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はじめに:食事における長鎖脂肪酸ドコサヘキサエン酸(DHA)およびエイコサペンタエン酸(EPA)が人間の脳の進化を可能にする方法、そして今日の脳が最適に機能するために今日どれだけ必要かが議論のためのホットトピックである方法。DHAとEPAは、他の栄養素から生成されない量が不十分であるため、食事で摂取する必要があるため、半本質と見なされます。ただし、DHAとEPA、またはこれらの脂肪酸を含む魚の食事基準摂取量はまだ確立されていません。魚を食べることはしばしば推奨され、一般的に子供や青年の健康と認知発達に有益であると考えられています。この研究では、大規模なコホート研究のデータを分析して、魚の消費と子供と青年の認知学校のパフォーマンスとの関連を評価しました。 方法:2003 - 06年に実施され、17,000人以上の子供を含む子供のドイツのコホートと思春期の健康キグスからのデータが分析されました。注文されたロジスティック回帰は、魚の摂取量と学校のパフォーマンスとの関連をテストするために実行されました。潜在的な交絡因子がモデルに含まれていました。 結果:1日あたり8 gの魚の摂取量と、ドイツ語の最終グレードを増やす可能性との間に統計的に有意な関連性が見つかりました[オッズ比(OR)1.193、95%信頼区間(CI)1.049-1.358]と数学(または、魚の消費量と比較して、1つの時点で1.16、95%CI 1.022-1.317)。ドイツ語の結果については、魚の摂取量が多いほどプラスの効果が示されました。これらの関係は線形ではありませんでしたが、高用量の魚で再び減少する傾向がありました。 議論:私たちの結果は、魚の摂取量と学校のパフォーマンスとの間の肯定的な関連性に関する以前の報告を確認しています。興味深いことに、この関係は線形ではありませんでしたが、魚の摂取量の最高カテゴリーで再び減少する傾向がありました。私たちは、魚の水銀または他の汚染物質が高レベルで有害である可能性があると仮定します。すべての子供の半分だけが最小限の魚の摂取の推奨事項を満たしているため、長鎖多価不飽和脂肪酸の最小限の要件を満たすために、子供の魚の消費をより強く促進する必要があります。 レイの概要:魚に存在するDHAやEPAのような多価不飽和脂肪酸は、健康な人間の脳の発達に不可欠です。魚の摂取量と子供の学校のパフォーマンスとの間にU字型の関連性がありました。魚の水銀または他の汚染物質は、高摂取レベルで有害である可能性があると仮定します。
はじめに:食事における長鎖脂肪酸ドコサヘキサエン酸(DHA)およびエイコサペンタエン酸(EPA)が人間の脳の進化を可能にする方法、そして今日の脳が最適に機能するために今日どれだけ必要かが議論のためのホットトピックである方法。DHAとEPAは、他の栄養素から生成されない量が不十分であるため、食事で摂取する必要があるため、半本質と見なされます。ただし、DHAとEPA、またはこれらの脂肪酸を含む魚の食事基準摂取量はまだ確立されていません。魚を食べることはしばしば推奨され、一般的に子供や青年の健康と認知発達に有益であると考えられています。この研究では、大規模なコホート研究のデータを分析して、魚の消費と子供と青年の認知学校のパフォーマンスとの関連を評価しました。 方法:2003 - 06年に実施され、17,000人以上の子供を含む子供のドイツのコホートと思春期の健康キグスからのデータが分析されました。注文されたロジスティック回帰は、魚の摂取量と学校のパフォーマンスとの関連をテストするために実行されました。潜在的な交絡因子がモデルに含まれていました。 結果:1日あたり8 gの魚の摂取量と、ドイツ語の最終グレードを増やす可能性との間に統計的に有意な関連性が見つかりました[オッズ比(OR)1.193、95%信頼区間(CI)1.049-1.358]と数学(または、魚の消費量と比較して、1つの時点で1.16、95%CI 1.022-1.317)。ドイツ語の結果については、魚の摂取量が多いほどプラスの効果が示されました。これらの関係は線形ではありませんでしたが、高用量の魚で再び減少する傾向がありました。 議論:私たちの結果は、魚の摂取量と学校のパフォーマンスとの間の肯定的な関連性に関する以前の報告を確認しています。興味深いことに、この関係は線形ではありませんでしたが、魚の摂取量の最高カテゴリーで再び減少する傾向がありました。私たちは、魚の水銀または他の汚染物質が高レベルで有害である可能性があると仮定します。すべての子供の半分だけが最小限の魚の摂取の推奨事項を満たしているため、長鎖多価不飽和脂肪酸の最小限の要件を満たすために、子供の魚の消費をより強く促進する必要があります。 レイの概要:魚に存在するDHAやEPAのような多価不飽和脂肪酸は、健康な人間の脳の発達に不可欠です。魚の摂取量と子供の学校のパフォーマンスとの間にU字型の関連性がありました。魚の水銀または他の汚染物質は、高摂取レベルで有害である可能性があると仮定します。
INTRODUCTION: How the long-chain fatty acids docosahexaenoic acid (DHA) and eicosapentaenoic acid (EPA) in the diet permitted human brain evolution, and how much our brains need today to function optimally are still hot topics for debate. DHA and EPA are considered as semi-essential because only insufficient amounts can be produced from other nutrients, such that they must be ingested with the diet. However, the Dietary Reference Intake of DHA and EPA, or of fish containing these fatty acids, has not yet been established. Eating fish is often recommended and generally considered beneficial for health and cognitive development in children and adolescents. For this study, data from a large cohort study were analysed to assess the association between fish consumption and cognitive school performance in children and adolescents. METHODS: Data from the German cohort of children and adolescent health KiGGS, which was conducted 2003-06 and included more than 17 000 children, were analysed. Ordered logistic regressions were performed to test for associations between fish intake and school performance. Potential confounders were included in the models. RESULTS: A statistically significant association was found between an intake of 8 g of fish per day and the probability of increasing the final grade in German [odds ratio (OR) 1.193, 95% confidence interval (CI) 1.049-1.358] and mathematics (OR 1.16, 95% CI 1.022-1.317) by one point, compared to no or very limited fish consumption. For the outcome German, higher levels of fish intake also showed a positive effect. These relationships were not linear but tended to decrease again at higher doses of fish. DISCUSSION: Our result confirms previous reports of a positive association between fish intake and school performance. Interestingly, this relationship was not linear but tended to decrease again in the highest categories of fish intake. We hypothesize that mercury or other pollutants in the fish could be detrimental at high levels. As only half of all children met the minimal fish intake recommendations, fish consumption should be promoted more strongly in children to meet the minimal requirements of long-chain polyunsaturated fatty acids. LAY SUMMARY: Polyunsaturated fatty acids like DHA and EPA that are present in fish are essential for a healthy human brain development. We found a U-shaped association between fish intake and school performance in children. We hypothesize that mercury or other pollutants in the fish could be detrimental at high intake levels.
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