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Antioxidants (Basel, Switzerland)2019Dec20Vol.9issue(1)

コーヒーの葉の食事抗酸化物質:クロロゲン酸とキサントンに対する植物起源と成熟の影響

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

天然ポリフェノールは、人間の健康に大きな利益をもたらす重要な食事療法です。コーヒーと紅茶は、いくつかの集団におけるこれらの抗酸化物質の食事摂取に大きく貢献することが示されています。最近では、コーヒーの葉を使用するために茶を生産することは、潜在的な商業的標的となっているため、コーヒーの葉のポリフェノールの定量化に関する研究を促しました。この研究では、さまざまな開発段階でさまざまなコーヒー葉の種を、超高圧液体クロマトグラフィーを使用して分析しました。結果は、サンプルの植物起源とその成熟の両方が、抗酸化物質の濃度に大きく影響することを示しています。総クロロゲン酸の場合、異なる種の間で2倍の違いが見つかり、若い葉と成熟した葉の間で最大3倍の変動が観察されました。さらに、若い葉(乾物の35.7-80.8 mg/g)のクロロゲン酸の濃度の範囲は、グリーンコーヒー豆について報告されたものに匹敵することがわかりました。結果は、潜在的な新しい商用製品を開発できる重要なデータを提供します。

天然ポリフェノールは、人間の健康に大きな利益をもたらす重要な食事療法です。コーヒーと紅茶は、いくつかの集団におけるこれらの抗酸化物質の食事摂取に大きく貢献することが示されています。最近では、コーヒーの葉を使用するために茶を生産することは、潜在的な商業的標的となっているため、コーヒーの葉のポリフェノールの定量化に関する研究を促しました。この研究では、さまざまな開発段階でさまざまなコーヒー葉の種を、超高圧液体クロマトグラフィーを使用して分析しました。結果は、サンプルの植物起源とその成熟の両方が、抗酸化物質の濃度に大きく影響することを示しています。総クロロゲン酸の場合、異なる種の間で2倍の違いが見つかり、若い葉と成熟した葉の間で最大3倍の変動が観察されました。さらに、若い葉(乾物の35.7-80.8 mg/g)のクロロゲン酸の濃度の範囲は、グリーンコーヒー豆について報告されたものに匹敵することがわかりました。結果は、潜在的な新しい商用製品を開発できる重要なデータを提供します。

Natural polyphenols are important dietary antioxidants that significantly benefit human health. Coffee and tea have been shown to largely contribute to the dietary intake of these antioxidants in several populations. More recently, the use of coffee leaves to produce tea has become a potential commercial target, therefore prompting studies on the quantification of polyphenols in coffee leaves. In this study a variety of coffee leaf species, at different development stages, were analyzed using ultra-high pressure liquid chromatography. The results demonstrate that both the botanical origin of the samples and their maturity influence significantly the concentration of the antioxidants; for total chlorogenic acids a two-fold difference was found between different species and up to a three-fold variation was observed between young and mature leaves. Furthermore, the range of concentrations of chlorogenic acids in young leaves (35.7-80.8 mg/g of dry matter) were found to be comparable to the one reported for green coffee beans. The results provide important data from which potential new commercial products can be developed.

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