Loading...
The Journal of nutritional biochemistry2020Apr01Vol.78issue()

黒スグリのアントシアニンは、主にα-グルコシダーゼを阻害する一方で、他のフェノール科学物質を唾液α-アミラーゼ、グルコース取り込み、糖輸送体を調節することにより、食後高血糖を調節します。

,
,
,
,
,
,
,
文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

2つのribeの低血糖効果sp。すなわち、アントシアニンが豊富な黒スグリ(BC)は、アントシアニンで低いグリーンスグリ(GC)と比較されました。カラントが炭水化物消化酵素(α-アミラーゼ、α-グルコシダーゼ)の阻害に及ぼす影響を決定しました。これらのカラントの消化は、in vitro胃腸消化(IVGD)を使用してモデル化され、LC-MS/MSによって消化された抽出物に存在する代謝産物を特定しました。凍結乾燥BCおよびIVDG抽出物は、アカルボースよりも低い濃度で酵母α-グルコシダーゼ活性(p <.0001)を阻害しましたが、同じ濃度でのGCおよびIVDG GCは阻害を阻害しませんでした。BCとGCはどちらも、唾液α-アミラーゼ(P <.0001)、グルコース取り込み(P <.0001)、および糖輸送体のmRNA発現(P <.0001)に対して有意な阻害効果を示しました。まとめると、これはBCで高いアントシアニンが、α-グルコシダーゼ活性を阻害することにより、食後の高血糖に最大の影響を与えることを示唆しています。植物化学分析により、カラントのフェノール類が特定され、凍結乾燥したBCがGCと比較してより高い濃度のアントシアニンが含まれていることが確認されました(39.80対9.85 g/kg乾燥重量)。また、特異的なフェノールは、唾液α-アミラーゼ、α-グルコシダーゼ、およびグルコース取り込みを阻害することが示されました。しかし、GCで低いBCで同定された特定のアントシアニンは、α-グルコシダーゼを阻害することが示されました。結論として、BCのアントシアニンは、主にα-グルコシダーゼを阻害する一方ではなく、主に食後高血糖を調節しているように見えますが、他のフェノールは唾液α-アミラーゼ、グルコースの取り込み、糖輸送体を調節します。

2つのribeの低血糖効果sp。すなわち、アントシアニンが豊富な黒スグリ(BC)は、アントシアニンで低いグリーンスグリ(GC)と比較されました。カラントが炭水化物消化酵素(α-アミラーゼ、α-グルコシダーゼ)の阻害に及ぼす影響を決定しました。これらのカラントの消化は、in vitro胃腸消化(IVGD)を使用してモデル化され、LC-MS/MSによって消化された抽出物に存在する代謝産物を特定しました。凍結乾燥BCおよびIVDG抽出物は、アカルボースよりも低い濃度で酵母α-グルコシダーゼ活性(p <.0001)を阻害しましたが、同じ濃度でのGCおよびIVDG GCは阻害を阻害しませんでした。BCとGCはどちらも、唾液α-アミラーゼ(P <.0001)、グルコース取り込み(P <.0001)、および糖輸送体のmRNA発現(P <.0001)に対して有意な阻害効果を示しました。まとめると、これはBCで高いアントシアニンが、α-グルコシダーゼ活性を阻害することにより、食後の高血糖に最大の影響を与えることを示唆しています。植物化学分析により、カラントのフェノール類が特定され、凍結乾燥したBCがGCと比較してより高い濃度のアントシアニンが含まれていることが確認されました(39.80対9.85 g/kg乾燥重量)。また、特異的なフェノールは、唾液α-アミラーゼ、α-グルコシダーゼ、およびグルコース取り込みを阻害することが示されました。しかし、GCで低いBCで同定された特定のアントシアニンは、α-グルコシダーゼを阻害することが示されました。結論として、BCのアントシアニンは、主にα-グルコシダーゼを阻害する一方ではなく、主に食後高血糖を調節しているように見えますが、他のフェノールは唾液α-アミラーゼ、グルコースの取り込み、糖輸送体を調節します。

The hypoglycaemic effects of two Ribes sp. i.e., anthocyanin-rich black currants (BC) were compared to green currants (GC), which are low in anthocyanins to establish which compounds are involved in the regulation of postprandial glycaemia. We determined the effect of the currants on inhibiting carbohydrate digestive enzymes (α-amylase, α-glucosidase), intestinal sugar absorption and transport across CaCo-2 cells. The digestion of these currants was modelled using in vitro gastrointestinal digestion (IVGD) to identify the metabolites present in the digested extracts by LC-MS/MS. Freeze-dried BC and IVDG extracts inhibited yeast α-glucosidase activity (P<.0001) at lower concentrations than acarbose, whereas GC and IVDG GC at the same concentrations showed no inhibition. BC and GC both showed significant inhibitory effects on salivary α-amylase (P<.0001), glucose uptake (P<.0001) and the mRNA expression of sugar transporters (P<.0001). Taken together this suggests that the anthocyanins which are high in BC have their greatest effect on postprandial hyperglycaemia by inhibiting α-glucosidase activity. Phytochemical analysis identified the phenolics in the currants and confirmed that freeze-dried BC contained higher concentrations of anthocyanins compared to GC (39.80 vs. 9.85 g/kg dry weight). Specific phenolics were also shown to inhibit salivary α-amylase, α-glucosidase, and glucose uptake. However, specific anthocyanins identified in BC which were low in GC were shown to inhibit α-glucosidase. In conclusion the anthocyanins in BC appear to regulate postprandial hyperglycaemia primarily but not solely by inhibiting α-glucosidase while other phenolics modulate salivary α-amylase, glucose uptake and sugar transporters which together could lower the associated risk of developing type-2 diabetes.

医師のための臨床サポートサービス

ヒポクラ x マイナビのご紹介

無料会員登録していただくと、さらに便利で効率的な検索が可能になります。

Translated by Google