、上記のタンパク質は牛のスキムミルクには存在しませんでした。15.56と25.06 kDaの2つのタンパク質は、地元の丘と交配牛のスキムミルクで発見されましたが、ヤギのスキムミルクには存在しませんでした。ビタミンC含有量は、ガディヤギ牛乳で最も低く、ジャージーの交配牛乳で最も高かった。 結論:ガディヤギと丘の牛の牛乳中の生物活性代謝産物が、アンチエイジングと有益な健康への影響を提供する可能性があることが想定されています。

AIM: This study was aimed at evaluation of antioxidative activity, protein profile, and vitamins content of milk of Gaddi goats, local non-Gaddi goats, hill cattle, and Jersey crossbred cattle. MATERIALS AND METHODS: Total phenol, antioxidant activity measured as 2, 2-diphenyl- 1-picrylhydrazyl radical scavenging capacity, total protein, and vitamins were estimated in milk samples by spectrophotometric methods. Milk protein profiles were studied by sulfate-polyacrylamide gel electrophoresis. RESULTS: Total phenol, antioxidant activity, and total protein were higher in indigenous hill cattle skim milk. Average protein content in raw skimmed milk was 1.33±0.01, 1.03±0.02, 0.76±0.05, and 0.81±0.01%, in indigenous hill cattle, Jersey crossbred cattle, non -Gaddi goat, and Gaddi goat, respectively. Three proteins of 19.01, 22.08, and 32.96 kDa were observed in Gaddi goat, but not in non -Gaddi goat skim milk. Furthermore, the above proteins were absent in cattle skim milk. Two proteins of 15.56 and 25.06 kDa were found in local hill and crossbred cattle skimmed milk, but were absent in goat skimmed milk. Vitamin C content was the lowest in Gaddi goat milk and the highest in Jersey crossbred cattle milk. CONCLUSION: It is envisaged that bioactive metabolites in the milk of Gaddi goats and hill cattle might offer anti-aging and beneficial health effects.

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