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ポリフェノールが豊富な抽出物は、ポリビニルポリピロリドン(PVPP)ワイナリー残留物から得られ、その神経保護効果と2型糖尿病関連酵素の動態を調節する能力が特徴付けられました。PVPPホワイトワイン抽出物は、プロフェノール(840.08±161.25 µg/mg、乾燥重量)の混合物であり、プロアントシアニジンとヒドロキシカイ皮酸に支配され、酸化活性とスーパーオキシドアニオンの吸血活動に対する保護によって検出されたように、強力な抗酸化活性を実現します。2型糖尿病フレームワークに関して、抽出物は非競争メカニズムを介してα-グルコシダーゼ(Ki = 166.9 µg/ml)およびアルドース還元酵素(Ki = 127.5 µg/ml)を阻害します。ラットの脳脳コリンエステラーゼを阻害するわずかな能力にもかかわらず、グルタミン酸によって促進された酸化的損傷からニューロンSH-SY5Y細胞を保護し、活性酸素種の生成を減少させ、細胞酸酸酸化状態を保存します。したがって、PVPPホワイトのワイン抽出物は、アルツハイメ病と2型糖尿病インターリンクの関連性が高い神経保護とグルコースの恒常性調節を対象とした機能性食品および/または栄養補助食品の開発をサポートする可能性があります。
ポリフェノールが豊富な抽出物は、ポリビニルポリピロリドン(PVPP)ワイナリー残留物から得られ、その神経保護効果と2型糖尿病関連酵素の動態を調節する能力が特徴付けられました。PVPPホワイトワイン抽出物は、プロフェノール(840.08±161.25 µg/mg、乾燥重量)の混合物であり、プロアントシアニジンとヒドロキシカイ皮酸に支配され、酸化活性とスーパーオキシドアニオンの吸血活動に対する保護によって検出されたように、強力な抗酸化活性を実現します。2型糖尿病フレームワークに関して、抽出物は非競争メカニズムを介してα-グルコシダーゼ(Ki = 166.9 µg/ml)およびアルドース還元酵素(Ki = 127.5 µg/ml)を阻害します。ラットの脳脳コリンエステラーゼを阻害するわずかな能力にもかかわらず、グルタミン酸によって促進された酸化的損傷からニューロンSH-SY5Y細胞を保護し、活性酸素種の生成を減少させ、細胞酸酸酸化状態を保存します。したがって、PVPPホワイトのワイン抽出物は、アルツハイメ病と2型糖尿病インターリンクの関連性が高い神経保護とグルコースの恒常性調節を対象とした機能性食品および/または栄養補助食品の開発をサポートする可能性があります。
A polyphenols-rich extract was obtained from polyvinylpolypyrrolidone (PVPP) winery residue, and its neuroprotective effects and ability to modulate the kinetics of type 2 diabetes-relevant enzymes were characterized. The PVPP-white wine extract is a mixture of polyphenols (840.08 ± 161.25 µg/mg, dry weight) dominated by proanthocyanidins and hydroxycinnamic acids, affording strong antioxidant activity, as detected by the protection of membrane lipids against oxidation and superoxide radical anion scavenging activity. Regarding type 2 diabetes framework, the extract inhibits α-glucosidase (Ki = 166.9 µg/mL) and aldose reductase (Ki = 127.5 µg/mL) through non-competitive mechanisms. Despite the modest ability to inhibit rat brain acetylcholinesterase, it protects neuronal SH-SY5Y cells against oxidative damage promoted by glutamate, decreasing reactive oxygen species generation and preserving cell redox state. Thus, PVPP-white wine extract has potential to support the development of functional foods and/or nutraceuticals aiming neuroprotection and glucose homeostasis regulation, with high relevance in Alzheimeŕs disease and type 2 diabetes interlink.
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