著名医師による解説が無料で読めます
すると翻訳の精度が向上します
目的:本研究の目的は、日本の食事の順守と、日本全土の環境からの大規模なコホートを使用した全原因および原因固有の死亡率のリスクとの関連を調べることを目的としています。 方法:45〜74歳の日本人92,969人の成人92,969人のコホート研究からデータを分析し、全国の11の公衆衛生センター地域をカバーしました。検証済みの147項目の食品周波数アンケートを使用して、食事情報を収集しました。8つの成分(米、味oスープ、海藻、ピクルス、緑と黄色の野菜、魚、緑茶の高摂取量、牛肉の低摂取量、牛肉と豚肉の低摂取量)で構成される日本の食事の順守は、8項目の総合的なハザードモデルを使用して、8項から8項程度のスコアを使用して、8項目を使用して8項目を使用して評価されました。全原因および原因固有の死亡率。 結果:18。9年の追跡期間の中央値の間に、20,596人の死亡を記録しました。JDI8スコアが高いほど、全原因および心血管疾患(CVD)死亡率のリスクが低いことと有意に関連していました。最高のJDI8スコアグループ(6-8のスコア)と最低JDI8スコアグループ(スコア0-2)の全原因およびCVD死亡率の多変数調整HRは0.86(95%CI 0.81-0.90、Pトレンド<0.001)、および0.89(95%CI 0.80-0.99、Pトレンド)でした。 結論:JDI8によって評価された日本の食事を順守することは、日本の複数の地域に住んでいる成人の全原因とCVD死亡のリスクの低下と関連していた。
目的:本研究の目的は、日本の食事の順守と、日本全土の環境からの大規模なコホートを使用した全原因および原因固有の死亡率のリスクとの関連を調べることを目的としています。 方法:45〜74歳の日本人92,969人の成人92,969人のコホート研究からデータを分析し、全国の11の公衆衛生センター地域をカバーしました。検証済みの147項目の食品周波数アンケートを使用して、食事情報を収集しました。8つの成分(米、味oスープ、海藻、ピクルス、緑と黄色の野菜、魚、緑茶の高摂取量、牛肉の低摂取量、牛肉と豚肉の低摂取量)で構成される日本の食事の順守は、8項目の総合的なハザードモデルを使用して、8項から8項程度のスコアを使用して、8項目を使用して8項目を使用して評価されました。全原因および原因固有の死亡率。 結果:18。9年の追跡期間の中央値の間に、20,596人の死亡を記録しました。JDI8スコアが高いほど、全原因および心血管疾患(CVD)死亡率のリスクが低いことと有意に関連していました。最高のJDI8スコアグループ(6-8のスコア)と最低JDI8スコアグループ(スコア0-2)の全原因およびCVD死亡率の多変数調整HRは0.86(95%CI 0.81-0.90、Pトレンド<0.001)、および0.89(95%CI 0.80-0.99、Pトレンド)でした。 結論:JDI8によって評価された日本の食事を順守することは、日本の複数の地域に住んでいる成人の全原因とCVD死亡のリスクの低下と関連していた。
PURPOSE: The present study aimed to examine the association between adherence to the Japanese diet and the subsequent risk of all-cause and cause-specific mortality using a large-scale cohort from settings all over Japan. METHODS: We analyzed data from a cohort study of 92,969 Japanese adults aged 45-74 years, covering 11 public health center areas nationwide. We collected dietary information using a validated 147-item food frequency questionnaire. Adherence to the Japanese diet consisting of eight components (high intake of rice, miso soup, seaweeds, pickles, green and yellow vegetables, fish, and green tea; low intake of beef and pork) was assessed using 8-item Japanese Diet Index (JDI8) score, with scores ranging from 0 to 8. The Cox proportional hazards model was used to estimate the hazard ratio (HR) and 95% confidence interval (CI) for all-cause and cause-specific mortality. RESULTS: During a median follow-up of 18.9 years, we documented 20,596 deaths. A higher JDI8 score was significantly associated with a lower risk for all-cause and cardiovascular disease (CVD) mortality. The multivariable-adjusted HR of all-cause and CVD mortality for the highest JDI8 score group (score of 6-8) versus the lowest JDI8 score group (score of 0-2) were 0.86 (95% CI 0.81-0.90, P trend < 0.001), and 0.89 (95% CI 0.80-0.99, P trend = 0.007), respectively. CONCLUSIONS: Adhering to the Japanese diet, as assessed by the JDI8, was associated with a decreased risk of all-cause and CVD mortality among adults living in multiple areas across Japan.
医師のための臨床サポートサービス
ヒポクラ x マイナビのご紹介
無料会員登録していただくと、さらに便利で効率的な検索が可能になります。