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Amino acids2020Mar01Vol.52issue(3)

人間の栄養と健康における栄養タウリン、クレアノ、カルノシン、アンセリン、4-ヒドロキシプロリンの重要な役割

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Review
概要
Abstract

タウリン(硫黄含有β-アミノ酸)、クレアチン(アルギニン、グリシンおよびメチオニンの代謝物)、カルノシン(ジペプチド;β-アラニル-l-ヒスチジン)、および4-ヒドロキシプロリン(イミノ酸もしばしば言及されています。アミノ酸として)が牛で発見され、アンセリンの発見(カルノシンのメチル化生成物;β-アラニル-1-メチル-l-ヒスチジン)も牛で由来しています。これらの5つの栄養素は牛肉に非常に豊富であり、抗酸化および抗炎症反応、ならびに神経学的、筋肉、網膜、免疫学、心血管機能において重要な生理学的役割を持っています。特に、タウリン、カルノシン、アンセリン、およびクレアチンは植物には存在しません。多くの植物源食品ではヒドロキシプロリンは無視できます。30 gの乾燥牛肉の消費は、タウリンとカルノシンの健康な70 kg成体ヒトの毎日の生理学的ニーズを完全に満たすことができ、代謝、網膜を含む人間の栄養と健康を改善するために、大量のクレアチン、アンセリン、4-ヒドロキシプロリンを提供することもできます。、免疫学、筋肉、軟骨、神経学的、心血管の健康。現在のレビューでは、動物ソース食品(牛肉を含む)における栄養的および生理学的に有意なアミノ酸、ジペプチド、クレアチンに関する非常に必要な知識を一般に提供します。食事性タウリン、クレアチン、カルノシン、アンセリン、4-ヒドロキシプロリンは、肥満、心血管機能障害、年齢関連障害の予防と治療に有益です。幼児、子供、大人。さらに、これらの栄養素は、単球、マクロファージ、および免疫系の他の細胞の代謝と機能を高めることにより、細菌、真菌、寄生虫、およびウイルス(コロナウイルスを含む)による感染に対するヒトの免疫学的防御を促進する可能性があります。赤肉(牛肉を含む)は、人間の成長、発達、健康を最適化するための機能的な食品です。

タウリン(硫黄含有β-アミノ酸)、クレアチン(アルギニン、グリシンおよびメチオニンの代謝物)、カルノシン(ジペプチド;β-アラニル-l-ヒスチジン)、および4-ヒドロキシプロリン(イミノ酸もしばしば言及されています。アミノ酸として)が牛で発見され、アンセリンの発見(カルノシンのメチル化生成物;β-アラニル-1-メチル-l-ヒスチジン)も牛で由来しています。これらの5つの栄養素は牛肉に非常に豊富であり、抗酸化および抗炎症反応、ならびに神経学的、筋肉、網膜、免疫学、心血管機能において重要な生理学的役割を持っています。特に、タウリン、カルノシン、アンセリン、およびクレアチンは植物には存在しません。多くの植物源食品ではヒドロキシプロリンは無視できます。30 gの乾燥牛肉の消費は、タウリンとカルノシンの健康な70 kg成体ヒトの毎日の生理学的ニーズを完全に満たすことができ、代謝、網膜を含む人間の栄養と健康を改善するために、大量のクレアチン、アンセリン、4-ヒドロキシプロリンを提供することもできます。、免疫学、筋肉、軟骨、神経学的、心血管の健康。現在のレビューでは、動物ソース食品(牛肉を含む)における栄養的および生理学的に有意なアミノ酸、ジペプチド、クレアチンに関する非常に必要な知識を一般に提供します。食事性タウリン、クレアチン、カルノシン、アンセリン、4-ヒドロキシプロリンは、肥満、心血管機能障害、年齢関連障害の予防と治療に有益です。幼児、子供、大人。さらに、これらの栄養素は、単球、マクロファージ、および免疫系の他の細胞の代謝と機能を高めることにより、細菌、真菌、寄生虫、およびウイルス(コロナウイルスを含む)による感染に対するヒトの免疫学的防御を促進する可能性があります。赤肉(牛肉を含む)は、人間の成長、発達、健康を最適化するための機能的な食品です。

Taurine (a sulfur-containing β-amino acid), creatine (a metabolite of arginine, glycine and methionine), carnosine (a dipeptide; β-alanyl-L-histidine), and 4-hydroxyproline (an imino acid; also often referred to as an amino acid) were discovered in cattle, and the discovery of anserine (a methylated product of carnosine; β-alanyl-1-methyl-L-histidine) also originated with cattle. These five nutrients are highly abundant in beef, and have important physiological roles in anti-oxidative and anti-inflammatory reactions, as well as neurological, muscular, retinal, immunological and cardiovascular function. Of particular note, taurine, carnosine, anserine, and creatine are absent from plants, and hydroxyproline is negligible in many plant-source foods. Consumption of 30 g dry beef can fully meet daily physiological needs of the healthy 70-kg adult human for taurine and carnosine, and can also provide large amounts of creatine, anserine and 4-hydroxyproline to improve human nutrition and health, including metabolic, retinal, immunological, muscular, cartilage, neurological, and cardiovascular health. The present review provides the public with the much-needed knowledge of nutritionally and physiologically significant amino acids, dipeptides and creatine in animal-source foods (including beef). Dietary taurine, creatine, carnosine, anserine and 4-hydroxyproline are beneficial for preventing and treating obesity, cardiovascular dysfunction, and ageing-related disorders, as well as inhibiting tumorigenesis, improving skin and bone health, ameliorating neurological abnormalities, and promoting well being in infants, children and adults. Furthermore, these nutrients may promote the immunological defense of humans against infections by bacteria, fungi, parasites, and viruses (including coronavirus) through enhancing the metabolism and functions of monocytes, macrophages, and other cells of the immune system. Red meat (including beef) is a functional food for optimizing human growth, development and health.

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