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Current drug metabolism20200101Vol.21issue(3)

固形状態発酵中の強力な治療抗機能剤L-グルタミナーゼ酵素に関する洞察:レビュー

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Review
概要
Abstract

目的と目的:実質的な状態発酵(SSF)の下で報告された抗機能麻痺薬L-グルタミナーゼの用途と生産研究をレビューする。 概要:製薬業界や食品産業での幅広い用途のために経済的に重要なアミドヒドロラーゼは、L-グルタミナーゼです。医療アプリケーションは、抗腫瘍剤および抗レトロウイルス剤としてそれを利用しました。L-グルタミナーゼは、食品産業でアクリルアミド分解剤として、フレーバーエンハンサーとして、およびシーニンの合成に使用されています。別のアプリケーションには、バイオセンシング剤としてのハイブリドーマ技術での使用が含まれます。多様な用途のため、科学者は現在、固体発酵(SSF)と水没した発酵研究の両方により、さまざまなソースからのL-グルタミナーゼの生産と最適化の強化に焦点を当てています。両方のタイプの発酵プロセスの中で、SSFは最小限のコストとエネルギー要件のために重要性を獲得しています。L-グルタミナーゼは、細菌と真菌の両方からSSFによって生成できます。単一因子研究とマルチレベルの最適化研究は、L-グルタミナーゼ産生を強化するために採用されました。SSFによって達成されたL-グルタミナーゼ活性は、フィードフォワードの人工ニューラルネットワークと遺伝的アルゴリズムを適用することにより、小麦ブランとベンガルグラムの殻を使用して1690 U/gであると結論付けられました。SSFで達成された最高のL-グルタミナーゼ活性は、混合設計により、Bacillus sp。の3300 U/GDSでした。精製および速度論的研究も、分子量とL-グルタミナーゼの安定性を発見することが報告されました。 結論:現在のレビューは、細菌と真菌の両方からのSSFによるL-グルタミナーゼの生産に焦点を当てています。報告された文献から、最適化研究によりL-グルタミナーゼの産生が強化されたと結論付けられました。研究者はまた、さまざまな細胞株上の精製されたL-グルタミナーゼの抗機能麻痺および抗腫瘍特性を確認しました。

目的と目的:実質的な状態発酵(SSF)の下で報告された抗機能麻痺薬L-グルタミナーゼの用途と生産研究をレビューする。 概要:製薬業界や食品産業での幅広い用途のために経済的に重要なアミドヒドロラーゼは、L-グルタミナーゼです。医療アプリケーションは、抗腫瘍剤および抗レトロウイルス剤としてそれを利用しました。L-グルタミナーゼは、食品産業でアクリルアミド分解剤として、フレーバーエンハンサーとして、およびシーニンの合成に使用されています。別のアプリケーションには、バイオセンシング剤としてのハイブリドーマ技術での使用が含まれます。多様な用途のため、科学者は現在、固体発酵(SSF)と水没した発酵研究の両方により、さまざまなソースからのL-グルタミナーゼの生産と最適化の強化に焦点を当てています。両方のタイプの発酵プロセスの中で、SSFは最小限のコストとエネルギー要件のために重要性を獲得しています。L-グルタミナーゼは、細菌と真菌の両方からSSFによって生成できます。単一因子研究とマルチレベルの最適化研究は、L-グルタミナーゼ産生を強化するために採用されました。SSFによって達成されたL-グルタミナーゼ活性は、フィードフォワードの人工ニューラルネットワークと遺伝的アルゴリズムを適用することにより、小麦ブランとベンガルグラムの殻を使用して1690 U/gであると結論付けられました。SSFで達成された最高のL-グルタミナーゼ活性は、混合設計により、Bacillus sp。の3300 U/GDSでした。精製および速度論的研究も、分子量とL-グルタミナーゼの安定性を発見することが報告されました。 結論:現在のレビューは、細菌と真菌の両方からのSSFによるL-グルタミナーゼの生産に焦点を当てています。報告された文献から、最適化研究によりL-グルタミナーゼの産生が強化されたと結論付けられました。研究者はまた、さまざまな細胞株上の精製されたL-グルタミナーゼの抗機能麻痺および抗腫瘍特性を確認しました。

AIM AND OBJECTIVE: To review the applications and production studies of reported antileukemic drug L-glutaminase under Solid-state Fermentation (SSF). OVERVIEW: An amidohydrolase that gained economic importance because of its wide range of applications in the pharmaceutical industry, as well as the food industry, is L-glutaminase. The medical applications utilized it as an anti-tumor agent as well as an antiretroviral agent. L-glutaminase is employed in the food industry as an acrylamide degradation agent, as a flavor enhancer and for the synthesis of theanine. Another application includes its use in hybridoma technology as a biosensing agent. Because of its diverse applications, scientists are now focusing on enhancing the production and optimization of L-glutaminase from various sources by both Solid-state Fermentation (SSF) and submerged fermentation studies. Of both types of fermentation processes, SSF has gained importance because of its minimal cost and energy requirement. L-glutaminase can be produced by SSF from both bacteria and fungi. Single-factor studies, as well as multi-level optimization studies, were employed to enhance L-glutaminase production. It was concluded that L-glutaminase activity achieved by SSF was 1690 U/g using wheat bran and Bengal gram husk by applying feed-forward artificial neural network and genetic algorithm. The highest L-glutaminase activity achieved under SSF was 3300 U/gds from Bacillus sp., by mixture design. Purification and kinetics studies were also reported to find the molecular weight as well as the stability of L-glutaminase. CONCLUSION: The current review is focused on the production of L-glutaminase by SSF from both bacteria and fungi. It was concluded from reported literature that optimization studies enhanced L-glutaminase production. Researchers have also confirmed antileukemic and anti-tumor properties of the purified L-glutaminase on various cell lines.

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