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Hypertension (Dallas, Tex. : 1979)1988Dec01Vol.12issue(6)

食事性ナトリウム、カリウム、カルシウム、マグネシウムと血圧ベルギーの栄養と健康に関する研究の関係

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

1979年から1984年まで、ベルギーの無作為化疫学調査では、訓練を受けた栄養士がチェックした24時間の食品記録を使用して、ナトリウム、カリウム、カルシウム、マグネシウムの食事摂取量を評価しました。食事性カチオン摂取レベルは、総グループ(4167人の男性と3891人の女性)と、降圧薬を服用していないグループ(3814人と3329人の女性)の両方で血圧と相関していました。血清ナトリウム、カリウム、カルシウム、およびリンも測定しました。年齢、ボディマス指数、心拍数、アルコール摂取、および総カロリー摂取量を調整する重回帰分析により、女性の拡張期血圧を除いて高血圧の治療を受けていないグループのナトリウム摂取量と血圧との間に有意な正の相関が明らかになりました。男性の食事性カルシウム摂取と拡張期血圧の間に、および女性の食事性マグネシウム摂取と収縮期血圧の間に有意な負の相関が見られました。血圧に対する食事性カリウム摂取の独立した効果は確立できませんでした。ナトリウム、カリウム、カルシウムの食事摂取とその血清値の間には、有意だが弱い相関が見られました。この研究は、人口レベルでの食事性カチオンが血圧の調節に関連しているという仮説を確認しています。

1979年から1984年まで、ベルギーの無作為化疫学調査では、訓練を受けた栄養士がチェックした24時間の食品記録を使用して、ナトリウム、カリウム、カルシウム、マグネシウムの食事摂取量を評価しました。食事性カチオン摂取レベルは、総グループ(4167人の男性と3891人の女性)と、降圧薬を服用していないグループ(3814人と3329人の女性)の両方で血圧と相関していました。血清ナトリウム、カリウム、カルシウム、およびリンも測定しました。年齢、ボディマス指数、心拍数、アルコール摂取、および総カロリー摂取量を調整する重回帰分析により、女性の拡張期血圧を除いて高血圧の治療を受けていないグループのナトリウム摂取量と血圧との間に有意な正の相関が明らかになりました。男性の食事性カルシウム摂取と拡張期血圧の間に、および女性の食事性マグネシウム摂取と収縮期血圧の間に有意な負の相関が見られました。血圧に対する食事性カリウム摂取の独立した効果は確立できませんでした。ナトリウム、カリウム、カルシウムの食事摂取とその血清値の間には、有意だが弱い相関が見られました。この研究は、人口レベルでの食事性カチオンが血圧の調節に関連しているという仮説を確認しています。

From 1979 through 1984, a randomized epidemiological survey in Belgium assessed the dietary intake of sodium, potassium, calcium, and magnesium using 24-hour food records checked by trained dietitians. Dietary cation intake levels were correlated with blood pressure both in the total group (4167 men and 3891 women) and in the group not taking antihypertensive medication (3814 men and 3329 women). Serum sodium, potassium, calcium, and phosphorus were also measured. Multiple regression analysis adjusting for age, body mass index, heart rate, alcohol intake, and total caloric intake revealed a significant positive correlation between sodium intake and blood pressure in the group not treated for hypertension except for diastolic blood pressure in women. A significant negative correlation was found between dietary calcium intake and diastolic blood pressure in men and between dietary magnesium intake and systolic blood pressure in women. No independent effect of dietary potassium intake on blood pressure could be established. Significant but weak correlations were found between the dietary intake of sodium, potassium and calcium and their serum values. The study confirms the hypothesis that at the population level dietary cations are related to the regulation of blood pressure.

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