Loading...
Methods (San Diego, Calif.)2021Feb01Vol.186issue()

ウシの第5〜6番目のリブのAndroidスマートフォン由来の写真から肉と脂肪の含有量を予測するためのオープンアクセスコンピューター画像分析(CIA)方法

,
,
,
,
,
,
文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
  • Validation Study
概要
Abstract

霜降りとrib骨の組成は、枝肉の収量と価値、牛肉の品質、消費者満足度、および購買決定に関連する重要な属性です。筋肉内、筋肉内、および総脂肪含有量を決定するために、非標準化されていない条件の下で撮影された新鮮な牛肉リブの画像に基づくオープンアクセスコンピューター画像分析方法が開発されました。この目的のために、130のウシの死体からの第5〜6番目のrib骨の断面画像が、Galaxy S8スマートフォンでキャプチャされました。写真は、ImageJオープンソースソフトウェアを使用して開発されたプログラムで分析されました。得られた17の処理された画像機能は、ゴールドスタンダードメジャー、すなわち筋肉間脂肪、rib骨から分離され、重量がある総脂肪と筋肉、およびソックスレット法によって決定される筋肉内脂肪含有量(IMF - むしゃむしゃ)に関連して採掘されました。予測エラーが最も低い最良の予測は、IMFパーセントとrib rim組成の両方のスパース部分的最小二乗法と、テーブルで撮影された6番目のrib ribの尾面から撮影された動物と画像分析の特徴の組み合わせによって得られました。これらの予測は、ぶら下がっている死体の5番目のrib骨の尾側の面から撮影された動物および画像分析の特徴に基づいたものよりも正確でした。外部検証された予測精度はIMFで90%であり、総脂肪、筋肉間、筋肉のrib骨重量比で71から86%の範囲でした。したがって、ウシの6番目のrib骨からのスマートフォンの画像に基づいた簡単で低コストのユーザーフレンドリーで迅速な方法は、脂肪含有量の決定のための正確な方法を提供します。

霜降りとrib骨の組成は、枝肉の収量と価値、牛肉の品質、消費者満足度、および購買決定に関連する重要な属性です。筋肉内、筋肉内、および総脂肪含有量を決定するために、非標準化されていない条件の下で撮影された新鮮な牛肉リブの画像に基づくオープンアクセスコンピューター画像分析方法が開発されました。この目的のために、130のウシの死体からの第5〜6番目のrib骨の断面画像が、Galaxy S8スマートフォンでキャプチャされました。写真は、ImageJオープンソースソフトウェアを使用して開発されたプログラムで分析されました。得られた17の処理された画像機能は、ゴールドスタンダードメジャー、すなわち筋肉間脂肪、rib骨から分離され、重量がある総脂肪と筋肉、およびソックスレット法によって決定される筋肉内脂肪含有量(IMF - むしゃむしゃ)に関連して採掘されました。予測エラーが最も低い最良の予測は、IMFパーセントとrib rim組成の両方のスパース部分的最小二乗法と、テーブルで撮影された6番目のrib ribの尾面から撮影された動物と画像分析の特徴の組み合わせによって得られました。これらの予測は、ぶら下がっている死体の5番目のrib骨の尾側の面から撮影された動物および画像分析の特徴に基づいたものよりも正確でした。外部検証された予測精度はIMFで90%であり、総脂肪、筋肉間、筋肉のrib骨重量比で71から86%の範囲でした。したがって、ウシの6番目のrib骨からのスマートフォンの画像に基づいた簡単で低コストのユーザーフレンドリーで迅速な方法は、脂肪含有量の決定のための正確な方法を提供します。

Marbling and rib composition are important attributes related to carcass yields and values, beef quality, consumer satisfaction and purchasing decisions. An open-access computer image analysis method based on a fresh beef rib image captured under nonstandardized and uncontrolled conditions was developed to determine the intramuscular, intermuscular and total fat content. For this purpose, cross-section images of the 5th-6th rib from 130 bovine carcasses were captured with a Galaxy S8 smartphone. The pictures were analyzed with a program developed using ImageJ open source software. The 17 processed image features that were obtained were mined relative to gold standard measures, namely, intermuscular fat, total fat and muscles dissected from a rib and weighed, and intramuscular fat content (IMF - marbling) determined by the Soxhlet method. The best predictions with the lowest prediction errors were obtained by the sparse partial least squares method for both IMF percent and rib composition and from a combination of animal and image analysis features captured from the caudal face of the 6th rib captured on a table. These predictions were more accurate than those based on animal and image analysis features captured from the caudal face of the 5th rib on hanging carcasses. The external-validated prediction precision was 90% for IMF and ranged from 71 to 86% for the total fat, intermuscular and muscle rib weight ratios. Therefore, an easy, low-cost, user-friendly and rapid method based on a smartphone picture from the 6th rib of bovine carcasses provides an accurate method for fat content determination.

医師のための臨床サポートサービス

ヒポクラ x マイナビのご紹介

無料会員登録していただくと、さらに便利で効率的な検索が可能になります。

Translated by Google