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Maternal & child nutrition2020Oct01Vol.16issue(4)

妊娠中の青年のカルシウム摂取における朝食と食事の頻度の影響

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

カルシウムは、成長と妊娠に役割を果たす重要な微量栄養素であり、青年期の妊娠中にその必要性が増加します。したがって、この研究の目的は、妊娠中の青年の間で、毎日のカルシウム摂取と栄養習慣、社会人口統計データ、周産期の結果との関連を説明することです。妊娠20週間前に出生前ケアを開始した初心者の青年の間で前向きコホート研究が実施されました。社会人口統計データ、体重と身長、24時間の食事リコール(24HREC)、および周産期の結果は、4回の会議(妊娠中は3回、プエルパリウムで1回)で収集されました。すべての24HRECは、研究のための栄養データシステム(NDSR)®プログラムによって分析され、記述分析と単変量および多変量ロジスティック回帰が行われました。合計150人の妊娠中の青年が含まれており、毎日のカルシウム摂取量の平均659.9 mg(推奨摂取量の50%)が含まれていました。1日あたり3食以上(89.3%)を食べ、毎日朝食(69.3%)を食べた青少年は、それぞれ3.4(1.0、11.0)と16.8(1.0、302.1)のオッズ比(またはCI 95%)がそれぞれ高いことが示されました。カルシウムの毎日の摂取量と社会人口統計データまたは周産期の結果の間には、相関は観察されませんでした。乳製品は、主に推奨される毎日のカルシウム摂取の達成に貢献した食品でした。私たちのコホートでは、妊娠中の青少年は毎日のカルシウム摂取量が低かった。彼らは、1日あたり3食以上の食事を食べ、特に朝食を食べ、乳製品や緑の葉野菜などのカルシウムの豊富な食品の消費を増やし、カルシウムの補給を検討することをお勧めします。

カルシウムは、成長と妊娠に役割を果たす重要な微量栄養素であり、青年期の妊娠中にその必要性が増加します。したがって、この研究の目的は、妊娠中の青年の間で、毎日のカルシウム摂取と栄養習慣、社会人口統計データ、周産期の結果との関連を説明することです。妊娠20週間前に出生前ケアを開始した初心者の青年の間で前向きコホート研究が実施されました。社会人口統計データ、体重と身長、24時間の食事リコール(24HREC)、および周産期の結果は、4回の会議(妊娠中は3回、プエルパリウムで1回)で収集されました。すべての24HRECは、研究のための栄養データシステム(NDSR)®プログラムによって分析され、記述分析と単変量および多変量ロジスティック回帰が行われました。合計150人の妊娠中の青年が含まれており、毎日のカルシウム摂取量の平均659.9 mg(推奨摂取量の50%)が含まれていました。1日あたり3食以上(89.3%)を食べ、毎日朝食(69.3%)を食べた青少年は、それぞれ3.4(1.0、11.0)と16.8(1.0、302.1)のオッズ比(またはCI 95%)がそれぞれ高いことが示されました。カルシウムの毎日の摂取量と社会人口統計データまたは周産期の結果の間には、相関は観察されませんでした。乳製品は、主に推奨される毎日のカルシウム摂取の達成に貢献した食品でした。私たちのコホートでは、妊娠中の青少年は毎日のカルシウム摂取量が低かった。彼らは、1日あたり3食以上の食事を食べ、特に朝食を食べ、乳製品や緑の葉野菜などのカルシウムの豊富な食品の消費を増やし、カルシウムの補給を検討することをお勧めします。

Calcium is an essential micronutrient that plays a role in growing and pregnancy, and its necessity is increased during pregnancy in adolescence. Thus, the aim of the study is to describe the daily calcium intake and its associations with dietetic habits, sociodemographic data and perinatal outcomes among pregnant adolescents. A prospective cohort study was conducted among primiparous adolescents who started prenatal care before 20 weeks of gestation. Sociodemographic data, weight and height, 24-h dietary recall (24hRec) and perinatal outcomes were collected over four meetings (three during pregnancy and one in puerperium). All 24hRecs were analysed by the Nutrition Data System for Research (NDSR)® programme, and descriptive analysis and univariate and multivariate logistic regression were done. A total of 150 pregnant adolescents were included, with a mean of daily calcium intake of 659.9 mg (50% of recommended intake). Adolescents who ate more than three meals per day (89.3%), and ate breakfast every day (69.3%), were shown to have higher daily calcium intake, odds ratio (OR CI 95%) of 3.4 (1.0, 11.0) and 16.8 (1.0, 302.1), respectively. No correlation was observed between calcium daily intake and sociodemographic data or perinatal outcomes. Dairy products were the foods that mostly contributed to achieving recommended daily calcium intake. In our cohort, pregnant adolescents had a low daily calcium intake. They should be advised to eat more than three meals per day, eat breakfast in particular, increase the consumption of calcium rich-foods, such as dairy products and green leafy vegetables, and consider calcium supplementation.

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