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Food research international (Ottawa, Ont.)2020Jun01Vol.132issue()

事前消化されたハイビスカスサブダリファLカリッキーとアゴベ(アガベテキーラナウェーバー)フルクタンの腸内微生物叢の変化は、ヒト結腸の動的なin vitroモデル(TIM-2)で評価されました

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

Hibiscus Sabdariffa(HB)Calycesは、食物繊維(DF)およびフェノール化合物の供給源です。リュウゼツランのフルクタン(AF)とオリゴフルクタン(OF)は、可溶性DFと見なされます。この研究の目的は、V3のシーケンスを使用して、先行前のHB、AF、OR、またはMIX(HB/AF)を動的で検証されたin vitroモデル(TIM-2)に供給する際の腸内微生物叢の変化を調査することでした。-16S rRNA遺伝子の-V4領域。プールされたヒト糞便微生物叢が使用されました。短鎖脂肪酸(SCFA)、分岐鎖脂肪酸(BSCFA)、およびアンモニアの産生も評価されました。サンプルは、0、24、48、72時間後に採取されました。発酵代謝産物の主成分(PC)分析と属の相対存在量を実行し、抽出された因子は固有値を1.0> 1.0に基づいており、分散の60%を超えることを説明しました。サンプルの発酵は、異なるSCFA濃度をもたらしました。最も高い酪酸の産生はAFであり、HBのSCFAのモル比はそれぞれ酢酸、プロピオン、酪酸の場合は63:18:18でした。BSCFAは、研究された基質に供給すると生成されましたが、はるかに低い濃度で生成されました。約45個の細菌属が特定され、そのうち10個が発酵時間中に最も豊富な変化であり、その中で、基質に応じて発酵時間中に変化したビフィドバクテリア、バクテロイド、カテニバクテリウムの相対存在量が高い。48時間後のHB給餌により、ビフィドバクテリウムが最も豊富な属になりました。2つのPCが特定されました:24時間の発酵後、PC1はBifidobacteriumとPrevotellaの影響を受け、HBおよびSIEM給餌に関連していました。検証済みのin vitroモデルでの結腸発酵中の代謝物と腸内微生物叢の組成の変化の評価は、異なる食事繊維の潜在的なプレバイオティクス効果の完全かつ信頼性の高いビューを提供します。

Hibiscus Sabdariffa(HB)Calycesは、食物繊維(DF)およびフェノール化合物の供給源です。リュウゼツランのフルクタン(AF)とオリゴフルクタン(OF)は、可溶性DFと見なされます。この研究の目的は、V3のシーケンスを使用して、先行前のHB、AF、OR、またはMIX(HB/AF)を動的で検証されたin vitroモデル(TIM-2)に供給する際の腸内微生物叢の変化を調査することでした。-16S rRNA遺伝子の-V4領域。プールされたヒト糞便微生物叢が使用されました。短鎖脂肪酸(SCFA)、分岐鎖脂肪酸(BSCFA)、およびアンモニアの産生も評価されました。サンプルは、0、24、48、72時間後に採取されました。発酵代謝産物の主成分(PC)分析と属の相対存在量を実行し、抽出された因子は固有値を1.0> 1.0に基づいており、分散の60%を超えることを説明しました。サンプルの発酵は、異なるSCFA濃度をもたらしました。最も高い酪酸の産生はAFであり、HBのSCFAのモル比はそれぞれ酢酸、プロピオン、酪酸の場合は63:18:18でした。BSCFAは、研究された基質に供給すると生成されましたが、はるかに低い濃度で生成されました。約45個の細菌属が特定され、そのうち10個が発酵時間中に最も豊富な変化であり、その中で、基質に応じて発酵時間中に変化したビフィドバクテリア、バクテロイド、カテニバクテリウムの相対存在量が高い。48時間後のHB給餌により、ビフィドバクテリウムが最も豊富な属になりました。2つのPCが特定されました:24時間の発酵後、PC1はBifidobacteriumとPrevotellaの影響を受け、HBおよびSIEM給餌に関連していました。検証済みのin vitroモデルでの結腸発酵中の代謝物と腸内微生物叢の組成の変化の評価は、異なる食事繊維の潜在的なプレバイオティクス効果の完全かつ信頼性の高いビューを提供します。

Hibiscus sabdariffa (Hb) calyces are a source of dietary fiber (DF) and phenolic compounds. Agave fructans (AF) and oligofructans (OF) are considered as soluble DF. The aim of the study was to investigate changes in gut microbiota upon feeding predigested Hb, AF, OF or Mix (Hb/AF) to a dynamic, validated in vitro model of the human colon (TIM-2), using sequencing of the V3-V4 regions of the 16S rRNA gene. A pooled human fecal microbiota was used. Production of short-chain fatty acids (SCFAs), branched-chain fatty acids (BSCFAs) and ammonia was also assessed. Samples were taken after 0, 24, 48 and 72 h. Principal component (PC) analysis of fermentation metabolites and relative abundance of genera was carried out, and extracted factors were based on eigenvalues >1.0 and explained >60% of variance. Fermentation of samples resulted in different SCFAS concentrations. The highest butyric acid production was on AF and OF, while the molar ratio of SCFAS on Hb was 63:18:18 for acetic, propionic and butyric acid, respectively. BSCFAS were also produced upon feeding the studied substrates, but in much lower concentrations. About 45 bacteria genera were identified and 10 of these were the most abundant changing during the fermentation time, amongst which a high relative abundance in Bifidobacterium, Bacteroides and Catenibacterium, that changed during the fermentation time depending of substrate. Hb feeding after 48 h led to Bifidobacterium being the most abundant genus. Two PCs were identified: after 24 h of fermentation PC1 was highly influenced by Bifidobacterium and Prevotella, which was related with Hb and SIEM feeding. Evaluation of the changes in metabolites and gut microbiota composition during colonic fermentation in a validated in vitro model provides a complete and reliable view of the potential prebiotic effect of different dietary fibers.

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