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ここでは、活性表面に堆積したナフィオン層内の変化を考慮して、グルコースセンシングにおける干渉現象のメカニズムを分析するための新しいアプローチに焦点を当てています。いくつかの電気化学技術を使用して、異なる化合物、すなわちアスコルビン酸(AA)、グリシン、尿素、アセチルサリチル酸(ASA)、およびアセトアミノフェン(AAP)、つまりアスコルビン酸(AA)、つまりアスコルビン酸(AA)、つまりアスコルビン酸(AA)の触媒特性の持続可能性を検証するために使用されました。インピーダンスデータの分析を通じて、AAPとASAはナフィオン膜に永久に閉じ込められていると結論付けました。これは結果の再現性に大きな影響を与えました。これらの観察結果は、異なる干渉種を含む溶液に浸漬した後、膜のFT-IR調査によっても確認されました。さらに、ASAにさらされた後、予想外に大量の尿素濃度の後、触媒特性は完全に失われ、その結果、センサーの再利用が不可能になります。そのような行動は、チェーンの再編成と腫れによって正当化されました。膜間の吸着と膜の吸収を含むメカニズムは、膜機能の劣化の原因となる重要な要因として提案され、FT-IRの調査に直面しました。それに続いて、非侵襲的なグルコースセンサー保護へのNAFIONの適用は不十分であり、特に異なる干渉種でいっぱいの生物液を考慮して、複数の検出手順を考慮することはできません。
ここでは、活性表面に堆積したナフィオン層内の変化を考慮して、グルコースセンシングにおける干渉現象のメカニズムを分析するための新しいアプローチに焦点を当てています。いくつかの電気化学技術を使用して、異なる化合物、すなわちアスコルビン酸(AA)、グリシン、尿素、アセチルサリチル酸(ASA)、およびアセトアミノフェン(AAP)、つまりアスコルビン酸(AA)、つまりアスコルビン酸(AA)、つまりアスコルビン酸(AA)の触媒特性の持続可能性を検証するために使用されました。インピーダンスデータの分析を通じて、AAPとASAはナフィオン膜に永久に閉じ込められていると結論付けました。これは結果の再現性に大きな影響を与えました。これらの観察結果は、異なる干渉種を含む溶液に浸漬した後、膜のFT-IR調査によっても確認されました。さらに、ASAにさらされた後、予想外に大量の尿素濃度の後、触媒特性は完全に失われ、その結果、センサーの再利用が不可能になります。そのような行動は、チェーンの再編成と腫れによって正当化されました。膜間の吸着と膜の吸収を含むメカニズムは、膜機能の劣化の原因となる重要な要因として提案され、FT-IRの調査に直面しました。それに続いて、非侵襲的なグルコースセンサー保護へのNAFIONの適用は不十分であり、特に異なる干渉種でいっぱいの生物液を考慮して、複数の検出手順を考慮することはできません。
We focus here on a novel approach to analysing the mechanisms of interference phenomena in glucose sensing, taking into account the changes within the Nafion layer deposited on the active surface. Several electrochemical techniques were used to verify the sustainability of catalytic properties of the electrode material after exposure to different compounds, i.e. ascorbic acid (AA), glycine, urea, acetylsalicylic acid (AsA), and acetaminophen (AAp). Through analysis of impedance data, we concluded that AAp and AsA were trapped permanently in the Nafion membrane, which significantly affected results repeatability. These observations were also confirmed by FT-IR investigations of the membrane after its immersion in solutions containing different interfering species. Moreover, after exposure to AsA and, unexpectedly, large concentrations of urea, the catalytic properties were completely lost, which, in consequence, make sensor reuse impossible. Such behaviour was justified by the chain reorganisation and swelling. Mechanisms involving adsorption onto the interphase and absorption in the membrane were proposed as key factors responsible for deterioration of membrane functionality and were confronted with FT-IR investigations. Following that, application of Nafion for non-invasive glucose sensor protection is unsatisfactory and cannot be considered for multiple detection procedures, especially taking into account biological fluids full of different interfering species.
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