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背景と目的:頭頸部がんの患者は、栄養失調のリスクの高い患者として定義されていますが、栄養失調の診断の一貫性のない診療は、研究を比較し、臨床診療における患者を評価する障壁です。この研究の目的は、栄養失調の診断のためのグリム基準を使用して、頭頸部がんの治療を受けた患者の栄養失調の頻度を経時的に説明することでした。 方法:頭頸部がんの患者に関する前向き観察研究からのデータを使用しました(n = 210)。患者は、1つの表現型と1つの病因基準の組み合わせを使用して、栄養失調について評価されました。栄養失調の次の表現型基準が使用されました:体重減少(過去6か月以内に5%以上、6か月を超えて10%以上)、ボディマス指数(70年未満の場合は20 kg/m2または<22 kg/m270年以上)、および生体電気インピーダンス分析(男性では17 FFM/M2未満、女性では15 FFM/M2未満)で測定された脂肪遊離腫瘤指数。栄養失調の次の病因基準が使用されました。食物摂取量の減少(人工栄養の必要性のある部分的または食物摂取量なし)およびC反応性タンパク質(> 5 mg/L)。 結果:GLIMの8つの可能な組み合わせすべてについて、栄養失調の頻度は、治療開始後7週間で最高点に達しました。患者の合計32%が、C反応性タンパク質> 5 mg/L(Etiologic)と組み合わせて、過去6か月以内に5%> 5%(表現型)を使用して栄養失調の基準を満たしました。 結論:栄養失調の診断のためのGLIM基準を使用して、治療中の頭頸部がん患者の栄養失調を評価できます。同じ基準を使用して栄養栄養学の栄養失調を定義することで、頭頸部がんの栄養失調と、治療、予後、および生存に対する悪影響に関する複数の証拠を作成することが可能になります。
背景と目的:頭頸部がんの患者は、栄養失調のリスクの高い患者として定義されていますが、栄養失調の診断の一貫性のない診療は、研究を比較し、臨床診療における患者を評価する障壁です。この研究の目的は、栄養失調の診断のためのグリム基準を使用して、頭頸部がんの治療を受けた患者の栄養失調の頻度を経時的に説明することでした。 方法:頭頸部がんの患者に関する前向き観察研究からのデータを使用しました(n = 210)。患者は、1つの表現型と1つの病因基準の組み合わせを使用して、栄養失調について評価されました。栄養失調の次の表現型基準が使用されました:体重減少(過去6か月以内に5%以上、6か月を超えて10%以上)、ボディマス指数(70年未満の場合は20 kg/m2または<22 kg/m270年以上)、および生体電気インピーダンス分析(男性では17 FFM/M2未満、女性では15 FFM/M2未満)で測定された脂肪遊離腫瘤指数。栄養失調の次の病因基準が使用されました。食物摂取量の減少(人工栄養の必要性のある部分的または食物摂取量なし)およびC反応性タンパク質(> 5 mg/L)。 結果:GLIMの8つの可能な組み合わせすべてについて、栄養失調の頻度は、治療開始後7週間で最高点に達しました。患者の合計32%が、C反応性タンパク質> 5 mg/L(Etiologic)と組み合わせて、過去6か月以内に5%> 5%(表現型)を使用して栄養失調の基準を満たしました。 結論:栄養失調の診断のためのGLIM基準を使用して、治療中の頭頸部がん患者の栄養失調を評価できます。同じ基準を使用して栄養栄養学の栄養失調を定義することで、頭頸部がんの栄養失調と、治療、予後、および生存に対する悪影響に関する複数の証拠を作成することが可能になります。
BACKGROUND & AIMS: Patients with head and neck cancer are defined as high-risk patients for malnutrition, but the inconsistent practice of diagnosing malnutrition is a barrier in comparing studies and in assessing patients in clinical practice. The aim of the study was to describe the frequency of malnutrition over time in patients treated for head and neck cancer using the GLIM Criteria for the Diagnosis of Malnutrition. METHODS: Data from a prospective observational study on patients with head and neck cancer were used (n = 210). Patients were assessed for malnutrition using the combination of one phenotypic and one etiologic criterion. The following phenotypic criteria for malnutrition were used: body weight loss (either >5% within the past six months or >10% beyond six months), body mass index (<20 kg/m2 if <70 years or <22 kg/m2 if ≥70 years), and fat free mass index measured by bioelectrical impedance analysis (<17 FFM/m2 for males and <15 FFM/m2 for females). The following etiologic criteria for malnutrition were used: reduced food intake (partial or no food intake with the need for artificial nutrition) and C-reactive protein (>5 mg/L). RESULTS: For all eight possible combinations of GLIM, the frequency of malnutrition reached its highest point at seven weeks after the start of treatment. A total of 32% of the patients fulfilled the criteria for malnutrition using weight loss >5% within the past six months (phenotypic) in combination with C-reactive protein >5 mg/L (etiologic). CONCLUSIONS: GLIM Criteria for the Diagnosis of Malnutrition can be used to assess malnutrition in patients with head and neck cancer during treatment. Using the same criteria to define malnutrition in nutritional research will make it possible to produce multiple lines of evidence on malnutrition in head and neck cancer and its adverse effects on treatment, prognosis, and survival.
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