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Journal of the American Society of Nephrology : JASN2020Aug01Vol.31issue(8)

腎臓の健康と長寿に対する高タンパク食の影響

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, N.I.H., Extramural
  • Review
概要
Abstract

高タンパク質の食事は減量と2型糖尿病のために引き続き人気がありますが、腎機能の悪化が腎機能の患者で発生する可能性があることを示唆しています。高い食事性タンパク質摂取量は、細筋内高血圧を引き起こす可能性があり、腎臓の過吸収、糸球体損傷、およびタンパク尿を引き起こす可能性があります。長期の高タンパク質摂取量がde novo Ckdにつながる可能性があります。食事性タンパク質の品質は、腎臓の健康にも役割を果たす可能性があります。植物源のタンパク質と比較して、動物タンパク質は、シンガポール中国の健康調査を含むいくつかの観察研究でESKDのリスクの増加と関連しています。動物性タンパク質による腎臓損傷の潜在的なメディエーターには、食事性酸性負荷、リン酸含有量、腸内微生物叢の分離症、および結果として生じる炎症が含まれます。このような発見に照らして、腎臓病のリスクが高い人には、体重減少または血糖コントロールのためにタンパク質の大部分を含む現在の食事アプローチを採用することを考慮する必要があります。いくつかの観察研究内での残存交絡の可能性と以前の試験からの矛盾する証拠を考えると、腎臓の健康に対する高タンパク質摂取の影響をよりよく確認するために、サンプルサイズが大きいものを含む長期研究が保証されます。

高タンパク質の食事は減量と2型糖尿病のために引き続き人気がありますが、腎機能の悪化が腎機能の患者で発生する可能性があることを示唆しています。高い食事性タンパク質摂取量は、細筋内高血圧を引き起こす可能性があり、腎臓の過吸収、糸球体損傷、およびタンパク尿を引き起こす可能性があります。長期の高タンパク質摂取量がde novo Ckdにつながる可能性があります。食事性タンパク質の品質は、腎臓の健康にも役割を果たす可能性があります。植物源のタンパク質と比較して、動物タンパク質は、シンガポール中国の健康調査を含むいくつかの観察研究でESKDのリスクの増加と関連しています。動物性タンパク質による腎臓損傷の潜在的なメディエーターには、食事性酸性負荷、リン酸含有量、腸内微生物叢の分離症、および結果として生じる炎症が含まれます。このような発見に照らして、腎臓病のリスクが高い人には、体重減少または血糖コントロールのためにタンパク質の大部分を含む現在の食事アプローチを採用することを考慮する必要があります。いくつかの観察研究内での残存交絡の可能性と以前の試験からの矛盾する証拠を考えると、腎臓の健康に対する高タンパク質摂取の影響をよりよく確認するために、サンプルサイズが大きいものを含む長期研究が保証されます。

Although high-protein diets continue to be popular for weight loss and type 2 diabetes, evidence suggests that worsening renal function may occur in individuals with-and perhaps without-impaired kidney function. High dietary protein intake can cause intraglomerular hypertension, which may result in kidney hyperfiltration, glomerular injury, and proteinuria. It is possible that long-term high protein intake may lead to de novo CKD. The quality of dietary protein may also play a role in kidney health. Compared with protein from plant sources, animal protein has been associated with an increased risk of ESKD in several observational studies, including the Singapore Chinese Health Study. Potential mediators of kidney damage from animal protein include dietary acid load, phosphate content, gut microbiome dysbiosis, and resultant inflammation. In light of such findings, adopting current dietary approaches that include a high proportion of protein for weight reduction or glycemic control should be considered with care in those at high risk for kidney disease. Given the possibility of residual confounding within some observational studies and the conflicting evidence from previous trials, long-term studies including those with large sample sizes are warranted to better ascertain the effects of high protein intake on kidney health.

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